Mingea alunecă mai bine pe sintetic! Nu a fost chiar liniște la meciul cu șapte goluri de la Arad

Autor: Anda DELIU Publicat: 10 Jul. 2020, 11:59 Liga 2
Mingea alunecă mai bine pe sintetic! Nu a fost chiar liniște la meciul cu șapte goluri de la Arad

Meciul inaugural al rundei a doua din play-off-ul de promovare din Liga 2 a compensat lipsa de goluri din precedentele două partide ale primei etape, sterpe, aride, fără goluri. La Arad s-a înscris cât și pentru primele două rezultate de 0-0, poate chiar prea ușor. Învingătoarea duelului cu șapte goluri marcate (4-3) nu a fost însă ”Bătrâna Doamnă” UTA, ci Turris Oltul Turnu Măgurele. Iar pe arena Motorul din Aradul Nou nu a fost nici liniștea mormântală așteptată de la un meci jucat în crudul protocol al pandemiei. De atmosferă s-au ocupat chiar ziariștii locali!

Încă de la început de meci s-a dat drumul la celebra ”De la Dunăre la Sena”, cântată din Piața Avram Iancu de fanii arădeni veniți să vadă meciul pe scaune de plastic, verzi, în rigorile unui ”spectacol” organizat de primărie. Și nu avea cum să fie chiar liniște în tribunele prăjite de soarele fierbinte de iulie, la ora 17:30. Din minutul 3, Romario Moise a marcat, spre bucuria celor din jurul echipei, dar și a ziariștilor locali.

Una dintre cele trei bucurii după goluri ale jucătorilor echipei UTA din meciul cu Turris Oltul. La final, ei au fost cei supărați. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Alexandru Vodă, ”clientul” a doi ziariști

Bucuria s-a temperat în minutul 21, când Dragoș Tescan a marcat. Cum masa presei de la Motorul este poziționată foarte prost, lângă o poartă și departe de centrul terenului, ”ghinionul” asistentul doi Alexandru Vodă (Alba Iulia) a fost că Turris a marcat la poarta de lângă masa presei. Doi ziariști locali arădeni au început să-i reproșeze deloc ortodox asistentului că s-a marcat din poziție de offside. Au urmat suduieli, înjurături, dat cu sticla de apă de pământ. La un moment dat, un ziarist chiar răcnea disperat spre observatorul de arbitri, Dan Monea, că a fost offside! Iar Vodă s-a ales și cu ”amenințarea” că sigur Ion Crăciunescu, personaj care în CCA nu mai contează de ani buni, îl va critica în direct la TV.

Cel mai bine e să marchezi înainte de pauză

Supărarea celor doi ziariști locali din presa arădeană nu a trecut nici după ce Valentin Buhăcianu (31) a readus-o pe UTA în avantaj. Turris a revenit însă chiar în momentul în care se spune că-ți ”dobori” psihologic adversarul: înainte de pauză. S-a intrat cu 2-2 în repriza a doua după reușita lui Silviu Pană (45) și, până la urmă, golul marcat înainte de pauză chiar i-a dus pe teleormăneni spre victorie.

”Decisiva” a venit după o perioadă de acalmie

Echipa lui Erik Lincar a preluat conducere din minutul 54, după un penalty ușor acordat de Marian Barbu. Albert Voinea a înscris, iar suduielile fanilor de la masa presei s-au îndreptate și spre Barbu, chiar dacă nu cu aceeași vehemență ca spre colegul Vodă. De altfel, UTA a și egalat în patru minute, prin Cristian Bustea (58).

Canicula a făcut ca ritmul de joc să scadă semnificativ spre final. Nu s-a mai înscris ca prin șvaițer în ambele porți. În minutul 89 însă, Florian Haită, cel care făcuse un joc excelent, a înscris și avea să stabilească rezultatul jocului.

Pe primul loc, dar galeria din boxe se aude prea tare

Supărarea resimțită de colegii din presă, cei mai vocali oameni de pe stadion, se simțea din loviturile în scaune. Alt ziarist, mai puțin vocal până atunci, a început să vorbească, amărât, că scandările galeriei de la stație sunt prea tare date. ”Ăștia chiar cred că sunt buni”.

După o singură înfrângere în acest sezon suferită pe teren propriu, la Arad a cam fost înmormântare. Un alt precedent periculos pe care Laszlo Balint ar trebui să-l observe, nu cum le observă doar pe cele de la TAS, subiect despre care ar fi trebuit, în mod normal, să vorbească cei din conducere, nu în mod special antrenorul unei echipe.

La finalul meciului de pe Motorul, Laszlo Balint a stat minute bune pe teren cu antrenorul adversarilor, Erik Lincar, pentru a discuta desfășurarea partidei și a-i spune toate nemulțumirile sale. Captură foto: DigiSport
Autor: Anda DELIU Publicat: 10 Jul. 2020, 11:59 Liga 2
Pe aceeași temă