Metaloglobus a învins și ACSM Reșița, iar șansele calificării în play-off se accentuează. Marius Burcă: ”Știam din vară că așa va fi”

Andrei PASCU 27 Oct. 2024, 13:13 Liga 2

Metaloglobus este una dintre echipele din Liga 2 cu un joc bun și cu evoluții care o fac să spere cu șanse mari la play-off-ul întrecerii, mai ales că are și drept legal de promovare în SuperLiga României, dacă din punct de vedere sportiv va îndeplini obiectivul.

Trupa lui Ianis Zicu a mai obținut o victorie în campionat, după remiza din runda trecută, 2-2 cu Metalul Buzău. În etapa a 11-a, bucureștenii au trecut la limită de o formație care tinde și ea la calificarea în play-off-ul Ligii 2, ACSM Reșița, scor 1-0, pe terenul propriu, de la Clinceni.

Președintele Marius Burcă a afirmat la final că se aștepta ca Metaloglobus să aibă un astfel de parcurs per total în Liga 2, știind că s-a format așa cum trebuie echipa în vară, sub comanda lui Zicu.

Metaloglobus, succes important, cu ACSM Reșița

Metaloglobus nu a avut mari probleme în duelul cu ACSM Reșița, chiar dacă, după cum a spus Burcă, trupa din Valea Domanului speră cu șanse la rândul ei la accederea în play-off. A beneficiat și de absența anumitor jucători din lotul lui Flavius Stoican echipa din București și, în ciuda diferenței minime de pe tabelă, nu a învins cu emoții.

Singura reușită a întâlnirii a venit în minutul 22, când a marcat Serges Ekollo, dar au fost și alte câteva șanse notabile înainte și după reușită, Metaloglobus având, cu precădere, multe acțiuni periculoase în benzi. S-au aflat la finalizare și experimentații Honciu și Huiban, dar până la urmă întâlnirea s-a terminat 1-0.

  • Metaloglobus, în partida cu ACSM Reșița: Gavrilaș – Kouadio, Caramalău, Andr. Sava, Gab. Dumitru, Ekollo (Issah 70′), Junior Morais, Honciu (cpt.)(Rz. Milea 79′), Dav. Irimia (Rz. Florea 79′), Zakir (Ad. Sîrbu 85′), Huiban (Rob. Neacșu 85′). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Liș, Visic, Ad. Nicolae.

Metaloglobus începe să prindă încredere și să se gândească, de ce nu, la calificarea în play-off-ul întrecerii, pentru ca apoi să lupte pentru promovarea în SuperLiga României. Echipa lui Zicu are dreptul legal de accedere în primul eșalon, dacă va fi bifată și performanța sportivă.

Tot mai multă încredere în tabăra Metaloglobusului

Marius Burcă, președintele Metaloglobusului, crede că Metaloglobus și ACSM Reșița mai pot fi adversare în acest sezon, în play-off.

Sunt trei puncte foarte importante, am întâlnit o echipă pregătită din toate punctele de vedere, cu un antrenor foarte bun. E o echipă care merită să fie în primele șase echipe, cumva e un meci direct câștigat.

Nu am glumit, am fost sinceri de la bun început, am spus că am făcut o echipă bună, că am făcut pașii corecți și normali, că merităm să fim acolo, Doamne ajută să fim acolo (n.r. – în play-off)!

Pentru un neutru, e plăcut să privești meciuri ale căror rezultate sunt deschise, în care se poate întâmpla orice. La meciul de la Buzău, pentru cine a fost neutru, a fost un meci foarte frumos, cu goluri, cu ocazii. Pentru cineva cine e implicat, nu e nevoie de emoții.

Eu cred că vor merge cap la cap multe echipe, pentru că în ultimii doi-trei ani diferența s-a făcut la câteva puncte între cei care au fost în play-off și cei care au fost în play-out. De aceea, repet, rezultatul de azi e foarte important”, a afirmat Marius Burcă la Metropola TV.

Metaloglobus, pe locuri de play-off în Liga 2

În urma a 10 meciuri disputate în Liga 2, Metaloglobus are șase victorii, o remiză și trei eșecuri, cu un total de 19 puncte. În runda a 12-a, bucureștenii vor întâlni, pe teren advers, CSC Dumbrăvița.

Metaloglobus este pe locul 4, la egalitate cu locul 5, FC Voluntari, și la două puncte peste locul 6, ACSM Ceahlăul. Este și la un punct de podium, de locul 3, pe care se clasează ACSM Reșița.

E logic să fim în primele șase, așa ar fi logic să se întâmple asta, și aș fi printre puținii președinți care au urcat cu o echipă din Liga 4, cu promovări. Nu îmi pare rău că nu am mers în Liga 1, chiar dacă am avut oferte, am aici băieții extraordinari, pe care îi iubesc, iar atunci e foarte clar că am refuzat să plec de aici și pentru că e ceva sentimental”, a mai spus Burcă

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Andrei PASCU 27 Oct. 2024, 13:13 Liga 2
Pe aceeași temă