Metaloglobus și-a egalat cel mai bun început de sezon de când e în Liga 2. Marius Burcă, după succesul la scor cu Unirea Ungheni: ”Mi-a fost teamă de acest meci”

Marius ANGHEL 18 Aug. 2024, 15:52 Liga 2
Metaloglobus și-a egalat cel mai bun început de sezon de când e în Liga 2. Marius Burcă, după succesul la scor cu Unirea Ungheni: ”Mi-a fost teamă de acest meci”

Metaloglobus este una dintre echipele imprevizibile ale acestui început de sezon de Liga 2. În primele trei meciuri din campionat și cel din Cupa României, unde a întâlnit tot o colegă din liga secundă, trupa bucureșteană a înregistrat rezultate alternante.

A început cu o victorie cu trei goluri marcate (3-2 cu Chindia), a urmat un eșec cu trei goluri primite (1-3 la CSC Șelimbăr), apoi o nouă înfrângere cu trei goluri în total înscrise (1-2 la CS Afumați, în Turul 3 al Cupei României) și, în fine, un succes cu încă trei goluri date (3-0 cu Unirea Ungheni).

Începutul de sezon i se pare a fi unul în nota normală președintelui Marius Burcă, ținând cont că rezultate pozitive au fost obținute doar pe teren propriu, la Clinceni.

Metaloglobus, victorie facilă cu Unirea Ungheni, dar nelipsită de emoții. Marius Burcă: ”Mi-a fost teamă de acest meci”

După un 3-2 in extremis cu Chindia, Metaloglobus nu a avut mari probleme să se impună în al doilea joc disputat pe teren propriu în acest sezon de Liga 2.

A primit, în etapa a 3-a a campionatului, vizita nou-promovatei Unirea Ungheni, în fața căreia avea deja 3-0 încă din minutul 30, rezultat care urma să fie și cel final. Poate ușor surprinzător, ținând cont că trupa lui Ianis Zicu venea după un precedent meci din campionat în care primite trei goluri în primele 25 de minute, de la Șelimbăr, dar și că în fața sa, de această dată, era o echipă condusă de un fost antrenor al său, Eusebiu Tudor, și la care s-au aflat în primul 11 trei foști jucători de-ai săi, Robert Geantă, Antonio Cruceru și Milos Zukanovic.

”E o zi frumoasă. De obicei, așa se întâmplă la orice echipă care câștigă și câștigă și cu un scor de neprezentare. Normal că weekendul este frumos. Mi-a fost teamă de acest meci și vă spune de ce. Pe lângă Sebi Tudor, care este un antrenor deosebit și care ne cunoaștea ca pe propriul lui buzunar, pentru că a lucrat cu noi, aveau trei jucători care au fost la noi, mă refer la portarul Geantă, la Cruceru, la Zukanovic, trei jucători buni. În plus, modul de a gândi al lui Sebi Tudor, pentru că echipa lui stă sus și pune presiune, profită de orice fel de greșeală am fi făcut. În plus, în etapa trecută am început tare prost, fiindcă undeva prin minutul 30 era 3-0 pentru echipa adversă. Însă, de această dată, băieții s-au descurcat exemplar.

Pe de altă partă, ăsta este meciul pe care nu ai voie să îl pierzi. În cazul în care faci egal sau pierzi, toată lumea te condamnă, te arată cu cu degetul. În momentul în care ai câștigat, nimeni nu o să spună că ești frumos și deștept, pentru că ai jucat acasă, ești o echipă de Liga a 2-a de atâția ani, ai jucat cu o echipă care de-abia a promovat. Astfel de meciuri trebuie să le câștigi din start 100 la sută, indiferent de ce se întâmplă”, a spus președintele Marius Burcă, la Metropola TV.

Marius Burcă și Eusebiu Tudor, când colaborau la Metaloglobus. Antrenorul de 50 de ani a condus echipa bucureșteană între septembrie 2022 și septembrie 2023.

Trupa lui Ianis Zicu, echipă spectaculoasă. Dă, dar și primește!

În cele patru partide disputate până acum, incluzând și meciul din Cupa României cu CS Afumați, în care Zicu a utilizat jucătorii mai puțin folosiți în primele două etape, inclusiv pe nou-venitul Junior Morais, Metaloglobus a marcat de fiecare dată. Doar acum, contra Ungheniului, nu a primit gol.

