Metaloglobus și Ianis Zicu, acord verbal pentru prelungire! Antrenorul și conducerea s-au înțeles și urmează să stabilească obiectivele

Andrei PASCU 25 May. 2024, 16:38 Liga 2
Metaloglobus și Ianis Zicu, acord verbal pentru prelungire! Antrenorul și conducerea s-au înțeles și urmează să stabilească obiectivele

Metaloglobus s-a înțeles verbal cu Ianis Zicu pentru a continua colaborarea și în sezonul următor de Liga 2! Deocamdată, acordul nu a fost semnat, dar președintele clubului bucureștean, Marius Burcă, a afirmat că, teoretic, parafarea contractului ar trebui să fie doar o chestiune de timp.

Zicu își dorește și el să continue aventura de la Metaloglobus, iar în zilele următoare va avea loc o întâlnire între conducere și antrenor, pentru ca lucrurile să fie puse la punct pentru sezonul următor, în cazul în care contractul va fi până la urmă prelungit.

Metaloglobus și Ianis Zicu, acord verbal pentru prelungire

Conducerea grupării din Liga 2 și-a spus intențiile încă din timpul play-out-ului, anume că vrea să îl păstreze pe Ianis Zicu. Antrenorul a transmis aceleași semnale, dar discuția decisivă încă nu a avut loc, fiind doar un acord verbal între părți. Cu Zicu ”principal”, Metaloglobus a reușit să se salveze de la retrogradare.

Cu 34 de puncte acumulate în sezonul 2023/ 2024, Metaloglobus a terminat pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului, la șase puncte sub CSM Reșița, locul 1, și la două de locul secund, ACSM Ceahlăul.

Formația lui Ianis Zicu a fost cu șapte puncte peste ultima echipă retrogradată în Liga 3, Unirea Dej, care a terminat pe locul 6 grupa, cu 27 de puncte.

Aș vrea să spun că e semnat Ianis, dar nu este semnat, trebuie să fiu corect! Am mai spus, după meciul cu Ceahlăul, că vreau să continuăm, din câte știu și Ianis vrea asta. Sper să fie doar o chestiune de cinci minute și să semnăm. Însă, acum nu pot să spun că este semnat contractul.

Teoretic, palma am bătut-o să zic așa. (…)”, a transmis Marius Burcă la Sport Total FM.

  • Fostul atacant Ianis Zicu a antrenat până acum doar în Liga 2. A condus-o pe Farul Constanța timp de doi ani (iulie 2019 – iunie 2021), apoi pentru o scurtă perioadă de timp pe Unirea Constanța, (în perioada iulie 2021 – august 2021).
  • Ultima dată, înainte să vină la Metaloglobus, a antrenat Concordia Chiajna, de care s-a despărțit după primele șapte etape din sezonul trecut al Ligii 2. Trupei ilfovene i-a stat pe bancă din martie și până în septembrie 2022.
  • Zicu, venit la Metaloglobus în septembrie 2023, a pregătit echipa în 20 de partide (14 în sezonul regular și șase în play-out), înregistrând opt victorii, șapte egaluri și cinci eșecuri. A avut o medie de puncte de 1.55/ meci.

Ce obiectiv va avea Metaloglobus în sezonul următor?

După ce va anunța oficial antrenorul, fie că va fi vorba de Ianis Zicu, fie că va fi vorba de altcineva, Metaloglobus va decide și strategia pentru sezonul următor, dacă va putea emite pretenții la calificarea în play-off sau poate se va mulțumi tot cu o prezență în play-out.

Îmi doresc să fie Metaloglobus așa cum am obișnuit, cu excepția penultimului an, când am fost la baraj de menținere în Liga 2. Am fost mereu la limită, între play-off și play-out. Cu două-trei puncte puteam fi în play-off. Îmi doresc să fiu acolo, sută la sută. Vreau să fiu acolo, ne dorim un sezon bun, dar toate după ce purtăm o discuție cu patronul și spune cât vrea, cât poate, cât ne întindem.

Îmi doresc să putem să merge în play-off, dar când nu ai trebuie să îți cunoști limitele”, a mai spus Marius Burcă.

Două plecări de la Metaloblobus

Până acum, la nivel oficial, Metaloglobus a ajuns la acorduri pentru două rezilieri contractuale, cu jucătorii Alexandru Iacob (fundaș central, 35 de ani) și Antonio Cruceru (mijlocaș, 27 de ani). Apărătorul, în stagiunea trecută de Liga 2, a bifat doar nouă meciuri (605 minute) pentru trupa antrenată acum de Ianis Zicu, iar Cruceru a fost component de bază al Metaloglobusului.

Mijlocașul a bifat 14 partide în sezonul regular și șase în play-out.

Foto: Răzvan Păsărică și Gheorghe Flușter (Sport Pictures)

Andrei PASCU 25 May. 2024, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă