Mircea Axente, golgheterul echipei ASU Poli, dar și jucătorul cu cele mai multe minute jucate pentru alb-violeți în acest sezon de Liga 2 ”înghețat”. Statistica trupei timișorene

Anda DELIU 19 Jun. 2020, 08:43 Liga 2
Mircea Axente, golgheterul echipei ASU Poli, dar și jucătorul cu cele mai multe minute jucate pentru alb-violeți în acest sezon de Liga 2 ”înghețat”. Statistica trupei timișorene

ASU Politehnica va avea, astăzi, ultimele antrenamente din iunie, urmând ca de 1 la iulie, echipa să revină la pregătire sub comanda lui Octavian Benga. Clubul timișorean a publicat o statistică pe site-ul oficial, iar Mircea Axente (33 de ani) stă cel mai bine, fiind și golgheterul echipei, dar și jucătorul cu cele mai multe minute jucate în acest sezon ”înghețat” după 24 de etape din cauza pandemiei de COVID-19.

Trebuie spus că deși echipa are în clasamentul oficial FRF 22 de meciuri până la întreruperea campionatului, în ierarhia statisticilor individuale are 23. Motivul e legate de partida cu Daco-Getica din runda a treia, anulată după retragerea bucureștenilor din competiție, produsă imediat după desfășurarea etapei a 13-a. După cum se știe, în statisticile reușitelor individuale, cutuma e de a păstra și meciurile anulate.

Altfel, după 22 de meciuri, ASU Poli a contabilizat 32 de puncte, din opt victorii, opt egaluri și șase înfrângeri.

Axente și Jurj, mereu titulari

Din tot lotul, doi fotbaliști au fost titulari etapă de etapă. Este vorba de experimentatul Mircea Axente, care a jucat 2069 de minute, și ”underul” Călin Jurj (19 ani), care a contabilizat 2058 de minute.

Axente e și cel mai bun marcator al echipei, cu 8 goluri. La distanță mare, e urmat de Ioan Mera și Alin Ignea, fiecare cu câte 3 goluri. Cei trei au în total 14 din cele 20 de goluri ale echipei. Alin Manea și Adrian Ungureanu au mai înscris câte două goluri, iar Marvin Schieb și Artiom Zabun au câte unul.

Experimentatul Mircea Axente a înscris 8 goluri pentru ASU Poli în acest sezon de Liga 2 suspendat și apoi încheiat după doar 24 de etape. Foto: Sebastian Tataru / Mediafax Foto

Cea mai bună defensivă

Și sezonul acesta, Poli a fost mai degrabă o echipă defensivă. Pe lângă cele 20 de goluri marcate, a primit 12, cele mai puține din tot campionatul. În total, au jucat 28 de jucători, iar alți șapte au făcut parte din lot fără a juca.

Au jucat: Rareș Murariu, Mario Contra (portari), Călin Jurj, Cristian Scutaru, Ioan Mera, Ionuț Coadă, Alexandru Cherecheș, Sergiu Popovici (fundași), Raul Vidrăsan, Nicolae Sofran, Denis Radu, Cristian Dros, Alin Manea, Bogdan Vasile, Fabio Trip, Dragoș Săulescu, Dorin Codrea, Alin Ignea, Alexandru Munteanu, Călin Popescu, Adrian Lazăr, Marvin Schieb, Adrian Ungureanu, Sabin Lupu (mijlocași), Mircea Axente, Alexandru Pop, Artiom Zabun, Răzvan Pițigoi (atacanți).

Au făcut parte din lot, fără să joace: Alexandru Borbei, Radu Motreanu, Daniel Pintea, Alexandru Gașpar, Vlad Bâte, Dragoș Coroiu și Demetris Cristodulo.

 

Anda DELIU 19 Jun. 2020, 08:43 Liga 2
Pe aceeași temă