Plecare din stafful Metalului Buzău. Antrenorul a fost prezentat ca noul ”principal” al Dunării Călărași

Marius ANGHEL 01 Jul. 2024, 13:54 Liga 2

Metalul Buzău s-a despărțit de unul dintre antrenorii pe care i-a avut în ultimii ani și cu care a reușit în această vară să promoveze în premieră în Liga 2.

”Secundul” Mircea Ștefan a preferat să nu mai facă echipă cu Valentin Stan (foto principal, în dreapta) și să continue în Liga 3, în urma ofertei de a deveni ”principal” la clubul din orașul natal, probabil și de suflet, Dunărea Călărași.

Mircea Ștefan a lăsat Metalul Buzău pentru a fi antrenor principal la Dunărea Călărași

Mircea Ștefan, în vârstă de 39 de ani, este de luni, 1 iulie 2024, noul antrenor principal al echipei Dunărea Călărași, club pentru care a activat inclusiv ca jucător în Liga 2, 17 meciuri în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017.

După retragere a fost antrenor la juniorii Dunării, din 2018 până în 2020, iar apoi a condus la ”județ” Zarea Cuza Vodă, Dunărea Grădiștea și CSM Fetești, cu aceasta din urmă reușind o promovare în Liga 3, iar din bara anului 2022 a ajuns antrenor secund la Metalul Buzău, în stafful lui Valentin Stan, alături de care, în această vară, a reușit promovarea echipei în Liga 2.

Provocarea de a fi antrenor principal la Dunărea Călărași, în Liga 3, a fost mai importantă pentru el decât să rămână antrenor secund la Metalul Buzău în Liga 2.

”Mulțumesc Metalul Buzău, timp de 2 ani de zile m-am simțit buzoian în #Echipabuzoienilor, pe lângă realizările sportive, 2 ani la rând am fost împreună campionii seriei a II-a, Liga 3 și am reușit împreună o promovare istorică pentru club, în Liga 2, am cunoscut oameni în Buzău pe care îi respect, pe care îi apreciez și pe care îi iubesc! Jucătorii, staff-ul: nenea Guiu, Patrick, Fane, Păun, Horia și nu în ultimul rând Vali Stan, mai mult decât un prieten, mi-au fost familia alb-albastră, multă baftă vă doresc și voi fi mereu suporterul vostru numarul 1!”, a fost mesajul lui Mircea Ștefan, lăsat pe pagina sa de Faceebok, în data de 29 iunie.

”Ca și jucător, am fost mai patriot, am avut modele autohtone. Ca antrenor sunt la fel. Îl apreciez pe antrenorul Dorinel Munteanu, pentru seriozitatea, displica și ambiția cu care își face această meserie. Pot spune că este un model pentru mine. Nu este cazul lui, dar noi, cei care nu avem un nume ca foști fotbaliști, ne este destul de greu să spargem gheața, cum se spune, de aceea consider că doar prin muncă putem să antrenăm la un nivel superior”, spunea Ștefan, într-un interviu acordat în ianuarie 2024 pentru Arena Media, despre cariera sa de antrenor.

Mircea Ștefan: ”Nu am ars etapele, am mers cu licențele exact cum trebuie și, în sfârșit, sunt acasă”

Prezentarea sa la Dunărea a avut loc astăzi, 1 iulie, ”maestru de ceremonii” fiind același președinte al Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță. Acesta a vorbit despre un proiect fotbalistic pentru următorii 4 ani, cu ținta ca în maximum doi ani echipa să fie în Liga 2!

Mircea Ștefan are licența A și este și ”Coach Educator” pentru județul Călărași din partea Școlii Federale de Antrenori.

Noul principal al Dunării îi va avea în stafful său pe Victor Petre, ca antrenor secund, Marius Milea, ca preparator fizic, și Gabriel Popa, ca antrenor cu portarii.

”Ultima dată am fost antrenor la Metalul Buzău, cu care am reușit o performanță, să zic așa, pentru acel club. Pentru prima dată a promovat în Liga a 2-a, în istoria de 80 de ani a clubului! Anterior am mai antrenat la Liga a 3-a, la CSM Fetești. Am plecat de aici, de la grupe de copii și juniori, și am luat-o treptat, până la echipa mare. Nu am ars etapele, am mers cu licențele exact cum trebuie, de la licența B până la licența A, și, în sfârșit, sunt în fața dumneavoastră, acasă.

Am făcut o evaluare a echipei, în urma meciurilor pe care le-am văzut filmate. Din păcate, după evaluare, la unii jucători am renunțat din anumite motive, că așa e la fotbal. Vom face transferuri, pentru că avem nevoie de jucători și de un plus de valoare. Ne vom axa foarte mult pe jucătorii under din curtea clubului, nu vrem să aducem din alte părți, pentru că și noi, la Călărași, putem să creștem copii care să joace pentru acest club. Avem o strategie în privința transferurilor, am luat deja legătura cu unii dintre jucători. Sunt și jucătorii de Liga a 2-a, și jucători de Liga a 3-a. Noi încercăm să ne acoperim cât mai bine posturile, vrem jucători în primul rând de caracter”, a spus Mircea Ștefan la prezentarea sa.

Dunărea Călărași este în insolvență și speră, prin vocea președintelui CJ Călărași, să iasă din această procedură în anul următor.

Dunărea Călărași este din 2022 în Liga 3, iar vara aceasta a jucat în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2

Dunărea Călărași a retrogradat în 2022 din Liga 2.

În ediția 2022-2023 a evoluat în play-out-ul Seriei a 3-a a Ligii 3, terminând pe locul 2, echivalentul locului 6, la general, iar în ediția recent încheiată, 2023-2024, a ajuns în play-off, unde s-a clasat pe locul 2 în Seria 3, după CS Afumați.

S-a calificat, astfel, în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, unde a pierdut dubla întâlnire cu CS Dinamo, liderul Seriei 4, după 1-3 la Călărași și 0-1 la București.

În sezonul recent încheiat i-a avut ca antrenori pe Adrian Ropotan, în prima parte a campionatului, apoi pe Marius Păun. La despărțirea de Dunărea, la începutul anului 2024, Ropotan și secundul său, Marius Alexe, spuneau public că clubul nu își dorește promovarea.

Foto: Metalul Buzău și Dunărea Călărași 

Marius ANGHEL 01 Jul. 2024, 13:54 Liga 2
Pe aceeași temă