Lui Marius Măldărășanu nu i-a venit să creadă ce a reușit FC Hermannstadt în partida cu Steaua: ”Sincer, nu mă așteptam.” A dat noi detalii despre situația financiară a clubului sibian

Andrei PASCU 18 Apr. 2022, 13:50 Liga 2

FC Hermannstadt a obținut o victorie categorică în play-off-ul Ligii 2, duminică, în confruntarea cu Steaua, din Ghencea. Cu 4-1 s-a impus formația lui Marius Măldărășanu, care ține, astfel, aproape de liderul clasamentului, Petrolul. La final, antrenorul sibienilor a remarcat un joc foarte solid al echipei sale.

Victoria înregistrată de FC Hermannstadt în fața Stelei, venită în urma golurilor lui Baba Alhassan (min. 13 și 27), Silviu Balaure (min. 60) și Valentin Buhăcianu (min. 81 – penalty), a fost una cât se poate de evidentă, iar evenimentele din teren au fost reflectate pe tabelă.

  • FC Hermannstadt în meciul câștigat cu Steaua: Iliev – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – Alhassan (Antoche 83′), Mino Sota, Biceanu (I. Năstăsie 83′) – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 59′), C. Popescu (Bucuroiu 74′) – D. Paraschiv (Buhăcianu 74′);
    Rezerve neutilizate: I. Pop – Tomșa, Issah, Hora;

FC Hermannstadt, succes categoric cu Steaua. Reacția lui Marius Măldărășanu

Sibienii au avut un joc ofensiv bun, dar și o organizare defensivă la fel de bună. Măldărășanu a recunoscut că nu se aștepta la o astfel de victorie, la un scor atât de mare, dar a punctat că evoluția echipei l-a impresionat într-un mod surprinzător pozitiv.

În plus, și golul rapid marcat de Baba Alhassan a contribuit la succesul fără mari probleme al locului secund din play-off-ul Ligii 2.

Sincer, nu mă așteptam la un asemenea scor, chiar dacă le spun băieților să aibă încredere, că au calitate. Îmi felicit băieții pentru că au făcut un meci bun. Un efort foarte mare, venind după meciul de acasă cu Clujul. Nu ne-am refăcut așa cum ne-am dorit. Asta s-a văzut pe început de joc. Însă, a contat că am marcat repede. Se face jocul mai ușor. După care, au calitate, am spus mereu, și am făcut o greșeală

În careu, nu trebuie să ataci decisiv. Mă bucur că au înțeles ce am discutat și la pauză. Să nu facem pasul în spate, să stăm tot mai sus. Au pus presiune, am avut ceva probleme, dar fără ocazii. Un gol marcat pe final de repriză înseamnă moral pentru adversar și era riscant să cădem din punct de vedere mental.

După acea înfrângere cu U Cluj, din regular, am avut un parcurs foarte bun. Am făcut foarte puține greșeli. Odată cu victoria asta, sunt șase meciuri bune, pozitive, dar rămâne foarte multe puncte în joc. Ne batem cu Clujul la locul doi. Depinde ce vor face și ei mâine. Este presiune pe ei, de data asta, dar trebuie să rămânem cu capul pe umeri”, a punctat Marius Măldărășanu, conform DigiSport.

Petrișor Petrescu ar putea absenta de la meciul următor, pe care FC Hermannstadt îl va juca împotriva Unirii Slobozia

Însă, există și o veste proastă pentru FC Hermannstadt în urma duelului din Ghencea. Înlocuit în minutul 59, căpitanul Petrișor Petrescu are toate șansele să rateze partida din runda următoare, cu Unirea Slobozia.

Cred că are întindere, nu cred că are ruptură musculară, însă probabil la meciul următor nu-l vom avea. Asta e, avem un lot valoric și numeric, iar cine intră trebuie să își aducă aportul. Asta îmi doresc mereu, ca jucătorii care intră de pe bancă să vină cu plus.

Mai sunt doar trei zile până la meciul cu Slobozia, pe un teren unde nu prea câștigă nimeni. Un teren foarte greu. Vom vedea. Sper să refacem din băieți, repede”, a mai punctat Marius Măldărășanu, care a dat și ceva informații despre situația financiară a clubului.

Marius Măldărășanu, detalii despre problemele cu banii de la FC Hermannstadt

A recunoscut la rândul său că sunt ceva întârzieri salariale, însă discuțiile între conducători și jucători au loc periodic. Aceștia din urmă sunt asigurați că își vor vedea salariile, chiar dacă au trecut în jur de trei luni de când au văzut ultimii bani.

Am mai spus: acea discuție pe care am avut-o noi, echipa, cu conducătorii, patronii, a fost una pozitivă. Au venit și zilele trecute la fel. Lucrurile sunt ok. Ne dorim ca noi, din punct de vedere sportiv, să ne facem datoria, pentru că lucrurile se vor regla cât de repede. Sunt sigur.

Nu este ușor să gestionezi un vestiar în care sunt jucători cu personalitate, în momente ca acestea. Cu salarii neplătite. Am o echipă cu jucători foarte răbdători, până la un moment. Au vrut să aibă o discuție, au avut, dovadă că s-a văzut reacția lor. Au dat totul pe teren din momentul acela”, a completat Marius Măldărășanu, despre situația financiară a clubului.

FC Hermannstadt se menține la cinci lungimi de liderul Petrolul

FC Hermannstadt a ajuns la 52 de puncte după victoria cu Steaua, fiind la cinci lungimi de liderul Petrolul. Sibienii au un avans de patru puncte față de locul 3, ”U” Cluj, care va juca luni în etapa a 5-a, cu Concordia Chiajna

Învinsa Steaua e pe locul 4, cu 42 de puncte. Dacă sibienii vor evolua cu ”U” Cluj în runda următoare, ”militarii” vor juca tot pe teren propriu, cu Concordia Chiajna.

Foto: George Ilinca / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-fc-hermannstadt-se-joaca-de-la-ora-1730-echipa-lui-oprita-abia-la-al-doilea-joc-acasa-in-play-off-19227788

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-rusine-o-rusine-pentru-noi-le-am-spus-o-tuturor-daniel-oprita-cu-increderea-la-pamant-dupa-esecul-inregistrat-cu-steaua-cu-fc-hermannstadt-si-a-avertizat-fotbalistii-in-vestia-19227844

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-pornit-cu-steaua-fc-hermannstadt-super-victorie-in-ghencea-19227838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-tucaliuc-si-marian-huja-la-primele-goluri-din-acest-sezon-de-liga-2-reactiile-celor-doi-dupa-ce-petrolul-a-invins-si-unirea-slobozia-a-fost-adrenalina-si-emotie-19227802

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-a-recunoscut-ca-petrolul-a-facut-un-pas-important-in-lupta-pentru-promovare-dupa-victoria-cu-unirea-slobozia-suntem-intr-o-situatie-favorabila-trebuie-sa-fim-eficienti-19227773

Andrei PASCU 18 Apr. 2022, 13:50 Liga 2
Pe aceeași temă