Nicolae Constantin speră ca jucătorii Petrolului să nu cadă în capcană la debutul în noul sezon de Liga 2, privind Poli Iași: ”Să nu ne trezim că ne-o luăm în bărbie, ca la box.” Țicu și compania vor purta pe piept emblema scut

Marius ANGHEL 30 Jul. 2021, 18:24 Liga 2

Petrolul debutează în noul sezon de Liga 2, ediția 2021-2022, al patrulea consecutiv de la promovarea din Liga 3, cu un meci pe teren propriu, pe ”Ilie Oană”, acolo unde în ultimul sezon și jumătate a dezamăgit mai mult decât și-a făcut fericiți fanii aflați în fața televizorului sau la poarta stadionului, în perioada în care aceștia n-au avut acces în tribune din cauza protocolului medical din pandemie. Patru victorii, patru egaluri și șapte înfrângeri au fost rezultatele echipei în această perioadă.

La primul meci din noul campionat, echipa ploieșteană o întâlnește sâmbătă, de la ora 11:00, pe Politehnica Iași, una dintre cele trei formații retrogradate din Liga 1. Un club care s-a reorganizat mai greu, a început pregătirea mai târziu, însă care și-a adus ca antrenor un fost ”principal” care a trecut de curând și pe la Petrolul, Costel Enache.

Claudiu Tudor: ”Cel mai important lucru este acela că vom juca cu «scutul» pe piept!”

Primul care a luat cuvântul la conferința de presă premergătoare acestui meci de debut a fost directorul tehnic Claudiu Tudor, fost căpitan al Petrolului și fost jucător chiar la Poli Iași. Acesta a anunțat și faptul că jucătorii lui Nicolae Constantin vor purta pe echipament emblema clubului, scutul, chiar dacă aceasta încă n-a fost obținută prin licitație.

”Ne-am pregătit de șapte săptămâni pentru acest start de campionat și suntem plini de entuziasm, de încredere și așteptăm cu nerăbdare meciul de mâine, în care vrem să arătăm că am pregătit lucruri foarte bune, și sperăm să arătăm o altă față comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei sezoane. Știm că ne așteaptă un meci foarte greu, întâlnim o echipă la care eu, personal, am activat trei ani de zile, știu că cei de la Iași vor veni cu dârzenie și dorință de a scoate puncte de aici, dar eu spun că suntem pregătiți. Și, dincolo de asta, cel mai important lucru este acela că vom juca cu «scutul» pe piept! Este un lucru important și pentru asta mulțumim Primărie și autorităților că ne sprijină. Sperăm să ajungem, cât de curând, și la acea asociere, să se rezolve, ca lucrurile să intre pe un făgaș normal. Suntem optimiști. Și, cel mai important lucru este ca mâine să avem cât mai multă lume în tribune, să vină alături de noi, pentru că echipa are nevoie de sprijin, de suporteri, pentru că acesta este spiritul Petrolului și sperăm să-i facem bucuroși după meci”, a afirmat Claudiu Tudor.

Nicolae Constantin: ”Trebuie să tratăm meciul cât se poate de serios, să nu cădem în capcană”

Antrenorul principal Nicolae Constantin, fost ultima dată la Fotbal Comuna Recea, va debuta oficial în această postură la Petrolul. Fostul jucător al Petrolului știe deja primul ”11” pe care îl va folosi cu Poli Iași, însă tot ce a spus despre acest lucru a fost că va utiliza un sistem de joc 4-2-3-1.

Tot ce le-a cerut jucătorilor săi a fost să se comporte cu maximă seriozitate și să pună în aplicare ceea ce le cere, ce au pregătit.

”Venim după șapte săptămâni care n-au fost ușoare, sapte săptămâni în care ne-am pregătit bine și sperăm ca primul meci oficial să ne aducă un joc bun și un rezultat pe măsură.

