Nu a mai fost bun la FC Brașov, dar merge la Petrolul! Alexandru Sabău și-a încheiat calvarul de la clubul lui Mărginean și a ajuns la Ploiești: ”Bine că am scăpat!”

Adi MARICA, Călin MNERIE 15 Feb. 2022, 10:04 Liga 2
Nu a mai fost bun la FC Brașov, dar merge la Petrolul! Alexandru Sabău și-a încheiat calvarul de la clubul lui Mărginean și a ajuns la Ploiești: ”Bine că am scăpat!”

Aflat pe lista neagră a lui Ioan Mărginean, fundașul central sau stânga Alexandru Sabău (23 de ani) și-a reziliat ieri, în ultima zi de transferuri, contractul cu FC Brașov și spre seară a ajuns la Ploiești, acolo unde va semna un contract cu Petrolul, liderul Ligii 2.

Titular și integralist în primele 14 etape din cele 16 desfășurate în acest sezon în Liga 2, Sabău a fost trimis pe bancă la ultimele două meciuri din prima parte a sezonului, când și-a pierdut postul de titular în fața croatului adus de Mărginean și refuzat de fostul antrenor Ilie Stan, Ivan Fustar. Sabău a strâns 1260 de minute și a marcat două goluri, cu Viitorul Pandurii (2-2) și CS Comunal Șelimbăr (1-2).

Jucătorul născut la Arad fusese luat de FC Brașov în vara trecută de la Gloria Lunca Teuz Cermei, echipă din Liga 3.

Ioan Mărginean, foc și pară pe jucător

În vară, Ioan Mărginean a fost de acord ca echipa din Cermei să beneficieze de 15 la sută dintr-un posibil viitor transfer al lui Sabău de la FC Brașov, dar nu mai puțin de 10 mii de euro.

Fotbalistul a început excelent sezonul la Brașov, după care s-a rupt ceva. Se pare că lui ”Limoniu” Mărginean nu i-a căzut bine o discuție cu impresarul arădeanului și de acolo a pornit calvarul pentru fundaș. Acesta nu a mai prins deloc echipa înainte de vacanța de iarnă, iar la reunire a fost anunțat că nu mai face parte din planurile staffului tehnic.

Luna trecută, Mărginean chiar a dat explicații de ordin tehnico-tactic despre Alexandru Sabău. ”Am discutat cu el și i-am spus că sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă la cum a jucat în toamnă. E vorba de poziționare, de greșeli individuale”, spunea președintele Mărginean.

”Jocuri murdare la FC Brașov”

Președintele clubului Gloria Lunca Teuz Cermei, Petre Bulza, spunea, zilele trecute, că Sabău este victima unor jocuri murdare la FC Brașov!

”Cei de la Brașov nu sunt deloc corecți cu Alex Sabău, un băiat foarte cuminte și un fotbalist bun. De fapt, cred că a demonstrat asta atâta timp cât a jucat. Chiar dacă echipa nu a avut cele mai bine rezultate, el s-a cam achitat bine de sarcini, ba chiar a marcat două goluri (n.r. – cu Viitorul Pandurii și Șelimbăr) și nu era neapărat treaba sa de fundaș. Noi suntem cam resemnați cu privire la încasarea celor 10 mii de euro, dar ne-ar plăcea ca fotbalistul să fie lăsat să plece liber de contract la o altă formație, unde să joace. E tânăr, va mai spune destul în fotbal, veți vedea, păcat că la Brașov e victima unor jocuri murdare ce nu au nimic în comun cu ceea ce a oferit băiatul pe teren”, a declarat Bulza, citat de Liga 2.

Alexandru Sabău: ”Bine că am scăpat!”

Ieri, Sabău a avut o nouă rundă de discuții cu Mărginean, iar negocierile s-au finalizat bine pentru jucător, astfel că fundașul a plecat liber de la FC Brașov.

”Am renunțat la bani, au renunțat și cei de la Gloria Lunca Teuz Cermei la bani și am semnat reziliarea contractului. Bine că am scăpat! Îi mulțumesc lui Ilie Stan, dar și antrenorilor din stafful său, pentru șansa acordată să joc în Liga 2 la FC Brașov”, a spus Sabău.

A ajuns la Ploiești

FC Brașov a fost de acord să-i ofere cale liberă lui Alexandru Sabău spre Petrolul Ploiești, după ce și Gloria Lunca Teuz Cermei, club de la care fundașul de 23 de ani a sosit sub Tâmpa, a renunțat la clauza de 10 mii de euro pe care ar fi trebuit să o încaseze la un viitor transfer. Totuși, gruparea din Țara Sămădăilor ar trebui să dețină în continuare 10 la sută dintr-un viitor transfer al jucătorului.

Sabău a ajuns ieri seară la Ploiești, iar astăzi va semna contractul și se va prezenta la antrenamentele conduse de Nae Constantin. Antrenorul Petrolului l-a remarcat pe Sabău în toamna trecută, în tricoul Brașovului.

Sabău va fi al doilea arădean din lotul Petrolului, după mijlocașul central defensiv Marius Chindriș.

Multe plecări de la FC Brașov în această iarnă

În această iarnă, FC Brașov s-a despărțit de opt jucători: Vlad Motroc, Gheorghe Anton, Bruno Vasiu, Dan Panait, Iulian Roșu, Maxim Iurcu, Marian Codrea și Alexandru Sabău.

Pe lista neagră se mai află și portarul Cezar Lungu, dar acesta nu a acceptat până acum termenii rezilierii propuse de șefii clubului.

Ştefan Nicolau, George Linguraru, Marius Manole şi Bogdan Cîrstian au fost cedați la SR Brașov, Darius Ciopo și Raul Toader au fost împrumutați la Olimpic Cetate Râșnov, iar Rareș Sburlea s-a întors la Kids Tâmpa Brașov.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-atacant-bulgar-asteptat-in-antalya-de-fc-brasov-vine-din-prima-liga-a-tarii-vecine-si-in-cariera-sa-a-jucat-pentru-litex-lovech-tska%e2%80%afsofia-si-slavia-sofia-19219380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-fc-brasov-a-pierdut-primul-amical-din-turcia-cu-fk-tekstilshchik-ultima-clasata-din-liga-secunda-din-rusia-19219372

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-sabau-arestat-de-limoniu-marginean-la-fc-brasov-e-victima-unor-jocuri-murdare-clauza-care-il-tine-legat-pe-fundas-de-divizionara-secu-19219284

 

 

Adi MARICA, Călin MNERIE 15 Feb. 2022, 10:04 Liga 2
Pe aceeași temă