”Am crezut că îmi spuneți că suntem o echipă spectaculoasă și cu cele trei goluri pe care le-am primit în primele 30 de minute cu Șelimbăr. Pentru cel care este neutru, în momentul în care se uită la un meci al lui Metaloglobus, da, fără discuție, echipa este spectaculoasă din toate punctele de vedere. Pentru mine, când câștigăm și marcăm, atunci e un lucru normal, logic. Când avem câte un pas greșit, precum cel de săptămâna trecută, atunci nu mai este așa de spectaculos”, a spus Burcă, mai în glumă, mai în serios.

Echipa și-a egalat cel mai bun început de sezon de când e în Liga 2. ”Acum suntem în nota obișnuită”

Metaloglobus este la al optulea sezon consecutiv în Liga 2, fiind printre cele mai vechi echipe participante dintre cele actuale.

Din ediția 2017-2018, prima în care bucureștenii jucau în eșalonul secund și aveau să și retrogradeze sportiv, dar rămâneau în competiție după retragerea Afumațiului, față de cea din prezent sunt acum în Liga 2 doar Chindia (revenit în 2023, după patru ani petrecuți în prima ligă), CFC Argeș (atunci FC Argeș, club fără drept de promovare, revenit în 2023, după trei ani în prima ligă), CS Afumați (revenit acum, în 2024), CS Mioveni (revenit în 2023, după doi ani petrecuți în prima ligă) și Metaloglobus. Dintre acestea, doar Metaloglobus nu a promovat sau a retrogradat, fie și prin abandon, cazul Afumațiului.

Cert este că de atunci și până acum, în ultimele opt sezoane de Liga 2, după primele trei etape Metaloglobus a avut o singură dată șase puncte strânse, adică cele mai multe. S-a întâmplat în startul ediției 2021-2022, după 2-1 la Astra, 1-0 cu Petrolul și 1-2 la Concordia. În rest, a avut un punct (17-18, 18-19, 22-23), două (23-24), trei (19-20) sau patru (20-21).

”În urmă cu trei, patru, cinci ani, în momentul în care era Petrolul, era Hermannstadt în campionat, echipe care au și promovat, dar au plecat învinse de la Metaloglobus. Începeam nu bine, ci foarte bine și mai mereu aveam meciuri cu echipele care terminau sus. Este foarte adevărat că anul trecut și acum doi ani am început nu foarte prost, ci foarte prost, dar nu e neapărat o regulă.

Dacă cumva am fi câștigat la Șelimbăr, atunci puteam spune că am început foarte bine. Acum suntem în nota obișnuită, cu puncte obținute din două jocuri acasă”, este părerea lui Marius Burcă.

Metaloglobus, în meciul cu Unirea Ungheni: Gavrilaș – Caramalău, Issah, Visic (Ekollo 32′), Honciu (cpt.)(Andr. Sava 87′), Huiban, Kouadio, Dav. Irimia (Rz. Florea 87′), Rob. Neacșu, Gab. Dumitru, Zakir (Junior Morais 75′). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – M. Gheorghe, Liș, Ad. Nicolae, Rz. Florea, L. Manolache.

Metaloglobus joacă în etapa 4 cu CS Afumați, echipă care tocmai a eliminat-o din Cupa României

Pentru Metaloglobus, momentan aflată pe locul 3, cu 6 puncte și golaveraj 7-5, la egalitate cu FCU Craiova, care are golaveraj 3-3, urmează un meci în deplasare la CS Afumați.

Cele două echipe s-au întâlnit chiar la mijlocul acestei săptămâni în Cupa României, în Turul 3, unde nou-promovata ilfoveană s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-1.

De această dată, cele două formații se vor întâlni în Liga 2, în etapa a 4-a, competiție în care au mai avut meciuri directe în 2017 și 2018. A fost 3-0 la București pentru CS Afumați și 2-1 pe teren propriu în acel sezon în care trupa lui Vasile Neagu termina între primele clasare abandona competiția, din cauza mișcorării bugetului de către autoritățile locale. Atunci, Metaloglobus retrograda sportiv, dar rămânea în Liga 2 tocmai datorită aruncării prosopului de către ilfoveni.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o dată în Cupa României, în 2022, când Afumațiul s-a impus la lovituri de departajare, după 0-0 înregistrat în urma a 120 de minute de joc.

Foto principal: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 18 Aug. 2024, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă