Metaloglobus ia măsuri după parcursul din Liga 2. Traiectoria echipei va fi decisă după o ședință. Marius Burcă: ”Trebuie să schimbăm ceva. Când nu îndeplinești obiectivul, s-ar putea ca patronul să te întrebe de sănătate”

Răzvan STÎNGĂ 18 Dec. 2021, 14:34 Liga 2
Metaloglobus ia măsuri după parcursul din Liga 2. Traiectoria echipei va fi decisă după o ședință. Marius Burcă: ”Trebuie să schimbăm ceva. Când nu îndeplinești obiectivul, s-ar putea ca patronul să te întrebe de sănătate”

Metaloglobus nu are deloc o vacanță de iarnă liniștită din punct de vedere fotbalistic, date fiind poziția din clasament și modul în care a terminat anul, cu două înfrângeri în ultimele două etape. Echipa din București ar putea lua măsuri drastice luni, 20 decembrie.

Președintele Marius Burcă a declarat, înainte ca stafful tehnic și conducerea să se întrunească, despre faptul că o parte din vină îi aparține și lui. Deși nu a precizat în mod concret dacă e posibil ca și el să se numere printre cei care vor pleca, a punctat că, mai mult ca sigur, vor urma schimbări la nivelul echipei.

Ședință la Metaloglobus! Marius Burcă: ”Trebuie să schimbăm ceva. De când suntem în Liga 2, cred că e cea mai rea vacanță de iarnă”

Vor pleca jucători, dar se va face și o analiză a antrenorului Nicolae Grigore, în funcție de cum a evoluat echipa de la numirea sa și dacă sunt premise favorabile pentru un an 2022 mai bun.

Un lucru e cert, ultimele eșecuri din 2021, 0-1 cu Ripensia și 0-1 cu Unirea Dej, nu au picat deloc bine.

”Ședința va avea loc luni. Sunt un pic supărat, nu dezamăgit, de finalul de jumătate de campionat. Speram să avem mai multe puncte. E normal să fiu supărat, în ultimele două jocuri am gafat inexplicabil, acasă cu Ripensia, nu am înțeles și nu o să înțeleg ce s-a întâmpla în jocul respectiv, iar cu Dej a fost o zonă crepusculară, să zic așa. Este de analizat ce se întâmplă în zona respectivă.

Principalul vinovat sunt eu, pentru că eu sunt cel care a decis în cazul anumitor jucători și în cazul antrenorului. Anumiți jucători nu înțeleg că banii sunt sută la sută ai unui om, nu ne ajută primăria. În momentul în care ți-ai propus primele șase și te faci de râs acasă și nu numai, atunci patronul care aduce banii s-ar putea să te întrebe de sănătate.

Este un lucru firesc să se întâmple lucrul acesta, iar eu îmi asum. Trebuie să schimbăm ceva. De când suntem în Liga 2, cred că e cea mai rea vacanță de iarnă. Nu cred că s-a întâmplat vreodată să avem două înfrângeri la rând la final de an. Ultima impresie contează și stai la două luni și jumătate pe locul pe care ești și cu statistica asta”, a declarat Marius Burcă, la Metropola TV.

Metaloglobus și-a cam luat gândul de la play-off 

Gândurile pentru prinderea unui loc de play-off nu mai sunt atât de prezente la Metaloglobus, chiar dacă mai sunt șanse matematice. Distanța față de locurile 5 și 6 este de șase puncte.

”Matematic se poate să fim în play-off, dar e foarte greu să atingem obiectivul. Având în spate câțiva ani de Liga 2, experiența jucătorilor, cred că meritam să fim în primele șase. Nu în primele patru, dar un loc cinci sau un loc șase se putea. Sau măcar să fim pe locul 7 cu alte puncte.

Am avut un moment de cumpănă după acel ciudat joc cu Unirea Constanța, unde ne-am făcut de râs din toate punctele de vedere. Am avut o discuție cu antrenorii și jucătorii. De foarte multe ori primul sacrificat sau vinovat e antrenorul. De cealaltă parte, nu poți să schimbi 10 jucători în plin campionat. În perioda de iarnă sau de vară se poate, iar noi trebuie să analizăm. E clar că nu e de vină antrenorul sau doar antrenorul”, a mai spus președintele Metaloglobusului.

Metaloglobus începe 2022, acasă, cu CS Comunal Șelimbăr

Metaloglobus termină anul pe locul 11 în Liga 2, cu 22 de puncte după 16 runde. E la șase puncte de locurile 5 și 6, FC Buzău și Steaua, poziții care duc în play-off când se termină sezonul regular. O problemă e și numărul celor patru echipe dintre Metaloglobus și top șase.

Bucureștenii vor începe anul 2022 cu un meci acasă, cu CS Comunal Șelimbăr, iar apoi le vor mai întâlni pe FC Brașov, în deplasare, și Steaua, pe teren propriu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorul-despre-care-dumitru-dragomir-spunea-ca-se-impusca-daca-sunt-cinci-ca-el-in-lume-distrus-de-antrenori-l-au-curatat-desfiintat-atat-l-au-bramburit-ac-19214139

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detaliile-interesante-din-liga-2-dupa-16-etape-selimbar-cele-mai-multe-puncte-adunate-dupa-ce-a-fost-condusa-unirea-constanta-cei-mai-multi-jucatori-rulati-steaua-cea-mai-batrana-echipa-capito-19214029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-iese-la-atac-prin-nicolae-grigore-si-pune-tunurile-pe-arbitraj-mi-s-a-parut-ca-nu-suntem-doriti-in-play-off-cu-dej-am-avut-arbitraj-ca-pe-timpuri-19214010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mos-craciun-a-venit-mai-devreme-la-poli-iasi-florin-briaur-toti-angajatii-sunt-cu-banii-la-zi-incheiem-anul-pe-zero-fara-datorii-19214346

Răzvan STÎNGĂ 18 Dec. 2021, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă