Metaloglobus pune punct seriei bune a Ceahlăului și câștigă primele puncte în deplasare în acest sezon! Trupa lui Ianis Zicu a urcat pe podiumul Ligii 2: ”Băieții pot ține ritmul cu celelalte echipe care se bat la primele șase locuri”

Narcis POHOAȚĂ 14 Sep. 2024, 15:23 Liga 2

Metaloglobus a obținut, sâmbătă, prima victorie în deplasare în acest sezon, 1-0 (0-0) la Piatra Neamț, cu Ceahlăul, în etapa a 6-a a Ligii 2.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Saeed Issah, în minutul 55, după o nesincronizare în defensiva nemțeană.

Ceahlăul a irosit trei ocazii mari în prima repriză

Prima repriză a fost echilibrată până în minutul 25, cu un ușor plus pentru Metaloglobus, care a avut posesia și a fost ceva mai incisivă, în special pe contraatac. După minutul 26, nemțenii au avut însă un iureș ofensiv și au ratat trei ocazii mari de a deschide scorul.

Bine găsit de Davordzie, căpitanul Patrick Petre s-a complicat într-o poziție ideală (26), a preferat un dribling în plus în locul unui șut și a fost blocat de defensiva lui Ianis Zicu.

Două minute mai târziu, același Patrick Petre a trimis razant cu vinclul porții lui Gavrilaș, dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri ușor lateral stânga.

Davordzie a ieșit și el la rampă, în minutul 30, finalizând o acțiune purtată pe partea stângă cu un șut bun, dar în plasa laterală.

Meciul s-a stins după această șarjă ofensivă a Ceahlăului, iar la pauză s-a intrat pe picior de egalitate, nu înainte ca Ekollo să irosească o bună șansă pentru Metaloglobus, șutând puțin pe lângă poarta lui Brănescu.

Start nebun de repriză secundă a jocului de la Piatra Neamț, cu câte o mare cazie pentru fiecare echipă și un gol pentru Metaloglobus

Repriza a doua a avut un start nebun, cu două ocazii uriașe și un gol într-un interval de doar trei minute.

Mai întâi Huiban (52) a tras din 3 metri în portarul Brănescu, un minut mai târziu Geani Crețu l-a luat la țintă cu un șut din careu pe Caramalău, aflat în fața liniei porții, pentru ca în minutul 55 Metaloglobus să deschidă scorul.

Centrare Zakir de pe dreapta, defensiva nemțeană nu a reușit să respingă balonul din careu, iar Saeed Issah a profitat și a înscris cu un șut de la 11 metri, din cădere, în dreapta lui Brănescu.

Ianis Zicu a închis bine jocul după marcarea golului și a gestionat fără probleme avantajul, profitând și de jocul apatic al nemțenilor. Elevii lui Marco Veronese nu au mai avut nicio ocazie clară după primirea golului, așteptând parcă prea mult de la un singur om, Davordzie, care nu a mai avut sclipirile din celelalte meciuri.

Spiritele s-au aprins în prelungiri, când nemțenii au cerut vehement un penalty după un duel în careul advers între Patrick Petre și Kouadio, însă arbitrul Alin Olaru a lăsat jocul să continue.

Cu o bancă extrem de subțire, schimbările nu au adus nimic, iar Ceahlăul a suferit al doilea eșec pe teren propriu în acest sezon, primul după o serie bună de cinci jocuri fără înfrângere.

De cealaltă parte, Metaloglobus câștigă primele puncte în deplasare, acumulează 12 puncte și urcă pe locul 3 în clasamentul provizoriu.

Ianis Zicu nici nu concepe ca Metaloglobus să nu ajungă în play-off. ”Cu acest gând mi-am prelungit contractul”

La final, antrenorul celor de la Metaloglobus, Ianis Zicu (40 de ani), s-a declarat încântat de primele puncte obținute în deplasare și a declarat că obiectivul său este calificarea în play-off. Totodată, Zicu a recunoscut că echipa sa a câștigat cu șansă, în condițiile în care nemțenii au avut câteva ocazii clare.

”O victorie muncită, obținută și cu șansă, pentru că au fost două-trei momente în care Ceahlăul putea să înscrie. Mă bucur că am avut un gazon foarte bun și țin să-i felicit pe cei care au grijă de acest teren, pentru că oferă condiții senzaționale. Suntem bucuroși pentru că am obținut trei puncte pe un teren greu din punctul de vedere al echipei pe care am întâlnit-o, o echipă bună, care venea după cinci rezultate pozitive, patru victorii și un egal cu un singur gol primit. Este prima victorie în deplasare, dar noi ne-am propus mai multe. Este un campionat echilibrat, nu ne-am gândit că vom pierde la Afumați un joc pe care l-am controlat și în care am avut foarte multe ocazii clare. Dar azi sunt fericit și continuăm drumul pe care ni l-am fixat la începutul sezonului. Eu mi-am prelungit contractul cu gândul de a ne bate la play-off, nicidecum cu gândul de a fi o echipă așa cum s-a întâmplat în ultimii trei ani, când s-a bătut doar pentru salvarea de la retrogradare și a făcut-o destul de greu. Noi ne pregătim să obținem doar trei puncte la fiecare partidă, sunt convins că băieții, dacă se vor antrena în continuare de aceeași manieră, pot ține ritmul cu celelalte echipe care se bat la primele șase locuri”, a declarat Ianis Zicu.