Noi trebuie să ne facem jocul nostru. Știm ce avem de făcut, știm cum o să abordeze adversarul, sau cred că știm. Le-am studiat ultimele trei meciuri, pe care le-am putut vedea, în afară de ultimul meci, cel de la Rădăuți. Nu au ce să schimbe prea mult, mă refer la sistem, jucători au mai apărut și probabil o să mai apară, pentru că au început destul de târziu. Nu aș vrea să cădem în capcana în care să credem că vine Iașiul, o echipă care nu s-a pregătit, și să ne trezim că ne-o luăm în bărbie, ca la box. Trebuie să tratăm meciul cât se poate de serios, pe asta am și insistat toată săptămâna, seriozitate maximă la antrenamente, așa trebuie să fim și la joc. Știm ce avem de făcut și dacă respectăm ceea ce avem de făcut și ceea ce am pregătit, atunci, cu siguranță, vom fi bucuroși mâine, după meci”, a spus Nae Constantin.

Cheia jocului Petrolului, văzută de antrenor

Antrenorul ”lupilor” a studiat jocul Petrolului în sezonul trecut, cel care a dus la o serie de meciuri cu rezultate slabe pe teren propriu. Spune că a lucrat în special la această abordare de pe arena ”Ilie Oană”.

”Trebuie, în primul rând, să avem o echipe bine organizată, atât defensiv, cât și ofensiv. Va trebui să fim peste ceea ce am arătat în amicalul cu Concordia. Am încercat să construim un joc prin care să căutăm să desfacem echipele care vin, se apără și contraatacă. Asta am pregătit, cel puțin pentru jocul de mâine, o construcție făcută cu răbdare, să încercăm să accelerăm în momentul în care găsim spații libere, dar, pe de altă parte, să fim și foarte atenți la acțiunile lor de contraatac. Cam aceasta este cheia, din punctul meu de vedere”, a declarat Nicolae Constantin.

Constantin, mulțumit de lot. Tudor mai vrea jucători

Acesta s-a declarat mulțumit de lotul de jucători pe care îl are la dispoziție.

”În momentul în care am venit aici ca antrenor nu am cerut jucători anume. Am stabilit, împreună cu conducerea, o strategie prin care am identificat posturile în care aveam nevoie de întăriri și am încercat să aducem cei mai buni jucători pentru acele poziții. Iar aceștia sunt cei mai buni jucători pe care i-am putut aduce! În momentul în care o să apară și alții peste ce avem noi, sunt bineveniți. Eu sunt mulțumit de lotul pe care îl avem, ne-am pregătit bine, știm ce avem de făcut și sper ca mâine să debutăm cu dreptul și să avem o evoluție care să mulțumească pe toată lumea, pe noi, pe suporteri”, a spus Constantin, care a fost completat de Claudiu Tudor: ”Eu, personal, îmi mai doresc doi jucători. Este clar că drumul este lung, va apărea și Cupa României, vedem ce s-a întâmplat cu acel coronavirus anul trecut, și atunci, dacă putem, dacă se creează această asociere și avem bugetul necesar, eu spun că pentru doi jucători peste nivelul lotului nu spun nu. Pe toate posturile ne dorim, dar, în principiu, de la mijloc în sus.”

  • Nicolae Constantin a mai spus în conferința de presă că Adrian Nicolae, Robert Enache și Cristian Licsandu au fost trimiși să joace la CS Blejoi, în Liga 3, unde să poată evolua meci de meci.

Valentin Țicu, noul căpitan al Petrolului, vrea să-l urmeze pe Laurențiu Marinescu

La conferința de presă a participat și noul căpitan al echipei, Valentin Țicu, care, deși are doar 20 de ani, este veteranul lotului, acum aflându-se la al cincilea sezon în tricoul Petrolului, la seniori.

Fundașul e de părere că lotul actual este mult mai unit față de cele din precedentele sezoane, aceasta fiind și una dintre problemele pentru care crede că nu s-a reușit îndeplinirea obiectivului de a se promova în Liga 1.

