Nicolae Croitoru, al doilea meci, a doua înfrângere ca antrenor la Poli Timișoara, acum în derby-ul cu Ripensia: ”Au avut trei șuturi la poartă și toate trei au fost goluri. Din păcate, acesta este fotbalul”

Anda DELIU 23 Oct. 2021, 23:18 Liga 2

Nicolae Croitoru are o viață foarte grea la Poli Timișoara, unde a bifat două înfrângeri din tot atâtea partide de când a fost instalat pe banca tehnică.

Antrenorul dâmbovițean a dat declarații probabil mai mult pentru imagine și încurajare după meciul derby pierdut sâmbătă, pe ”Dan Păltinișanu”, cu 1-3 în fața Ripensiei, deoarece analiza jocului nu prea reflectă ce s-a petrecut pe teren.

Croitoru a lăsat să se înțeleagă că arbitrajul nu a fost tocmai optim

Deși Poli a jucat destul de slab în meciul din etapa a 11-a a Ligii 2, Croitoru a insistat că a fost astfel. ”Și eu cred că este surprinzătoare și după aspectul jocului, aș spune și nemeritată, pentru că ne-am creat în prima repriză cinci situații de gol. Am terminat 1-1 după o fază dintr-un penalty acordat nu știu dacă ușor sau nu ușor. A doua repriză a fost un joc mai echilibrat. Prima repriză ne-a aparținut în totalitate. Practic, au avut trei șuturi la poartă și toate trei au fost goluri. Din păcate, acesta este fotbalul”, a declarat antrenorul Politehnicii după joc.

  • Ripensia a bifat a doua victorie în fața Politehnicii în Liga 2 în opt meciuri. Alb-violeții au patru victorii, iar un joc s-a terminat la egalitate.
  • Meciul din etapa a 11-a a Ligii 2 a fost arbitrat de centralul Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba) și de asistenții Ovidiu Timar (Oradea) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare).

Antrenorul Politehnicii a văzut multe ocazii în dreptul echipei sale

Nicolae Croitoru a punctat că greșeala elevilor săi a fost nevalorificarea situațiilor de poartă din prima repriză.

”Eu cred că în prima repriză am avut o atitudine bună. Am avut realizări, am avut o posesie bună. Ne-am creat situații de gol. Puteam să facem diferența încă din prima repriză dacă fructificam mai multe din situațiile pe care le-am avut. A doua repriză, jocul a fost mult mai echilibrat, adversarul s-a apărat mai sus, cu toate acestea, și a doua repriză am avut două situații, una prin Gerbi la o fază fixă și una prin Ursu, un șut puțin pe lângă poartă. Au venit două goluri de nicăieri, un șut de la peste 20 de metri, dacă nu mai bine și faza aceasta de final”, a mai detaliat Nicolae Croitoru.

  • Golurile în derby-ul Timișoarei au fost marcate de Daniel Benzar (39′ – penalty), pentru Poli, Alexandru Piftor (3′ – penalty), Valerii Macrițchii (73′) și Denis Golda (90+4′), pentru Ripensia.
  • Poli Timișoara în meciul cu Ripensia: R. Murariu – Sofran, Bocșan, Scutaru (cpt.), Pamfile – R. Lazăr (Rob. Hațegan 85′), Ignea – D. Andrei, Bîrnoi (Zaluschi 68′), D. Benzar (Oct. Ursu 68′) – Gerbi. Rezerve neutilizate: G. Păduraru – Denis Radu, Moțiu, Rz. Prodan, S. Costea, Oanea.

S-a înhămat la o muncă dificilă

Înainte să vină la Poli, Nicolae Croitoru a mai antrenat în Liga 2 la Chindia Târgoviște, iar în ultima perioadă o pregătea pe FC Pucioasa, în Liga 3. De asemenea, era secund la naționala U19.

Antrenorul a spune că se aștepa să fie dificil la Poli, unde, după meciul cu Ripensia, cei din galerie au înjurat minute în șir. ”Da, știam că va fi greu. Aveam nevoie de un rezultat pozitiv astăzi să ne dea încredere. Eu cred că în prima repriză s-a văzut o schimbare. Nu ne rămâne decât să muncim”, a adăugat antrenorul.

Cu el pe bancă, Poli a cedat în runda trecută cu 1-0 la Unirea Slobozia.

Rămași cu 10 puncte după această etapă, alb-violeții au căzut pe locul 15 în Liga 2, iar următorul meci îl va juca joi seara, la ora 21:00, în optimile Cupei României, cu Rapid. În campionat, echipa lui Croitoru va evolua duminică, de la ora 13:00, la Unirea Dej.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-muntean-explica-cum-a-triumfat-ripensia-cu-poli-cu-vointa-cu-mult-suflet-cu-darurie-si-respect-fata-de-adversar-19206836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tineretea-a-invins-in-derby-ul-timisoarei-primavaratica-ripensia-s-a-impus-in-fata-tomnaticii-politehnica-19206737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-si-a-gasit-antrenor-principalul-care-preia-echipa-timisoreana-a-condus-o-ultima-data-pe-fotbal-comuna-recea-19206762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-intre-echipele-timisorene-din-liga-2-poli-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1500-ambele-echipe-sufera-in-acest-sezon-19206559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Anda DELIU 23 Oct. 2021, 23:18 Liga 2
Pe aceeași temă