Episodul trist trăit de familia lui Nicolae Dică la meciul CFC Argeș: ”Fata mea a plâns în tribună. Lumea mă înjura, vorbea urât. Asta m-a durut cel mai mult”

Andrei PASCU 31 Aug. 2024, 16:24 Liga 2
Episodul trist trăit de familia lui Nicolae Dică la meciul CFC Argeș: ”Fata mea a plâns în tribună. Lumea mă înjura, vorbea urât. Asta m-a durut cel mai mult”

CFC Argeș nu are cel mai bun start de sezon în Liga 2, motiv pentru care sponsorul principal al clubului, Viorel Tudose, a reacționat în urma celor întâmplare, dar nici fanii nu încetează să conteste modul în care echipa se exprimă.

La meciurile trecute de pe teren propriu, în special la duelul cu FK Miercurea Ciuc, spectatorii au decis să reacționeze categoric împotriva lui Nicolae Dică în special, căruia i-au cerut, deja, demisia. Antrenorul a ținut să transmită un mesaj clar la conferința de presă premergătoare jocului din etapa a 5-a din Liga 2, cu CSM Slatina, cerând ca spectatorii să aibă încredere și să susțină fotbaliștii.

Nicolae Dică, reacție la adresa fanilor CFC Argeș

Nicolae Dică a povestit un episod care l-a marcat în urma duelului cu FK Miercurea Ciuc, pentru că la meci au fost și soția și fiica acestuia, care au auzit injuriile și cuvintele dure adresate de celelalte persoane venite în tribunele stadionului de la Mioveni, acolo unde CFC Argeș dispută partidele de pe teren propriu.

Fiica lui Nicolae Dică, în vârstă de 13 ani, a început să plângă, iar asta l-a afectat pe antrenorul piteștenilor, care probabil și de aceea a reacționat astfel la conferința de presă. I-a rugat pe suporteri să vină la antrenamente și să îi vorbească dacă își doresc să îl critice, dar la meciuri să încurajeze echipa.

Familia lui Nicolae Dică a fost în tribune la partida cu FK Miercurea Ciuc, pierdută

Cea mai mare parte din conferința de presă a lui Nicolae Dică a fost acaparată de acest subiect, pe care antrenorul a vrut neapărat să îl aducă în discuție, în speranța că poate fanii vor fi mai aproape de jucători și că vor avea răbdare, că rezultatele pozitive vor veni în curând.

Am fost dezamăgit, dar ceea ce pot să le spun oamenilor este că antrenorul echipei FC Argeș este Nicolae Dică, un om care de la 10 ani și-a petrecut junioratul la FC Argeș, a făcut debutul la FC Argeș, schimba două autobuze să ajungă la antrenamente și mai mergea 15 minute pe jos ca să ajungă.

Iubesc acest club, vreau să facem performanță! Îmi doresc ca lumea să aibă răbdare nu cu mine, ci cu această echipă. Încercăm să formăm o echipă, să arătăm ce înseamnă spiritul FC Argeș. Sperăm ca această echipă să ajungă în prima ligă.

Dar, Nicolae Dică nu poate să o facă singur, jucătorii singuri nu pot, conducerea singură nu poate, suporterii singuri nu pot! Doar împreună putem să promovăm! Dacă suporterii, iar aici nu mă refer la galerie, cei care vin la meciuri… le cer să încurajeze echipa indiferent de moment. Acești jucători au nevoie de susținere. Atât vreau de la ei, să aibă răbdare și să încurajeze.

Vreau să le mulțumesc celor din galerie, dar și celorlați, pentru că au încurajat din primul până în ultimul minut, cu Oradea, cu Ciuc, chiar și cu Corvinul. Eu vreau să le mulțumesc că au fost alături de echipă, iar la finalul jocului cu Corvinul am mers la galerie, jucătorii se bucurau, iar copiii de la margine au venit și ei să se bucure cu noi.

Vreau ca lumea să înțeleagă că noi vrem alături de toată lumea să promovăm. Toți trebuie să fim alături de echipă. Dacă îi înjură pe Nicolae Dică, pe jucători, nu e ok pentru club!

La meciul cu Ciuc, după 10 ani, a venit și soția mea la meci. A venit cu fata mea, de 13 ani. Au stat în tribună, iar în repriza a doua fata mea a plâns. După meci, soția mi-a spus. Am ajuns acasă, i-am spus fetei că nu trebuie să plângă, să nu se consume. Mi-a spus că era supărată, necăjită că nu dădeam gol, dar cel mai mult era supărată pentru că toată lumea mă înjura, vorbea urât, iar soția nu a lăsat-o să spună cine e.

