Nae Constantin, la superlativ după succesul categoric al Petrolului cu Dacia Unirea. Cuvinte mari pentru omul meciului, Sory Diarra: ”Va ajunge sus în fotbal”

Andrei PASCU 29 Aug. 2021, 10:25 Liga 2

Petrolul nu a stat la discuții cu Dacia Unirea Brăila, în partida disputată sâmbătă pe ”Ilie Oană”, în etapa a 5-a a Ligii a 2-a. Ploieștenii și-au respectat statutul și au trecut la scor de nou-promovată, 4-0, la capătul unui meci în care au ratat foarte multe ocazii, iar diferența putea fi una și mai mare.

Nicolae Constantin: ”Greșeli o să tot facem, important e să ieșim de pe teren fără gol primit” 

Antrenorul ploieștenilor, Nicolae Constantin, a afirmat la finalul confruntării, la conferința de presă, că se aștepta ca echipa lui să câștige, la cum a văzut la analiză Dacia Unirea Brăila. Știa că formația lui Florentin Petre e organizată pe început de partidă, dar cu trecerea minutelor se deschide.

Petrolul a profitat de spațiile libere și a marcat de patru ori, prin același jucător, Sory Diarra, în minutele 28, 30, 47 și 90+2. Constantin a făcut o analiză marcatorului său, dar și unor momente care i-au displăcut, unele erori ale jucătorilor.

”Consider că am făcut un meci bun, sunt bucuros că am reușit să marcăm mai mult de două goluri. Sunt bucuros că am văzut lume fericită în tribune și aștept ca la următoarele meciuri să avem câți mai mulți suporteri. Despre meci, așa cum ne-am așteptat, o echipă care pe început de meci e organizată, a reușit să nu primească gol, dar eram sigur că odată cu trecerea timpului spațiile vor fi mai mari și o să marcăm.

Greșeli o să tot facem, important e să ieșim de pe teren fără gol primit. Contează și condițiile. Până acum am jucat numai pe căldură, acum pe ploaie, alunecăm. Facem greșeli, dar nu cred că nu o să mai facem, nu poți să nu greșești deloc. Golurile se iau pe fondul greșelilor. Din fericire pentru noi, reușim să nu luăm gol chiar dacă greșim.

(N.r. – Despre Diarra) Să dea Dumnezeu să o țină tot așa. E un jucător bun, are calități bune, e tânăr. Sunt sigur că va ajunge sus în fotbal dacă va fi atât de serios”, a declarat Nicolae Constantin.

Nicolae Constantin, decis să introducă rezervele în Cupa României: ”Cei care au jucat mai puțin, vor intra” 

Pentru Petrolul urmează partida cu CSO Plopeni, de miercuri, 1 septembrie, din Faza a III-a a Cupei României, amânată o săptămână din cauza programului din campionat al echipei de Liga 3, iar Constantin a recunoscut că va introduce pe teren jucătorii care au evoluat mai puțin.

A anunțat un prim titular, pe portarul Andreni Jercălău, în vârstă de numai 16 ani. Acesta tocmai a debutat la Liga 2, fiind introdus în meciul cu Dacia Unirea în minutul 87, în locul lui Raul Avram.

”Mai mult ca sigur, cei care au jucat mai puțin vor juca în meciul din Cupa României. Trebuie să facem un meci bun, să ne calificăm. Suntem echipa favorită, vor apărea, cum am zis, jucătorii care au evoluat mai puțin, dar nu e asta problema. Știm ce facem la antrenamente, ce facem cu unii, facem și cu ceilalți. În antrenamente sunt amestecați jucătorii.

Încerc să îi fac să nu își dea seama prea curând cine va fi titular în meciul care urmează, pentru că ar fi o greșeală asta și probabil nu s-ar mai antrena sută la sută. Vreau să-l introduc pe Jercălău în poartă. Vreau să îi dau șansă copilului acesta, pentru că e un portar bun și va ajunge sus. Se antrenează serios. Când o să am prilejul, o să îl bag la joc.

Tucaliuc se vede că e de puțin timp cu noi. Sunt sigur că de la antrenament la antrenament o să arate mai bine. Trebuie să se integreze. Când ajungi la echipă pe parcurs, e greu să te integrezi și ai nevoie de timp”, a mai punctat Nicolae Constantin.

Petrolul, cu 12 puncte în cinci meciuri a urcat pe locul 1 în Liga 2 

Petrolul are un start bun de sezon în Liga 2, cu un singur pas greșit în cele cinci etape. Are patru victorii și un eșec. Înfrângerea a venit în etapa a 2-a, când a cedat cu 0-1 pe terenul Metaloglobusului.

Cu cele 12 puncte, Petrolul ocupă locul 1 în clasamentul Ligii 2, la egalitate cu următoarele două clasate, Concordia Chiajna și ”U” Cluj, departajarea fiind făcută de golaveraj, 11-1 față de 8-1, respectiv 7-3. Ilfovenii vor juca însă astăzi și se pot desprinde din nou.

În meciul următor din Liga 2, peste două săptămâni, deoarece campionatul se întrerupe pe perioada meciurilor naționalei, Petrolul merge la Slobozia, pentru confruntarea cu Unirea (locul 4, 11 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/resemnare-pentru-florentin-petre-dupa-esecul-daciei-unirea-cu-petrolul-noi-ne-batem-cu-cei-micuti-ii-lasam-pe-cei-mari-sa-se-lupte-intre-ei-interventie-ferma-cu-privire-la-situat-19198234

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-dacia-unirea-braila-incepe-de-la-ora-1530-echipa-ploiesteana-are-sansa-de-a-urca-pe-locul-1-19198104

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-la-prima-victorie-in-liga-2-horia-popa-decisiv-pe-final-din-penalty-ilie-stan-suntem-cam-la-20-la-suta-din-ceea-ce-vreau-eu-19198321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-sincer-sau-teatral-dupa-ce-u-cluj-a-invins-in-extremis-metaloglobus-a-anuntat-ca-se-gandeste-sa-plece-am-nevoie-de-o-pauza-de-sase-sapte-zile-antren-19198132

Andrei PASCU 29 Aug. 2021, 10:25 Liga 2
Pe aceeași temă