”Este un vis devenit realitate. De când eram mic visam la treaba asta. Purtarea banderolei este o mândrie și îmi dă un plus de încredere și, totodată, mă face mult mai responsabil. În sezoanele precesente, părerea mea, problema a fost grupul. Trebuie să formăm un grup puternic, să fim o adevărată familie și, atunci, nu cred că ne va sta nimic în cale. Acum arătăm mult mai bine față de ce a fost în anii trecuți, suntem mult mai legați. Dar tot timpul e loc de mai bine”, a spus tânărul fundaș stânga, dar a mai declarată că, de când joacă la Petrolul, căpitanul care l-a impresionat cel mai mult a fost, ”fără dar și poate”, Laurențiu Marinescu: ”Era, în adevăratul sens al cuvântului, un căpitan. Îți impunea respect doar când te uitai la el. Vreau să-l urmez pe Laurențiu”.

Țicu, despre Poli Iași: ”O să vină cu o dorință de revanșă”

Despre Poli Iași crede că va veni la Ploiești cu dorință de revanșă. Cele două echipe s-au întâlnit și sezonul trecut, în Cupa României, iar Petrolul a câștigat cu un surprinzător 3-0, profitând de haosul în care se afla atunci formația la care debuta ca antrenor Andrei Cristea, acum jucător la CS Mioveni.

”Așteptăm cu dârzenie acest meci, pentru că au trecut cele șapte săptămâni de pregătire, suntem încrezător în acest prim meci, pentru că ne-am antrenat bine, am trecut cu bine peste cantonament. Știm că ne va aștepta un meci foarte greu, pentru că la Poli Iași activează și jucători care au trecut pe aici, și antrenorul lor este fost antrenor la Petrolul și știm că o să vină cu o dorință de revanșă. Însă, suntem încrezători în forțele noastre și cred că o să arătăm foarte bine.

Eu cred că noi de batem cu noi, noi suntem principalul nostru adversar, dar dacă vom face lucrurile bine, atunci nu cred că o să ne pună nimeni probleme”, a concluzionat Valentin Țicu.

”Atât pentru noi, cât și pentru suporteri este foarte important că sigla este la locul ei și sper să rămână tot timpul pe pieptul nostru”
Nicolae Constantin, antrenor principal Petrolul Ploiești

Iulian Dima arbitrează Petrolul – Poli Iași

Meciul de pe ”Ilie Oană” dintre Petrolul și Poli Iași are loc sâmbătă, de la ora 11:00, și va fi arbitrat de către o brigadă alcătuită din Iulian Dima (București) – Gabriel Stroe (Pitești) și Vlad Bîrleanu (București). Arbitru de rezervă va fi Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe), iar ca observatori au fost delegați Marcel Savaniu (Brașov) și Horațiu Stănescu (Craiova).

Accesul publicului pe stadion va fi permis în condițiile protocolului de desfășurare al competițiilor, în limita a 50 la sută din capacitate. Biletele pot fi procurate de la stadion (deschisă astăzi până la ora 17.00, iar mâine începând cu ora 08.00), precum și on-line, de pe www.entertix.ro.

Spectatorii vor avea posibilitatea efectuării unor teste antigen rapide împotriva virusului SARS-CoV-2 la stadionul ”Ilie Oană”. În acest sens, începând cu ora 08:00, vor fi amenajate două puncte, la intrarea spre Tribuna 2 și în zona Peluzei „Ilie Oană”, iar prețul unui test va fi de 20 de lei.

Petrolul a scos la vânzare și abonamente pentru noul sezon, iar un bilet la meci variază între 8 lei și 25 de lei.

Conferința de presă înainte de debutul în noul sezon:

Marius ANGHEL 30 Jul. 2021, 18:24 Liga 2
Pe aceeași temă