Asta m-a durut cel mai mult! Lumea care vine în tribune ar trebui să știe că jucătorii au soții, copii, părinți, bunici, care pot fi pe lângă ea, care vin să îi susțină. O vorbă bună poate ar conta mai mult decât o înjurătură.

Acești jucători se antrenează, dau tot ce pot. Se întâmplă să pierzi, dar jucătorii dau totul pentru acest club, îi văd în fiecare zi. Am adus jucători cu caracter, dar vreau încredere din partea oamenilor.

Suntem pe un drum bun, am reușit să eliminăm din Cupa României Corvinul Hunedoara. Hai să luăm și noi exemplul celor de acolo! Cum nu au schimbat antrenorul când nu au reușit să promoveze, au avut încredere în jucători, au făcut performanță cu jucătorii rămânând doi-trei ani la echipă, cu același antrenor.

Nu se poate face performanță peste noapte, o spune un om care iubește acest club. Un om care își dorește să facă performanță! De aceea am venit aici, puteam să merg în altă parte. Vreau să fac ceva bun cu Dani Coman. Muncesc zi de zi, 10-12 ore, pentru mine și pentru club. Muncim, nu stăm, dar mai și greșim. Oricine muncește, greșește.

Suntem supuși greșelilor, suntem oameni! Îmi cer scuze pentru acest monolog, dar voiam să îi rog pe oameni să aibă răbdare și să încurajeze. Oamenii care au ceva de reproșat, pot veni în fiecare zi în sala asta de conferință, să vorbească cu mine orice, dar la meciuri îmi doresc ca echipa să fie încurajată ”, a spus Nicolae Dică în cadrul conferinței de presă.

Nicolae Dică a prefațat partida CSM Slatina – CFC Argeș, din etapa 5 din Liga 2

Referitor la cele întâmplate cu CFC Argeș în Liga 2 până acum, dacă prima etapă din noul sezon al Ligii 2 a adus o deplasare, cu Steaua (scor 0-0), în etapa a 2-a a avut primul duel acasă, contra CSM Focșani (scor 2-0). Apoi, piteștenii au cedat întâlnirea cu FC Bihor Oradea din deplasare (scor 0-1), pentru ca ulterior să cedeze, acasă, și duelul cu FK Miercurea Ciuc (scor 0-1).

Mai bine au stat piteștenii în Cupa României, fiind calificați în faza grupelor, după 2-0 cu Corvinul Hunedoara în faza play-off-ului.

Despre duelul cu CSM Slatina, de duminică, 1 septembrie, Nicolae Dică a precizat:

Ne așteaptă o partidă foarte grea, Slatina e o echipă foarte bună mai ales pe teren propriu, o echipă agresivă. Au dominat adversarii pe teren propriu, au început foarte bine campionatul, au jucători cu experiență, care joacă de mult timp împreună, joacă bine ofensiv și defensiv sunt o echipă bine organizată.

Trebuie să fim pregătiți, să avem atitudine, să fim mai buni ca ei. E important să jucăm ca o echipă, să avem un rezultat pozitiv. Nu eram în criză înaintea partidei cu Corvinul din Cupa României, chiar dacă aveam două înfrângeri. Am avut două jocuri în care nu am marcat, dar nu trebuia să pierdem. (…)

Le-am spus băieților la antrenamente că am încredere în ei, putem face treabă bună, iar asta s-a văzut cu Corvinul, cea mai bună echipă din Liga 2, care a luat Cupa României, iar pentru mine Corvinul e un exemplu. (…)

Am văzut că Slatina a folosit în Cupa României mulți jucători care au evoluat mai puțin sau deloc, e clar că au fost odihniți pentru meciul cu noi.

(N.r. – Despre Cătălin Doman) Este ca la prima tinerețe, e cel mai în formă jucător din Liga 2. Pe mine mă impresionează, are execuții, depune efort, trage echipa după el, zici că are 20 de ani. Bravo lui că e în formă bună, important e ca noi să îl blocăm”.

Conferința de presă organizată de CFC Argeș înaintea partidei cu CSM Slatina:

Foto și video: CFC Argeș

Andrei PASCU 31 Aug. 2024, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă