Junior Morais a debutat în Liga 2! Președintele și patronul clubului au fost sceptici până n-au văzut semnătura brazilianului pe contract: ”Este o lovitură de imagine fără discuții”

Marius ANGHEL 17 Aug. 2024, 16:40 Liga 2
Junior Morais a debutat în Liga 2! Președintele și patronul clubului au fost sceptici până n-au văzut semnătura brazilianului pe contract: ”Este o lovitură de imagine fără discuții”

Metaloglobus oferă Ligii 2, în acest sezon, încă un jucător cu greutate în fotbalul românesc, un nume important.

După Gigel Coman și Ovidiu Herea, pe care i-a avut în lot de-a lungul anilor de când activează la acest nivel competițional, primul fiind și acum la club, dar într-o altă postură, echipa bucureșteană îl are acum la dispoziție pe Junior Morais, brazilian campion în România, deținător de Cupă și Supercupă.

Fundașul care luna trecută a împlinit 38 de ani a semnat de curând cu echipa antrenată de Ianis Zicu, iar cu prilejul meciului din etapa a 3-a, câștigat cu scorul de 3-0 cu Unirea Ungheni, și-a făcut debutul în Liga 2.

Junior Morais a debutat în Liga 2, pentru Metaloglobus

Ultima dată în prima ligă din Turcia, la Gaziantep, unde a jucat în 15 meciuri în sezonul trecut, Iraneuton Sousa Morais Junior, pe numele său complet, s-a întors în România, unde este stabilit de câțiva ani buni, și a semnat cu o nouă echipă. După Astra, FCSB și Rapid, brazilianul și-a pus în CV-ul său și Metaloglobus, la care va juca pentru prima dată în Liga 2.

Meciul de debut în acest campionat l-a avut sâmbătă, 17 august, la Clinceni, în etapa a 3-a a sezonului 2024-2025, și a fost unul cu un rezultat pozitiv: 3-0 cu nou-promovata Unirea Ungheni.

Junior Morais a intrat pe teren pentru Metaloglobus în minutul 75, în locul lui Yassine Zakir, cel care deschidese scorul în minutul 13. A fost doar debutul în campionat pentru echipă, fiindcă la Metaloglobus a jucat și miercuri, în Turul 3 al Cupei României, chiar din primul minut, până în minutul 60, contra celor de la CS Afumați, în partida cedată cu scorul de 1-2.

Marius Burcă, despre aducerea lui Junior Morais: ”Mi-a fost destul de greu să cred că ar putea să vină la noi”

Președintele Marius Burcă a vorbit despre aducerea lui Junior Morais, mutare care, inițial, nu credea că va fi posibilă, ținând seama de trecutul fotbalistului și de nivelul unde jucase ultima dată.

”În momentul în care am stat de vorbă și în momentul în care am cerut actele din Turcia, era logic și normal că am știut ce fel de contract avea acolo. Mi-a fost destul de greu să cred că ar putea să vină la noi, dar s-a încadrat exact în tot ceea ce avem noi, în limita noastră, banii noștri, nimic deosebit. Inclusiv patronul a fost sceptic până nu l-a văzut în birou sau până nu a semnat.

Este o lovitură de imagine fără discuții, dar pe lângă această lovitură de imagine să știți că este un băiat deosebit din toate puntele de vedere. Și s-a pliat fantastic. Zici că este aici de câțiva ani”, a vorbit Burcă la Metropola TV, după victoria Metaloglobusului cu Unirea Ungheni.

În afară de cele trei echipe pentru care a mai jucat în România, brazilianul a mai activat pentru Sao Cristovao (Brazilia), Freamunde (Portugalia) și Gaziantep (Turcia). Trofee a câștigat în cariera sa doar cu Astra, campionatul, Cupa și Supercupa României.

Campania de achiziții este încă deschisă la Metaloglobus

Acordul cu brazilianul a avut loc după începerea noului sezon, iar Metaloglobus nu-și închide încă numărul achizițiilor din această vară, anunțând prin președintele său faptul că își mai dorește alți doi-trei noi jucători în lot.

”Încă nu am închis lotul. Mai sunt doi-trei jucători care vor veni până la finalul campaniei de achiziții. Până nu sunt semnați, până nu sunt în curte, nu știu dacă sunt sonore, nesonore. Ele să fie utile clubului. Mai departe, nu mai joacă numele. Dacă iese bine, este meritul staffului tehnic, al jucătorilor, dacă iese prost, e de vină președintele”, a spus Marius Burcă, binedispus după victoria cu Ungheniul.

În această vară, la Metaloglobus au ajuns Stefan Visic (CSC Șelimbăr), Serges Ekollo (Unirea Slobozia), David Irimia (Dinamo), Răzvan Florea (Steaua), Adrian Nicolae (Corvinul) și Marco Gheorghe.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 17 Aug. 2024, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă