Metaloglobus continuă parcursul imaculat de acasă: a răpus și FC Voluntari! Marius Burcă: ”Este liniște, nu avem în spate suporteri, o primărie care să pună presiune, dar patronul nostru e exigent”

Andrei PASCU 01 Sep. 2024, 15:50 Liga 2

Metaloglobus continuă să meargă perfect în meciurile de pe teren propriu, de la Clinceni, în etapa a 5-a din Liga 2 bifând a treia victorie în trei meciuri disputate, 2-1 cu FC Voluntari. La pauză scorul a fost egal, 0-0, dar în repriza a doua Metaloglobus a reușit să își adjudece succesul.

A condus cu 2-0 din minutul 88, dar a avut emoții pe final, pentru că golul de onoare a fost reușit de FC Voluntari în minutele adiționale.

Metaloglobus, perfectă pe teren propriu. A învins și FC Voluntari, scor 2-1

Abia în minutul 82 s-a produs deschiderea de scor, când pentru gazdele întâlnirii de sâmbătă a punctat Serges Ekollo, venit în vară la Metaloglobus, de la Unirea Slobozia. Apoi, în minutul 88, a marcat și Adrian Sîrbu, care intrase de un minut pe teren.

Finalul a fost unul cu ceva emoții pentru Metaloglobus, pentru că FC Voluntari a punctat în minutul 90+2, prin Adam Nemec. S-a terminat, până la urmă, 2-1 pentru Metaloglobus, care a ajuns la 9 puncte în acest sezon de Liga 2.

  • Metaloglobus, în partida cu FC Voluntari: Gavrilaș – Caramalău, Issah (Ekollo 66′), Visic (Ad. Sîrbu 87′), Honciu (cpt.)(Junior Morais 66′), Huiban (Liș 77′), Kouadio, Dav. Irimia, Rob. Neacșa (Andr. Sava 66′), Gab. Dumitru, Zakir. Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Ad. Nicolae, Rz. Florea, L. Manolache.

Cu toate acestea, trupa lui Ianis Zicu, pe cât de bine stă în partidele de acasă, pe atât de prost stă în cele două deplasări din campionat de până acum, când a pierdut cu CSC Șelimbăr și CS Afumați. Tot în deplasare a jucat și partida din turul 3 din Cupa României, tot contra Afumațiului, pe care a pierdut-o.

Președintele formației Metaloglobus, Marius Burcă, a declarat la finalul partidei cu FC Voluntari că victoria este una foarte importantă, în contextul în care echipa pe care o reprezintă a trecut de o pretendentă la promovare, o formație care sezonul trecut a evoluat în SuperLiga României.

Marius Burcă a explicat motivul rezultatelor bune de pe teren propriu

Burcă a afirmat că rezultatele pozitive din acest sezon sunt datorate faptului că nucleul de jucători s-a păstrat, în mare parte, din stagiunea trecută.

A fost un meci foarte important pentru noi, cu o echipă foarte bună, sezonul trecut în prima ligă, care în acest sezon vrea să promoveze. Băieții s-au descurcat minunat! Metaloglobus are un grup foarte bun de jucători, cu băieți deosebiți, care vor să fie cât mai sus în clasament.

Acum, nu pot să spun decât că ne dorim să câștigăm fiecare meci, iar apoi să vedem unde vom fi, la final de sezon regular. Este liniște, nu avem în spate suporteri, o primărie care să pună presiune, dar patronul nostru e exigent și vrea să câștige fiecare meci. E presiune și pentru noi.

Am făcut tot posibilul să păstrăm un nucleu de jucători. Deosebiți băieții, au avut oferte de la alte cluburi și au preferat să rămână. Am făcut tot posibilul să securizăm jucătorii care au dus greul la echipă, pentru acest sezon”, a declarat Marius Burcă la Metropola TV.

  • Televiziunea ilfoveană a încercat să ia legătura și cu președintele clubului din Voluntari, pe tricoul căreia și apare pe piept, pentru a obține o reacție din partea sa. De această dată, Robert Gherghe a ignorat apelurile telefonice primite, refuzând să-și spună părerea despre meci. Asta, în condițiile în care, până acum, Gherghe era primul care intervenea telefonic atunci când FC Voluntari a fost pusă să joace sâmbătă dimineață.

Metaloglobus speră să rezolve problemele din deplasare

Fără remiză pentru Metaloglobus în acest sezon, care, după cum aminteam, are trei victorii (3-2 cu Chindia Târgoviște, 3-0 cu Unirea Ungheni și 2-1 cu FC Voluntari) și două eșecuri (1-3 cu CSC Șelimbăr și 1-2 cu CS Afumați) în primele cinci meciuri din Liga 2.

A avut un duel și în Cupa României, în turul 3, dar a cedat în întâlnirea cu CS Afumați, tot din deplasare, scor 1-2.

Marius Burcă a remarcat tocmai aceste oscilații de formă ale Metaloglobusului din partidele de acasă și cele din deplasare.

După meciul cu Șelimbăr am fost foarte supărat. Eu spun că puteam să venim cu punct sau puncte de la Șelimbăr. Puteam să luăm punct și la Afumați, am lovit bara de câteva ori. Trebuie să aducem puncte și din deplasare, nu numai de pe teren propriu.

În pauza competițională vom avea un meci amical, dar nu pot spune cine va fi adversarul pentru că nu știu. Va decide asta stafful tehnic”, a mai punctat conducătorul.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 01 Sep. 2024, 15:50 Liga 2
Pe aceeași temă