Au pornit cu Steaua! FC Hermannstadt, super-victorie în Ghencea

Ovidiu BOICA 17 Apr. 2022, 19:48 Liga 2

FC Hermannstadt a obținut un succes extrem de important pe terenul Stelei lui Daniel Oprița. Echipa sibiană a câștigat cu 4-1 în etapa a 5-a a play-off-ului Ligii 2 și își păstrează locul secund indiferent de rezultatul meciului de luni, de pe Cluj Arena, dintre ”U” și Concordia.

Baba Alhassan a marcat de două ori, iar lista marcatorilor echipei sibiene a fost completată de Silviu Balaure și Valentin Buhăcianu, ultimul din penalty.

Sibienii au dat lovitura pe stadionul Steaua, administrându-le ”roș-albaștrilor” un eșec greu de digerat. Jucătorii lui Marius Măldărășanu au avut 2-0 încă din prima jumătate de oră, iar după ce Chipirliu a redus din diferență dintr-o lovitură de la 11 metri, au lovit încă de două ori după pauză.

Baba Alhassan l-a învins pe Bălbărău de două ori în prima repriză

Steliștii au început sus meciul și Zaharia era cât pe ce să-i creeze probleme lui Iliev, care a degajat în el, dar bulgarul a rezolvat în cele din urmă (4). Două minute mai târziu, Buhăescu i-a așezat mingea pentru șut lui Ștefan Pacionel, care a trimis însă alături de pe 16 metri.

Jucătorii lui Măldărășanuau fost mult mai pragmatici. Pantea a pornit contraatacul și, după o combinație cu Biceanu, a centrat perfect pentru Baba Alhassan, care l-a învins pe Bălbărău cu o reluare din centrul careului (13).

Petrescu a șutat în cros, dar pe lângă (23), apoi Bălbărău a reținut la reluarea lui Biceanu (25).

Baba Alhassan a lovit din nou, de data asta în urma unui corner bătut de Petrescu, ghanezul dominându-l în săritură pe micuțul Beța (27).

Walace a fost aproape de a relansa jocul, dar a trimis de puțin pe lângă poartă, cu capul, din marginea careului mic, mingea trimisă din corner de Adi Popa (29).

Un minut mai târziu, Petrescu a trimis o ”torpilă”, din întoarcere, mingea luând pământul chiar în fața lui Bălbărău, care a respins cu greu în corner.

Speranțe pentru Steaua după golul din penalty al lui Chipirliu

”Centralul” Mladinovici a dictat penalty la un duel Bejan – Răsdan și Chipirliu a redus din diferență de la punctul cu var, cu 4 minute înainte de pauză.

Petrescu și-a mai încercat o dată norocul, dar Bălbărău s-a opus și de data asta (43). Apoi căpitanul Sibiului a trecut la serviciu, centrând perfect de la colțul terenului pentru Bejan, al cărui ”cap” a trecut milimetric pe lângă bară (45).

Sibienii au ”lovit” de alte două ori în repriza secundă. Steaua, modestă în atac

Oprița a făcut două schimbări la pauză, iar steliștii au lăsat impresia că sunt mai prezenți în jumătatea de teren adversă, dar ocaziile au apărut la poarta lui Bălbărău. Daniel Paraschiv a căutat plasa laterală, la colțul lung, cu un șut cu mult efect, dar a trimis puțin pe lângă bară de la 18 metri, lateral dreapta (55).

Cinci minute mai târziu, defensiva ”roș-albaștrilor” a fost făcută încă o dată KO. Balaure i-a așezat mingea pentru șut lui Călin Popescu, mingea a revenit în teren și, ca la flipere, a ricoșat la același Balaure, din cotul lui Adrian Ilie, căzut pe gazon, iar mijlocașul intrat pe teren de câteva zeci de secunde a reluat simplu, din apropiere, în poarta goală (60).

Steliștii s-au chinuit să reintre în meci, însă Răsdan a fost imprecis (71), iar la centrarea în forță a lui Adrian Ilie mingea l-a lovit pe același Răsdan, luat prin surprindere, iar din el a ieșit în afara terenului (73).

Balaure a căutat ”dubla” cu un șut din unghi, dar Bălbărău a parat cu brațul drept (77), iar Baba Alhassan a încercat un șut cu efect, la colțul lung, din marginea careului de 16 metri, dar a trimis mult alături, în același minut.

Jucătorii lui Oprița au riscat tot mai mult și au fost prinși descoperiți de Buhăcianu, care a fost agățat în careul advers de Bălbărău. Același Buhăcianu a șutat pe centrul porții de la punctul cu var, trecându-și în cont primul gol pe 2022.

10 puncte între FC Hermannstadt și Steaua

FC Hermannstadt a câștigat clar pe terenul ”roș-albaștrilor”, care mai speră că vor primi undă verde la promovare. Sibienii își păstrează locul secund, având acum 52 de puncte, fiind la cinci lungimi în spatele Petrolului.

Steaua, cu 42 de puncte, rămâne momentan pe locul 4, dar poate fi depășită de Concordia Chiajna, în cazul în care mâine câștigă pe Cluj Arena.

În etapa a 6-a a play-off-ului Ligii 2, prima a returului, FC Hermannstadt joacă joi, de la ora 17:30, la Unirea Slobozia, în timp ce Steaua evoluează sâmbătă, de la ora 16:00, acasă cu Concordia Chiajna.

STEAUA BUCUREȘTI – FC HERMANNSTADT 1-4

Bodgan Chipirliu 41′ – penalty / Baba Alhassan 13′, 27′, Silviu Balaure 60′, Valentin Buhăcianu 81′ – penalty

Steaua: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Al. Zaharia (Ad. Ilie 46′) – Răsdan (cpt.), Șt. Pacionel (Măd. Mihăescu 68′), Enceanu, Ad. Popa (Rob. Neacșu 78′) – Chipirliu (Huiban 68′), Buhăescu (Em. Pacionel 46′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Donose, Bărbulescu, Bactăr
Antrenor: Daniel Oprița

FC Hermannstadt: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan (Antoche 83′), Mino Sota, Biceanu (I. Năstăsie 83′) – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 59′), C. Popescu (Bucuroiu 74′) – D. Paraschiv (Buhăcianu 74′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – Tomșa, Issah, Hora
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Steaua (București); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti); Asistenți: Cosmin Vatamanu (Bucureşti) și Daniel Vlase (Galaţi); Rezervă: Eduard Ioniță (Galaţi); Observatori: Cristian Sava (Bacău) și Cristian Petrean (Hunedoara).

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-oprita-abia-la-al-doilea-joc-acasa-in-play-off-19227788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1230-in-deschiderea-etapei-a-5-a-a-play-off-ului-ligii-2-liderul-cauta-a-doua-victorie-consecutiva-ialomitenii-vor-primele-puncte-din-deplasare-19227674

Ovidiu BOICA 17 Apr. 2022, 19:48 Liga 2
Pe aceeași temă