Metaloglobus, în meciul cu Ceahlăul: Gavrilaș – Caramalău, Issah (Junior Morais 76′), Ekollo (Andr. Sava 85′), Honciu (cpt.), Huiban (Visic 69′), Kouadio, Dav. Irimia (Al. Irimia 76′), Rob. Neacșu, Gab. Dumitru, Zakir. Rezerve: Nedelcovici – Liș, Ad. Nicolae, Ad. Sîrbu, D. Sandu.

Zicu vrea în prima ligă după ce obține licența PRO

Întrebat dacă nu se gândește că antreneze în prima ligă, Ianis Zicu a răspuns că va da curs oricărei discuții imediat cum va lua licența PRO.

”Vara viitoare, când voi avea licența PRO, cu siguranță voi da curs oricărei discuții de la Liga 1. Până acum, când au fost situații de a merge, am evitat acest lucru, pentru că am doar licența A. Mai am 8 luni de școală, după care mă voi gândi și la prima ligă. Dar poate promovez cu Metaloglobus în prima ligă, noi suntem aici pentru un obiectiv îndrăzneț. Suntem o echipă mică, nu avem susținere, nu avem suporteri, dar pe teren sunt 11 jucători care pot să se lupte de la egal la egal cu orice adversar”, a mai spus Zicu, care nu vede o favorită certă la promovare în momentul de față: ”Favorită la promovare puteam să spunem la început că este FC Argeș, dar deocamdată nu mai este favorită. Nu au punctele, dar nici jocul. Nu putem discuta despre favorite. Nici Craiova, care a venit din prima ligă, nu arată un joc care să le dea încredere că poate termina pe primele două locuri.”

  • La nivel de seniori, fostul atacant a antrenat doar în Liga 2, la SSC Farul Constanța (iulie 2019 – iunie 2021), când avea acest nume, dar și la începutul sezonului în care clubul a trecut la denumirea de Unirea Constanța (iulie – august 2021). Pentru câteva luni din 2022, martie – septembrie, a condus Concordia Chiajna, iar din septembrie 2023 antrenează Metaloglobus București.

Ianis Zicu a comentat și revirimentul lui Dinamo, echipa sa de suflet: ”O echipă care a reușit să se salveze in extremis, după ce a promovat într-o situație delicată, acum este în regulă pentru că au foarte mulți jucători de valoare, care au jucat la echipele de club, cu salarii de fotbaliști, nu cum au încercat să facă în urmă cu 2-3-4 ani, În momentul în care aduci jucători de certă valoare, care au confirmat, cu siguranță îți pot aduce rezultate într-un timp mai scurt.”

Metaloglobus, pe podiumul Ligii 2 în clasamentul intermediar

Pentru Metaloglobus, victoria cu Ceahlăul a fost a patra în acest sezon de Liga 2, în șase etape. În acest campionat are are trei succese pe linie acasă, la Clinceni, și două eșecuri și un succes în partidele din deplasare.

Cu 12 puncte, Metaloglobus a urcat pe locul 3 în clasamentul intermediar, fiind ca golaveraj între CS Afumați și Steaua, echipe cu același număr de puncte, 11-8 față de 8-4 și 5-2.

Echipa a fost eliminată deja din Cupa României și se va concentra doar pe campionat. În etapa a 7-a joacă sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 11:00, la Clinceni, contra Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ultima clasată în Liga 2, cu 1 punct obținut în șase jocuri.

  • Două echipe au un parcurs impecabil pe teren propriu în acest sezon de Liga 2, cu trei victorii în trei meciuri, iar acestea sunt liderul FK Miercurea Ciuc (11-4 golaveraj) și Metaloglobus București (8-3). Fără eșec, dar cu o remiză în trei jocuri, se regăsesc și ACSM Reșița și FCU Craiova.
  • În schimb, în jocurile din deplasare, Metaloglobus este printre ultimele, cu 3 puncte acumulate în trei meciuri fiind pe locul 15 din 22, la egalitate cu alte cinci echipe.

Declarațiile lui Ianis Zicu după Ceahlăul – Metaloglobus 0-1:

Foto: Gică Flușter (Sport Pictures) și Gelu Crăcană
Video: Gelu Crăcană

Narcis POHOAȚĂ 14 Sep. 2024, 15:23 Liga 2
Pe aceeași temă