”Atunci când prinzi Steaua așa, nu trebuie să pierzi!” Valentin Stan, concluziile unui nou eșec al Metalului Buzău

Andrei PASCU 12 Aug. 2024, 16:47 Liga 2

Metalul Buzău are eșecuri pe linie în primele două etape din Liga 2. După înfrângerea cu CSC Dumbrăvița din prima rundă, în a 2-a nou-promovata a cedat și contra Stelei, în ceea ce a consemnat primul duel pe teren propriu în campionat.

Buzoienii au cedat la limită, scor 0-1, iar antrenorul Valentin Stan a declarat la final că echipa lui nu merita să piardă, ci să acumuleze primul punct.

Metalul Buzău a mai pierdut un meci, 0-1 cu Steaua

Adrian Popa a adus victoria pentru echipa lui Daniel Oprița, în minutul 18, iar din acel moment jocul s-a deschis pentru Metalul Buzău. A forțat, în special pe final, dar nu a reușit golul care să îi dea șansa unui prim punct în Liga 2.

Dat fiind faptul că s-a deschis, riscând aproape totul pe cartea atacului, Metalul Buzău putea să și piardă la o diferență mai mare. La final, Valentin Stan a concluzionat că eșecul este unul nemeritat pentru echipa lui, din punctul său de vedere, că putea să profite de anumite momente și să marcheze.

Antrenorul Buzăului, de părere că eșecul cu Steaua a fost nemeritat

El a remarcat și faptul că în apărare au fost anumite erori individuale, faza analizată de el fiind chiar cea de la golul lui Adrian Popa, care a adus victoria pentru Steaua și un nou eșec pentru Metalul Buzău.

Cred că atunci când prinzi Steaua în ziua în care a fost azi ca joc, nu trebuie să pierzi! Sau, cel puțin, jocul nostru a fost unul în urma căruia nu trebuia să pierdem. Sau poate aceasta e concluzia la cald, poate nu sunt suficient de corect față de ce s-a întâmplat pe teren.

Sunt conștient că și Steaua putea să facă 2-0, a avut șanse, dar a fost după ce noi pe final ne-am lăsat descoperiți pentru a egala. Așa a apărut ocazia Stelei, dar în rest nu cred că merita să pierdem. Nu ține de cald, nu ține de bine, dar din păcate plătim tribut erorilor personale, mă refer strict la golul primit. Nu trebuia să intrăm într-un duel de viteză cu Adi Popa, care, în ciuda vârstei, încă are o viteză bună pentru Liga 2”, a spus Valentin Stan la finalul partidei.

  • Metalul Buzău, contra Stelei: I. Dinu – Juncănaru (Opaiț 46′), Alb. Olaru, Perju (Ed. Rusu 81′), Rz. Radu – Dr. Lazăr (M. Manea 46′), Borțoneanu, A. Manea (Jozic 69′) – Ad. Moldovan (Mat. Constantinescu 76′), Tudorică (cpt.), Val. Robu. Rezerve neutilizate: Micle – D. Stan, Petra, I. Croitoru.

Metalul Buzău, duel cu o altă nou-promovată în etapa 3 din Liga 2

În vederea sezonului 2024/2025 din Liga 2, Metalul Buzău a început, așadar, campionatul în deplasare, contra CSC Dumbrăvița, iar ulterior a urmat duelul cu Steaua, de pe teren propriu. Până în runda a 5-a a întrecerii regulare, le va mai întâlni pe CSM Focșani (deplasare), FC Bihor Oradea (acasă) și FK Miercurea Ciuc (deplasare).

A arătat mai bine, până acum, în Cupa României, pentru că s-a calificat în turul 3 al competiției. În runda a 2-a a trecut de CSM Râmnicu Sărat cu 3-1 după reprizele adiționale, după ce la finalul primelor 90 de minute rezultatul a fost egal, 1-1.

Ședință facem aproape în fiecare zi, acum depinde de care… suntem conștienți că nu am început bine, dar în același timp trebuie să fim conștienți că nu trebuie să ne gândim prăpăstios, campionatul e lung, se poate întâmpla ca în următoarele etape să avem rezultate bune și să urcăm în clasament.

Mai e și play-out-ul apoi, sper să vină punctul sau punctele cât mai devreme, iar acel moment să fie o descătușare. Atât la Dumbrăvița, cât și cu Steaua, am arătat că jucăm un fotbal plăcut, chiar dacă ocaziile nu au fost de partea noastră.

Cred că vom reuși să trecem peste acest moment greu, e doar un moment și nimic mai mult”, a mai punctat Stan după jocul cu Steaua.

Concluziile lui Valentin Stan, Alin Manea și Iulian Dinu după partida Metalul Buzău – Steaua 0-1:


Foto și video: Metalul Buzău

Andrei PASCU 12 Aug. 2024, 16:47 Liga 2
Pe aceeași temă