Nicolae Grigore surprinde după egalul dintre Rapid și Ripensia: ”A fost meritat golul primit în minutul 90+3, nu am știut să gestionăm finalul meciului”. Problemele remarcate și opinia personală despre Baza Pro Rapid

Andrei PASCU 21 Feb. 2021, 14:12 Liga 2

Rapid a scăpat dramatic, printre ”degete”, victoria în meciul din etapa a 16-a a Ligii 2, cu Ripensia. A făcut doar 2-2, deși a condus cu 2-0 până în minutul 75, iar egalarea s-a produs în minutele de prelungire 90+3.

Antrenorul Nicolae Grigore a comentat cele întâmplate în partida de la Buftea.

Nicolae Grigore: ”Dacă vom elimina anumite erori colective, individuale, vom arăta mult mai bine” 

El a remarcat, așa cum era și de așteptat, eroarea de la ultima fază periculoasă de poartă, care a dus la golul secund al timișorenilor. Nu a vrut să analizeze, la cald, evoluția echipei, deși a făcut câteva trimiteri la anumite pasaje din joc, unde s-au comis mai multe erori individuale și chiar de echipă.

Nicolae Grigore nu a părut însă foarte afectat, per ansamblu, de faptul că Rapid a pierdut astfel două puncte. A evidențiat faptul că și în cazul unei victorii, lupta pentru locurile de play-off era în continuare deschisă.

”Sunt supărat că am primit gol la ultima fază, dar probabil că a fost meritat să îl primim pentru că nu am știut să gestionăm finalul de joc. Mi-e greu să evaluez în procente la cât la sută suntem acum. Mi-aș dori să jucăm mai bine, pentru că atunci am și câștiga meciurile, dar sunt convins că pe viitor echipa va arăta mai bine. Dacă vom elimina anumite erori colective, individuale, vom arăta mult mai bine.

E mult prea la cald să vorbesc acum strict pe minusuri. Au fost niște greșeli pe care le vom analiza împreună cu echipa, sper să nu se mai repete pentru că ne așteaptă meciuri importante în continuare și trebuie să câștigăm.

Lupta pentru play-off rămâne deschisă, e încinsă. Știam de la bun început că așa ar fi fost și dacă am fi câștigat acest meci. Sunt două puncte importante pe care le pierdem acasă, dar sper să le recuperăm cât mai repede, să câștigăm la Buzău următorul meci”, a declarat Nicolae Grigore la finalul meciului, la microfonul DigiSport.

Nicolae Grigore își dorește ca giuleștenii să revină în Baza Pro Rapid 

Antrenorul echipei din Giulești a vorbit și despre posibilitatea ca, pe viitor, Rapid să revină în Baza Pro Rapid, despre care Primăria Sectorului 1 a anunțat că vrea să o ia de la Ministerul Finanțelor, pentru a o reintroduce în circuitul sportiv. Lui Grigore îi place cum sună ideea.

”Ar fi ceva deosebit, pentru că e un loc care lipsește acestui club. O casă, un loc de pregătire și până la urmă Rapidul se confundă cu performanțele de atunci când își desfășura activitatea în Baza Pro Rapid”, a punctat Nicolae Grigore.

Rapid a condus cu 2-0 Ripensia, prin golurile lui Amir Jorza, din finalul primei părți, minutul 45+2, și Cătălin Hlistei, minutul 64, de la 11 metri. Apoi, Ripensia a revenit și a marcat de două ori în ultimul sfert de oră, prin Alexandru Piftor, minutul 75, și Andrei Macrițchii, minutul 90+3.

Rapid în meciul cu Ripensia: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Cr. Ignat, Dandea, Florică (R. Ilie 85′) – Pănoiu (Sefer 64′), Jorza – Oct. Ursu (R. Lazăr 64′), Al. Ioniță (Drăghiceanu 74′), Hlistei (Finica 85′) – Ad. Bălan. Rezerve neutilizate: H. Moldovan – Zunic, Bradu, Bg. Barbu.

Rapid rămâne în zona locurilor de play-off, fiind în acest moment pe locul 3, cu 26 de puncte. Ripensia e pe 15, cu 16 puncte. În următorul meci, giuleștenii vor evolua pe teren advers cu SCM Gloria Buzău, joi, de 17:00, iar timișorenii acasă, sâmbătă, de la ora 11:00, cu FK Csikszereda.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1100-giulestenii-au-sansa-sa-urce-pe-locul-2-si-sa-se-apropie-la-doua-puncte-de-lider-19170515

https://liga2.prosport.ro/seria-1/surpriza-la-buftea-ripensia-a-reusit-un-egal-cu-rapid-dupa-ce-giulestenii-au-avut-2-0-19170624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-buna-pentru-rapid-pe-viitor-giulestenii-pot-beneficia-de-baza-pro-rapid-primaria-sectorului-1-va-incepe-demersurile-pentru-reintroducerea-ei-in-circuitul-sportiv-19170517

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-joaca-in-deschiderea-etapei-a-17-a-fc-u-craiova-in-ultimul-meci-runda-a-doua-a-ligii-2-din-2021-se-disputa-tot-de-joi-pana-marti-programul-19170221

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/pagina-de-facebook-a-rapidului-a-fost-sparta-de-hackeri-giulestenii-si-au-recuperat-o-dupa-cateva-ore-19170167

Andrei PASCU 21 Feb. 2021, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă