Nicolae Grigore îl așteaptă cu brațele deschise la Rapid pe Marius Șumudică: ”Este, în momentul ăsta, unul dintre antrenorii foarte buni ai României. Ar putea să asigure promovarea”

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 11 Jan. 2021, 15:38 Liga 2
Nicolae Grigore îl așteaptă cu brațele deschise la Rapid pe Marius Șumudică: ”Este, în momentul ăsta, unul dintre antrenorii foarte buni ai României. Ar putea să asigure promovarea”

Marius Șumudică (49 de ani), liber de contract după ce a fost dat afară de formația turcă Gaziantep, este așteptat cu brațele deschise la Rapid de actualul antrenor al echipei giuleștene, Nicolae Grigore (37 de ani), cel care a apucat până acum să conducă un singur meci din această postură.

La reunirea Rapidului, petrecută astăzi, la baza sportivă Coresi, întrebat despre o posibilă revenire a lui Șumudică, Grigore a spus că s-ar bucura pentru acest lucru, având în vedere că fostul atacant este legendă la clubul din Liga 2 și că este unul dintre cei mai buni actuali antrenori români.

Nicolae Grigore îl vrea pe Marius Șumudică la Rapid: ”Ce ar putea să aducă ar fi un mare plus”

Nicolae Grigore e de părere că românii ar trebui să fie mai uniți atunci când compatrioți de-ai lor sunt jigniți în alte țări. A dat exemplul arbitrului Sebastian Colțescu, cât și al lui Marius Șumudică, despărțit cu scandal de Gaziantep.

”Îmi pare rău de situația lui Șumi. Totuși, cred că ar trebui să fim puțin mai uniți noi, românii, față de reacțiile care sunt în jurul nostru. Am văzut situația aceea cu Colțescu, cum a fost atacat și cum a fost pus la zid. Și acum, am văzut acele jigniri de care a avut parte Șumi și reacțiile sunt insignifiante din ceea ce vine dintre noi, dintre români. Și aici cred că este mare nostru minus.

Legat de Șumi, m-aș bucura, sincer, să poată să vină și să ajute. Cu siguranță, ceea ce poate Șumi în momentul ăsta și ce ar putea să aducă ar fi un mare plus. La Rapid nu se ține cont de o persoană. Orice ar putea să vină, să asigure promovarea, va fi bine primit de orice rapidist, deci inclusiv și de mine.

Dar Șumi are o anumită cotă și sunt convins că va merge la o echipă putenică. Îl așteptăm cu mare drag, pentru că Șumi, totuși, reprezintă ceva pentru clubul ăsta. Este, în momentul ăsta, și nu ne ferim de cuvinte, unul dintre antrenorii foarte buni ai României. Este rapidist. Oricând va dori să vină, eu, din orice postură, îl voi primi cu brațele deschise”, a spus antrenorul Rapidului.

Grigore îl vede pe Șumudică și la U Craiova

Aflat într-o situație tensionată cu conducerea clubului Gaziantep pe tema salariului său și a faptului că îi expira contractul în vară, Marius Șumudică a fost demis în weekend, după ce echipa a pierdut în deplasare meciul cu Sivasspor (scor 1-2). Mai mult, antrenorul român a fost subiectul unui episod rasist, în direct la o televiziune din Turcia.

După ce a preluat echipa în vara trecută, Șumudică a făcut din Gaziantep un club de temut în prima ligă din Turcia, ducându-l chiar pe primul loc în clasament. Acum, după eșecul cu Sivasspor, a picat pe locul 4.

Nicolae Grigore nu exclude nici varianta ca Șumudică să revină în fotbalul românesc la altă echipă decât Rapid, la U Craiova (Liga 1), de exemplu.

”Nu cred că ar fi o problemă pentru absolut nimeni ca el să meargă la Craiova. În momentul ăsta, Craiova este o forță financiară, fotbalistică, un club care se bate să câștige campionatul și o face de câțiva ani, nu de anul ăsta. L-aș vedea, da, la Craiova”, a mai spus Grigore, care compară situația actuală de la Dinamo cu cea din trecut a Rapidului, când s-a ajuns la faliment.

Ca antrenor principal, Marius Șumudică a pregătit echipele: Rapid II, Rocar, AS Dodu, Inter Gaz București, FC Național, Astra, Farul Constanța, Gloria Bistrița, Rapid, Kavala (Grecia), FC Brașov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Al-Shaab (Emiratele Arabe Unite), Concordia Chiajna, Kayserisport (Turcia), Al-Shabab (Arabia Saudită) și Gaziantep (Turcia).

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/international/prima-reactie-a-lui-marius-sumudica-dupa-ce-s-a-despartit-de-gaziantep-am-ajuns-la-o-intelegere-exclusiv-19179346

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/presedintele-lui-gaziantep-a-anuntat-motivul-pentru-care-a-reziliat-contractul-cu-marius-sumudica-19179622

https://www.prosport.ro/fotbal-extern/stranieri/fanii-lui-gaziantep-il-pun-la-zid-pe-marius-sumudica-du-te-in-arabia-boss-19179492

Marius ANGHEL, Carmen MANDIȘ 11 Jan. 2021, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă