Vasile Miriuță, supărat după ce Minaur Baia Mare n-a câștigat: ”Eram obligați să învingem. Câțiva jucători au evoluat cu frică”. A amendat adversara FK Miercurea Ciuc: ”Și-a dat viața”

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2023, 17:59 Liga 2

Minaur Baia Mare a scos o remiză în etapa a 4-a a play-out-ului de Liga 2, vineri, când a întâlnit, pe teren propriu, FK Miercurea Ciuc. Maramureșenii au condus după 45 de minute, scor 1-0, marcând chiar înainte de pauză, dar ciucanii au revenit în partea a doua și confruntarea s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Minaur Baia Mare, remiză cu FK Miercurea Ciuc

Echipa lui Vasile Miriuță a marcat golul cu care a intrat în avantaj la cabine în minutul 42, prin John Mondragon, care a punctat cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

Plusul de moral, datorită momentului în care a marcat, nu s-a răsfrânt în favoarea Minaurului Baia Mare, pentru că la 12 minute de la reluare a restabilit egalitatea FK Miercurea Ciuc, prin Richard Jelena.

Reușita oaspeților de vineri a venit tot dintr-o fază fixă, dintr-o lovitură de colț, motiv pentru care Vasile Miriuță chiar a taxat jucătorii, lucrând astfel de momente la antrenamente, mai ales că și după meciurile trecute a scos în evidență erorile de la fazele fixe.

  • Minaur Baia Mare: R. Avram – Rz. Lazăr, Al. Stoian, Mondragon (cpt.), Dandea, Gneba, Ciocan (Chitaș 61’), Ivanovici (Rotar 73’), Chinde, Raph. Stănescu (Ct. Alexe 73’), Jarovic
    Rezerve neutilizate: Băilă – Cin, D. Matei, Horj, Donca, Văsălie

Vasile Miriuță, reacție după Minaur Baia Mare – FK Miercurea Ciuc: ”Eram obligați să câștigăm”

De atitudinea avută de Minaur Baia Mare a fost mulțumit Miriuță, dar, în același timp, a reproșat faptul că adversarii, unde antrenor este Robert Ilyeș, au tras de timp încă din prima repriză, iar apoi după ce au egalat pe tabelă.

Sunt foarte supărat pentru rezultat, trebuia să câștigăm, eram obligați! Am marcat, am avut 1-0, iar apoi am luat gol din fază fixă. Dacă nu am lucrat și zilele astea fazele fixe, de m-a durut capul. Se vede miza meciurilor, anumiți jucători au evoluat cu frică, nu sunt obișnuiți să joace meciuri cu miză, dar nu pot să zic că nu au vrut victoria.

Am primit acel gol, am încercat să marcăm iar, am avut câteva situații, trebuia să fim mai atenți, să marcăm. Din păcate, asta e situația! Trebuie să câștigăm trei jocuri și Metaloglobus să se încurce, ca să mergem la baraj.

A rămas aceeași situație pentru noi, era important să câștigăm, eram la egalitate. Mai rămâneau trei meciuri, păcat! Neatenția, la o fază fixă, pentru că am spus că adversarii au talie, și am luat gol.

Suntem campioni la egaluri, dar la 1-0 am avut situații de a marca, trebuia să facem 2-0 și profitam. Sunt situații pe care trebuie să le speculezi și închizi meciul.

Miercurea Ciuc a venit și și-a dat viața cu noi, cred că a tras de timp vreo 15 minute în prima repriză, jucătorii pe jos, dar asta e. Au tras de timp, în ultimele 20 de minute nu știu dacă s-au jucat două minute. Dar asta e în viață!

Trebuie să batem în toate partidele și Metaloglobus să se încurce, ca să mergem la baraj”, a spus Vasile Miriuță la finalul partidei Minaur Baia Mare – FK Miercurea Ciuc.

Minaur Baia Mare, la două puncte de Metaloglobus 

Minaur Baia Mare ocupă locul 6 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2. E la două puncte de locul 5, Metaloglobus, poziție care duce în barajul de menținere în Liga 2, dar bucureștenii nu au evoluat în prima etapă din play-out, fiind desemnați să stea.

În runda a 3-a, Minaur Baia Mare a stat la rândul ei, fiind programată abia acum, în etapa a 4-a, cu FK Miercurea Ciuc. În ultimele trei meciuri, elevii lui Vasile Miriuță nu au pierdut în Liga 2. În ultima rundă a sezonului regular au făcut 1-1 cu Gloria Buzău, iar în play-out au debutat cu un succes, 2-1 cu Poli Timișoara, după care au făcut 0-0 cu Metaloglobus. A urmat o nouă remiză, 1-1 cu ciucanii.

Minaur Baia Mare merge la Slobozia, pentru duelul cu Unirea

Ecartul față de Metaloglobus a rămas tot de două puncte pentru că și bucureștenii au remizat în etapa a 4-a, 3-3 cu Unirea Slobozia, acasă. Minaur Baia Mare le va mai întâlni, până la finalul play-out-ului, pe Unirea Slobozia (deplasare), CS Comunal Șelimbăr (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

De partea cealaltă, Metaloglobus are în agendă partide cu CS Comunal Șelimbăr (deplasare), CSM Slatina (acasă) și Politehnica Timișoara (deplasare).

Foto: Minaur Baia Mare
Video: Minaur Baia Mare

Răzvan STÎNGĂ 14 Apr. 2023, 17:59 Liga 2
Pe aceeași temă