Costel Enache a luat decizia în privința componenților lotului care nu au acceptat reducerea salariilor și a dat un exemplu: ”Eu am fost primul care a percutat și m-am pus în rând cu jucătorii”

Narcis POHOAȚĂ 16 Jan. 2022, 15:19 Liga 2
Costel Enache a luat decizia în privința componenților lotului care nu au acceptat reducerea salariilor și a dat un exemplu: ”Eu am fost primul care a percutat și m-am pus în rând cu jucătorii”

În încercarea de a reduce pe cât posibil bugetul de salarii în a doua parte a campionatului, după ce un prim obiectiv, cel de accedere în play-off, a fost ratat, conducerea Politehnicii Iași le-a propus mai multor jucători diminuarea salariului.

Lui Alexandru Stan, plătit cu 3.500 de euro lunar până acum, i s-a cerut să renunțe la 1.000 de euro, Cristian Pușcaș și Marian Stoenac la câte 500 din contractul de 3.000, în timp ce Alexandru Mărieș la 300 din cei 1.300.

Costel Enache a dat un prim exemplu. Mărieș și Pușcaș au acceptat și ei

Un prim exemplu l-a dat antrenorul Costel Enache, care s-a oferit să renunțe la 500 de euro din salariu, lunar, până la finalul sezonului, iar ulterior doi jucători au acceptat propunerea clubului, Mărieș și Pușcaș.

Doar Stoenac și Stan nu au acceptat reducerea salariilor, acesta din urmă rămânând cel mai bine plătit fotbalist din lot, cu 3.500 de euro, peste antrenorul Costel Enache!

Enache nu vrea să renunțe la jucătorii care se opun strategiei conducerii

Dacă oficialii clubului luau inițial în calcul renunțarea la cei doi jucători, ori o posibilă excludere din lot, antrenorul Costel Enache le-a luat apărarea elevilor săi și a precizat că Stan și Stoenac vor rămâne la echipă.

”Sunt jucătorii noștri, toți jucătorii noștri legitimați sunt la fel de importanți și foarte utili echipei noastre, mai ales în momentele astea. Mai ales că suntem un grup destul de redus numeric. Nu putem să renunțăm la jucători sub nicio formă. Da, e o perioadă grea, o perioadă de criză, în care am ratat un obiectiv și în care încercăm să echilibrăm bugetul, să facem lucrurile încât în așa fel încât cheltuielile să fie minime. Și măcar să putem pregăti un viitor mai bine. Dar e dreptul fiecăruia dintre noi să ținem la contractele noastre. Li s-a propus o reducere, li s-a propus mai multor jucători. În momentul în care clubul a luat decizia, eu am fost primul care a percutat și m-am pus în rând cu jucătorii, pentru că dacă ei au greșit, e și vina mea, și eu sunt responsabil, sunt alături de ei. Dar e dreptul fiecăruia să negocieze lucrurile. Un contract semnat e un contract semnat. A fost o discuție, dar pentru că cineva nu a vrut să renunțe niște bani nu putem să scoatem din context. Jucătorii au fost parte din clubul nostru și o să mergem cu ei până la capăt”, a declarat antrenorul Costel Enache.

Oficialii din Copou sunt însă optimiști că ambii jucători vor ceda la o parte din bani, mai exact la 500 de euro, noi discuții cu jucătorii urmând să aibă loc în zilele următoare.

  • Stoenac (28 de ani) are 12 meciuri (doar 559 minute jucate) și niciun gol marcat, în timp ce Stan (32 de ani) a evoluat în 13 meciuri la Poli Iași din totalul de 16 disputate în acest sezon de Liga 2, a strâns 923 de minute și a marcat un gol, în acel succes cu 6-0 cu Unirea Constanța.

Foto: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 16 Jan. 2022, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă