Nou-promovata ”FC U” Craiova se consideră prejudiciată ”prin această întrerupere de campionat al Ligii a 2-a”. Motivele enumerate de președintele Marcel Pușcaș | VIDEO

U Craiova 1948 SA va evolua în următorul sezon în Liga 2, după ce a fost declarată de Federația Române de Fotbal promovată din moment ce a ”înghețat” actuala ediție a Ligii 3 după doar 16 etape desfășurate dintr-un total de 30, din cauza pandemiei de COVID-19. Clubul oltean patronat de Adrian Mititelu va avea un buget important pe care să se bazeze și ca obiectiv promovarea în Liga 1, însă președintele Marcel Pușcaș are anumite nemulțumiri.

Numulțumirile lui Pușcaș nu sunt legate de clubul său, ci de faptul că anumite adversare din noua ediție de campionat sunt avantajate că vor juca meciuri oficiale în perioada următoare, dar și de faptul că perioada de transferuri din această vară va fi una scurtă. Ceea ce nu va permite antrenorului să își cunoașcă bine noile achiziții, dar și să le integreze în lot.

Marcel Pușcaș: ”Ai zece zile în care să faci și transferuri și n-ai posibilitatea să vezi în niciun meci amical noii veniți”

Reunirea echipei ”FC U” Craiova e preconizată a avea loc la jumătatea lunii iunie.

”Este posibil să aducem și niște jucători cu nume în fotbalul românesc, deși consider că suntem puțin prejudiciați prin această întrerupere de campionat al Ligii a 2-a din cauza pandemiei, pentru că e perioada asta de inactivitate. Noi urmează să începem pregătirea în jurul datei de 15-20 iunie, iar, în sezonul viitor, vom avea de înfruntat șase dintre echipele care vor disputa meciuri în această perioadă. Mă refer la sfârșit de iulie și pe parcursul lunii august. Mă refer la primele șase echipe din play-off-ul din Liga a 2-a, plus la echipele care vor retrograda din Liga 1. Deci ele pornesc deja cu un avantaj, prin faptul că au început pregătirea cu o lună și ceva înaintea noastră, au și niște meciuri oficiale, care sunt transformate, automat, și în mijloc de pregătire și atunci, la data startului, care va fi foarte rapidă după terminarea competițiilor din sezonul ăsta, este o perioadă foarte scurtă de timp. La care adaug și lipsa posibilității de a vedea la lucru noile achiziții, pentru că dacă barajele se încheie la data de 5 august și, să zicem, ar începe pe 15 august Liga a 2-a, practic ai zece zile în care să faci și transferuri și n-ai posibilitatea să vezi în niciun meci amical noii veniți”, a spus Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

Adrian Mititelu pune la bătaie un buget de 1,5 – 2 milioane de euro pentru participarea în ediția 2020/2021 a Ligii 2, iar ”FC U” Craiova va avea ca obiectiv promovarea.

”FC U” Craiova a fost declarată direct promovată în Liga 2 în urma ”înghețării” acestui sezon de Liga 3, deoarece avea un avans de 13 puncte față de a doua clasată Șoimii Lipova, în Seria a 4-a.

Pe aceeași temă