Motive de îngrijorare pentru Costel Enache! Defensiva Politehnicii Iași a dat din nou rateuri, la Călărași, la fel cum s-a întâmplat și în cupă, la Baia Mare

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2021, 16:35 Liga 2

Poli Iași a câștigat dramatic la Călărași, cu Dunărea, scor 3-2, în ultimul meci al etapei a 8-a din Liga 2, revenind spectaculos după ce a fost condusă la pauză.

A fost un meci nebun, în care gazdele, conduse după un autogol, au reușit să întoarcă scorul până la pauză, în doar câteva minute, pentru ca în partea a doua ieșenii să revină la rândul lor pe tabelă. În cele din urmă, Sekou Camara, de departe cel mai în formă jucător al Politehnicii în acest debut de sezon, a adus victoria echipei sale în penultimul minut al timpului regulamentar de joc, când a marcat al treilea său gol stagional.

Poli Iași rămâne aproape de locurile de play-off

O victorie extrem de importantă pentru ieșeni, care după acest al treilea succes consecutiv în deplasare au reușit să urce pe locul 8 în clasament, la egalitate cu echipa de pe locul 7, Unirea Slobozia, echipa lui Costel Enache fiind la patru lungimi în spatele ultimului loc de play-off, 6, ocupat de FC Buzău.

Și ecartul ar putea fi redus chiar în runda următoare, când Poli va primi pe teren propriu replica lui Metaloglobus, o formație ce pare în cădere liberă după ce a pierdut ultimele două meciuri cu același scor, 1-4.

Cu nouă puncte obținute în ultimele trei etape, Iașiul s-ar putea înscrie cu șanse reale în lupta pentru play-off înaintea celei de-a doua întreruperi a campionatului din cauza meciurilor naționalelor.

Rateuri în defensivă

Dacă rezultatul și faptul că elevii săi au avut tăria să revină în repriza a doua îl mulțumesc, firesc, pe Costel Enache, greșelile din defensivă și modul în care gazdele au întors rezultatul în finalul primei reprize ar trebui să-i dea de gândit antrenorului echipei din Copou, în perspectiva următoarelor partide.

Mai cu seamă că această cădere nu pare doar o întâmplare, ea repetându-se o săptămână mai devreme, în Cupa României, la Baia Mare (1-3 cu echipa din Liga 3 Minaur). Dacă însă în meciul cu Minaur s-au regăsit doi tineri fără experiență în primul 11 în linia defensivă, Defta și Ungurenașu, ieșenii nu mai au nicio scuză pentru gafele din apărare la partida cu Dunărea, când Costel Enache a folosit formula tip.

Sigur, au lipsit de pe teren Mihalache și Pușcaș, doi închizători cu evoluții bune, pioni în fața apărării și mai poate fi invocată oboseala acumulată pe drumurile lungi, însă până la un punct.

Dincolo de bilele negre, ieșenii au totuși meritul de a fi avut tăria să revină de la 1-2. Au controlat repriza a doua și s-au impus pe merit, chiar dacă pe final. În plus, elevii lui Costel Enache și-au făcut singuri meciul greu prin ratările exasperante din prima parte, când Plămadă și Camara au irosit două ocazii rarisime, la scorul de 0-0.

”A fost un meci plăcut, disputat, dinamic, cu ocazii multe, cu goluri multe, un meci plăcut, o reclamă pentru fotbal. În schimb, cred că în ritmul acesta o să fac și eu o reclamă la o clinică de cardiologie.
La modul general sunt bucuros pentru rezultat, dar mult mai bucuros pentru atitudinea jucătorilor, pentru implicarea lor în joc, pentru efortul depus. Merită felicitați pentru modul cum s-au bătut și au căutat duelurile. Adversarul s-a autodepășit, a făcut un meci extraordinar, nu mă așteptam la o replică așa bună și vreau să îi felicit pe băieți pentru că au fost pregătiți pentru așa ceva”
Costel Enache, la finalul meciului jucat de Poli Iași la Călărași

  • Următorul meci al Politehnicii Iași, în etapa a 9-a a Ligii 2, este programat sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu Metaloglobus.

Rezumatul meciului Dunărea Călărași – Poli Iași 2-3:

https://www.youtube.com/watch?v=5Y5Uvi_nbhA

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-reactie-fabuloasa-dupa-ce-poli-iasi-a-revenit-spectaculos-si-a-castigat-la-calarasi-cu-dunarea-in-ritmul-acesta-o-sa-fac-si-eu-o-reclama-la-o-clinica-de-cardiologie-19203282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1700-si-incheie-etapa-a-8-a-a-ligii-2-19203247

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-miercurea-ciuc-are-loc-cel-mai-echilibrat-joc-19202777

Narcis POHOAȚĂ 29 Sep. 2021, 16:35 Liga 2
Pe aceeași temă