Minaur, la primul eșec în campionat cu Mihai Iosif. Fostul rapidist, după jocul de la Galați: ”Păcat. Au călcat careul, jumătate de ocazie, 1-0”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2022, 00:07 Liga 2
Minaur, la primul eșec în campionat cu Mihai Iosif. Fostul rapidist, după jocul de la Galați: ”Păcat. Au călcat careul, jumătate de ocazie, 1-0”

Minaur Baia Mare se întoarce fără punct acasă din deplasare de la Galați, împotriva celor de la SC Oțelul, partida care a pus punct etapei a 14-a a Ligii 2 pierzând-o cu scorul de 0-1.

Maramureșenii au cedat pentru prima dată în campionat de când au fost preluați de Mihai Iosif, iar situația în clasament continuă să fie una grea.

Iosif consideră că echipa sa a făcut un joc bun și că nu ar fi meritat să piardă.

Jucătorii Minaurului s-au oprit la faza golului lui Jardan

Minaur a avut câteva situații bune de a marca în meciul de la Galați, în ciuda partiturii ultra defensive gândită de Mihai Iosif, cu o apărare supraaglomerată atunci când SC Oțelul avea posesia. Stanciu (26, 73, 79), Bakare (48, 83) și Chinde (64) au avut cele mai importante și mari situații de a înscrie, însă au avut în față un portar imbatabil astăzi, pe Dur-Bozoancă.

Golul a fost marcat de gălățeni în minutul 37, atunci când Cisotti a ridicat mingea peste apărare, defensiva Minaurului a crezut că a fost offside la Bokhashvili și s-a oprit, însă mingea a atacat-o Vasile Jardan, care a trimis-o în poartă din circa 12 metri.

Mihai Iosif, după eșecul de la Galați: ”Am ratat incredibil de mult, ăsta este fotbalul”

În campionat, de când Mihai Iosif i-a luat locul lui Ciprian Danciu, Minaur nu pierduse niciodată, câștigând acasă cu Șelimbăr (3-0) și remizând la Timișoara (1-1 cu Poli) și pe teren propriu cu Progresul Spartac (2-2). A făcut-o însă acum, la Galați, iar antrenorul a transmis după joc că rezultatul este neconform cu realitatea.

”Păcat, ăsta e fotbalul. Au călcat careul, jumătate de ocazie, 1-0. Am ratat incredibil de mult, ăsta este fotbalul. Cred că astăzi am arătat un fotbal bun, cred că am dominat meciul de la început până la sfârșit, dar, din păcate, tabela de marcaj arată 1-0 pentru Galați.

Nu știu cât de crâncenă e lupta sezonul ăsta, pentru că în anul când am promovat cu Rapid a fost mult, mult mai crâncenă și nume mult mai mari de echipe. Anul ăsta, mai ales faptul că sunt șase echipe care nu pot promova, nu știu cât de crâncenă e lupta”, a spus Iosif la microfonul DigiSport.

Minaur Baia Mare în eșecul cu SC Oțelul: Al. Costache – Ct. Alexe (Raph. Stănescu 75′), Oiță, Mondragon (cpt.), Dav. Simion (Bakare Ouato 46′), Ius. Neacșu – Donca (Muacir 59′), Gneba, Chitaș (Chinde 59′) – Văsălie (D. Matei 46′), Cip. Stanciu. Rezerve neutilizate: Băilă – Rotar, Cin Ray, Potcoavă.

Iosif a fost mulțumit de atitudinea jucătorilor săi

Pentru echipele din Liga 2 urmează o pauză pe perioada meciurilor echipelor naționale, de o săptămână, apoi vor mai disputa fiecare câte două jocuri în campionat și se intră în pauza de iarnă.

Minaur mai are, însă, trei meciuri până la finalul anului. În campionat joacă pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și în deplasare la Unirea Dej, iar în Cupa României urmează să o întâlnească ”afară” pe echipa din Liga 3 CS Ocna Mureș.

Iosif a vorbit mai mult despre planuri îndepărtate, de sezon viitor, dacă ”oamenii minunați” de la Baia Mare își vor ține cuvântul, dar și el trebuie să salveze echipa de la retrogradare.

”Eu, în cariera asta de antrenor, întotdeauna tratez pe absolut toată lumea cu respect, atât pe jucători, antrenori, suporteri, și vom încercăm să câștigăm cât mai multe puncte, pentru că de asta avem cel mai mult nevoie. Avem alături toți oamenii din Baia Mare, niște oameni minunați, și cred că împreună, mai ales că am discutat ceva pe termen lung, sper să reușim anul ăsta să trecem hopul.

În rest, vreau să felicit jucătorii, au avut atitudinea pe care mi-o doresc și atâta timp cât dau totul pe teren, 90 de minute, chiar dacă au ratat, – acelea sunt alte lucruri pe care încerc să le punem la punct -, pentru atitudine vreau să-i felicit pe absolut toți”, a mai declarat Iosif.

Următorul meci, cu Viitorul Pandurii

Minaur, cu 14 puncte, este pe locul 15 în Liga 2, la egalitate cu Progresul Spartac, care se află pe locul 16 din cauza golaverajului inferior.

În etapa a 15-a, programată peste două weekenduri, echipa din Baia Mare va primi vizita celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 14, 15 puncte).

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-invinge-dar-nu-convinge-succes-la-limita-cu-minaur-baia-mare-si-intra-in-grupul-celor-cinci-echipe-cu-25-de-puncte-cristi-munteanu-remarca-absenta-lui-dorinel-munteanu-el-e-diri-19253936

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-minaur-baia-mare-se-joaca-de-la-ora-2030-echipa-lui-dorinel-munteanu-spera-sa-revina-pe-locurile-de-play-off-maramuresenii-sunt-neinvinsi-in-liga-2-cu-mihai-iosif-antrenor-19253893

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-14-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-suferintei-dintre-poli-timisoara-si-metaloglobus-19253418

Marius ANGHEL 16 Nov. 2022, 00:07 Liga 2
Pe aceeași temă