Nae Constantin, un antrenor exigent și când Petrolul câștigă: ”Mă așteptam la mai mult după cele două goluri”. Remarcatul serii nu i-a fost pe plac la început: ”Am avut probleme cu el”

Andrei PASCU 19 Aug. 2021, 13:10 Liga 2

Petrolul și-a făcut viața ușoară în partida cu FK Csikszereda, după un început excelent, în care a marcat de două ori. Sory Diarra, în minutul 5, și Armando Vajushi, în minutul 12, din penalty, au semnat al doilea succes al ploieștenilor în acest sezon, în etapa a 3-a a Ligii a 2-a.

Nicolae Constantin: ”A fost un meci, așa cum anticipam, greu, cu o echipă bună a campionatului” 

Nicolae Constantin a precizat, totuși, la interviurile de la finalul jocului că partida nu a fost una ușoară din punct de vedere tactic. Chiar dacă în minutul 12 jucătorii săi aveau deja 2-0, antrenorul a remarcat faptul că au fost momente în care imaginea echipei nu a fost cea mai bună, în special în ultimele 20 de minute, când Sergiu Pîrvulescu a fost eliminat.

Constantin a recunoscut că partida a fost una mai facilă, totuși, pentru echipa lui datorită faptului că FK Csikszereda a venit fără anumiți jucători la Ploiești. Așa, s-au putut obține cele trei puncte.

”A fost un meci, așa cum anticipam, greu, cu o echipă bună a campionatului. Mă bucur că am reușit să câștigăm. Am profitat și de absențele lor, pentru că le-au lipsit câțiva jucători buni. Sunt sigur că am fi avut meciul mult mai greu dacă era în componență completă. M-a bucurat și atitudinea jucătorilor mei, pentru că s-au luptat și s-au bătut. Sunt de felicitat și pentru că am jucat cu un om mai puțin și am reușit să nu primim gol.

Am gândit să începem agresiv meciul și am surprins. Mă așteptam la mai mult după cele două goluri. Să avem maturitate, să reușim să fructificăm spațiile create. Am avut câteva șanse și puteam să mai marcăm, ne-a dat peste cap după și eliminarea. Una peste alta sunt mulțumit.

Avem momente în care ne precipităm, momente în care am putea să scoatem mai mult din anumite faze. Uneori, pierdem balonul prea repede. Dar astea sunt lucruri normale și le putem îndrepta.

Am reacționat bine pe faza defensivă, nu am luat gol, asta contează. Ne-am pregătit bine și s-a văzut, a declarat antrenorul la finalul partidei.

Nicolae Constantin, laude pentru Sory Diarra

Sory Diarra are un start foarte bun de campionat, aspect sesizat și de Constantin la conferința de presă. A recunoscut că nu i-a fost ușor în momentul venirii la Petrolul să comunice cu acesta, dar acum a reușit să îl pună pe picioare și să îl facă să dea un randament foarte, foarte bun.

”E unul dintre cei mai buni jucători de la noi. A reușit să înscrie, cred că o să fie și mai bun meciurile următoare. Am avut probleme cu el la început, am stat de vorbă, iar acum se simte bine și sunt foarte mulțumit de el.

Nu știu dacă mă așteptam să marcăm așa repede, dar voiam. Am întâlnit o echipă care a venit să joace, chiar a jucat și ne-a pus probleme, dar în general cu echipele care vin să se apere important e să dai gol repede.

Acum ne bucurăm, după aceea urmeză antrenamentele. Începem pregătirea următorului meci”, a mai declarat Constantin.

Petrolul, pe 6 în Liga 2. Urmează meciul cu Viitorul Pandurii

Petrolul a terminat etapa a 3-a pe locul 6, cu 6 puncte. Etapa următoare va avea meci la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii.

FK Csikszereda e în coada clasamentului, pe antepenultimul loc, cu 0 puncte. Sub ea se mai află Unirea Constanța, tot 0 puncte dar cu un golaveraj mai slab, și Astra, -2 puncte.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

Andrei PASCU 19 Aug. 2021, 13:10 Liga 2
Pe aceeași temă