Mirel Condei, încrezător că Dunărea Călărași o poate scoate la ”liman” și în acest sezon: ”Nu mai suntem într-o postură destul de dificilă.” A debutat ca ”principal” cu o remiză contra Ripensiei

Anda DELIU 31 Jul. 2021, 19:06 Liga 2

Dunărea Călărași a debutat în noul sezon de Liga 2 cu o remiză, scor 3-3, în deplasare la Ripensia. Un rezultat bun pentru trupa de pe malul Borcei, având în vedere că în această vară a înaintat cererea de intrare în insolvență din cauza datoriilor și și-a reluat târziu pregătirile.

Antrenorul de casă al clubului, Mirel Condei, spune că problemele se vor rezolva și transmite că vrea o clasare în primele 10!

Călărășenii, încă neomogeni

Având în vedere situația echipei sale, antrenorul călărășean a explicat de ce e mulțumit cu egalul obținut la Timișoara în prima etapă a ediției 2021-2022 a Ligii 2.

”Sunt mulțumit. Era foarte important să nu pierdem acest joc, pentru moral, pentru viitor. Trebuie să acumulăm puncte. Este foarte important și aportul publicului. A fost destul de multă lume la acest meci. Un rezultat până la urmă echitabil din punctul meu de vedere. Noi încă nu avem relațiile de joc, nu avem omogenitatea echipei. Era foarte important să nu pierdem jocul de astăzi”, a spus Condei, aflat la prima experiență ca antrenor principal, după ce până acum a fost ”secund” în ultimii ani la Dunărea.

Insolvența nu generează panică

Antrenorul a explicat că la Dunărea nu vor mai fi probleme cu banii, după intrarea în insolvență.

”Din punctul meu de vedere, nu mai suntem într-o postură destul de dificilă. Clubul a intrat într-o reorganizare. Este un lucru foarte bun. Se vor achita datorii vizavi de terți. Se vor face reeșalonarea plăților și avem garanția că vor fi jucătorii plătiți la timp, chiar dacă nivelul salarial a scăzut mult vizavi de anul trecut. Vom lua etapă cu etapă. Am obiectivul personal de a termina în prima jumătate a clasamentului”, a spus Condei.

Alexandru Stoica, scos pentru că se simțea rău

Alexandru Stoica (foto principal, în centru), jucătorul care a deschis scorul pentru Dunărea pe arena Electrica, cu Ripensia, a resimțit puternic canicula, astfel că a fost schimbat înainte de pauză, în prelungiri, pentru că îi era rău.

”A avut o stare de rău, temperaturile sunt foarte ridicate. Se joacă la 40 și ceva de grade. Am preferat mai bine să-l scoatem, să nu avem probleme medicale”, a explicat Condei schimbarea lui Stoica.

  • Pentru Dunărea, contra Ripensiei, au marcat Alexandru Stoica (16′), Bogdan Matei (60′) și Sorin Sava (70′). Căpitanul Bogdan Șandru (40′) și-a dat autogol la o reluare cu capul a lui Golda, în timp ce pentru timișoreni au mai înscris Nemanja Sokovic (35′) și Dan Taras (85′).

Dunărea Călărași în meciul cu Ripensia: Achiriloaiei – Țenea, Bg. Matei, Bg. Șandru (cpt.), Caragea (Cotigă 46′) – Mănăilă (Tache 69′), Vas. Gheorghe, Bedea (Boiangiu 76′), Al. Popescu (S. Sava 69′) – Al. Stoica (Calu 45+1′), Kanda. Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Andr. Moise, M. Fotescu, Coleașă

În etapa a doua, Dunărea Călărași joacă pe teren propriu, în 10 august, de la ora 18:00, cu Politehnica Timișoara.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-reusit-doar-o-remiza-cu-dunarea-calarasi-la-startul-noului-sezon-de-liga-2-cosmin-petruescu-vizibil-suparat-dupa-meci-am-facut-niste-greseli-mai-mult-decat-copilaresti-19193763

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

Anda DELIU 31 Jul. 2021, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă