Ianis Zicu, deranjat de cum se arbitrează în Liga 2. Mesaj ferm după Metaloglobus – Corvinul: ”Nu poți spune nimic, se simt ofuscați, au impresia că are cineva ceva cu ei”

Andrei PASCU 29 Oct. 2023, 13:08 Liga 2
Ianis Zicu, deranjat de cum se arbitrează în Liga 2. Mesaj ferm după Metaloglobus - Corvinul: ”Nu poți spune nimic, se simt ofuscați, au impresia că are cineva ceva cu ei”

Metaloglobus a pierdut cu 1-2 meciul jucat pe terenul propriu, contra echipei Corvinul Hunedoara, în etapa a 11-a de Liga 2. Elevii lui Ianis Zicu au încasat două goluri în debutul întâlnirii, au redus apoi din diferență, dar ultimele 30 de minute au fost jucat în inferioritate numerică.

Venit relativ recent la formația din Pantelimon, Ianis Zicu speră să salveze Metaloglobus de la retrogradare.

Metaloglobus, eșec în fața formației Corvinul Hunedoara, scor 1-2, în etapa 11 din Liga 2

Metaloglobus a avut un start de meci de coșmar, cu două goluri încasate în primele opt minute, când au punctat Alexandru Neacșa și Antonio Bradu. A revenit pe tabelă până la pauză, când a punctat Dragoș Huiban, dar până la final nu s-a mai marcat și s-a terminat 2-1 pentru Corvinul Hunedoara.

Mai mult de atât, din minutul 61 Metaloglobus a avut și om în minus, în urma eliminării lui Saeed Issah, care a văzut două cartonașe galbene într-un timp scurt.

  • Metaloglobus a început partida cu Corvinul Hunedoara în formula: R. Avram – Kouadio, Chatziterzoglou (Issah 46′), Caramalău, Andr. Sava – Al. Iacob – Gab. Pătrașcu (Nemțanu 69′), Cruceru (Zakir 22′), Honciu (cpt.)(Ad. I. Voicu 69′), Vl. Bogdan – Huiban (Rz. Milea 89′). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Krstevski, Ad. Sîrbu, Cazan.

Ianis Zicu a făcut analiza golurilor primite după Metaloglobus – Corvinul Hunedoara

La final, la interviuri, Ianis Zicu a tras concluziile și a explicat că golurile marcate de Corvinul Hunedoara, chiar dacă nu i-a luat din merite, au venit în urma unor erori în defensivă. Se aștepta la mai multă atenție, mai ales că Metaloglobus nu a luat gol în inferioritate și chiar putea face 2-2 în debutul părții secunde.

O partidă dificilă, cu un început de joc atipic. Mă așteptam ca stafful medical să reacționeze mai repede și jucătorul accidentat să intre pe teren mai repede. Dacă aș fi știut că durează șapte minute, aș fi făcut schimbarea și l-aș fi scos pe Cruceru. Am primit acel gol pe momentul respectiv.

Eram în 10, așa cum am fost la final, în ultimele 30 de minute, când nu am mai primit gol. Deci, nu faptul că am fost în 10 a dus la încasarea primului gol, ci o eroare tehnică, având posesia, un jucător de la noi, fundașul central, a călcat pe balon și am dat posibilitatea adversarului să recupereze aproape de poartă, să marcheze.

Apoi, eroare la fundașul stânga, Sava, când adversarul a luat o acțiune laterală pe cont propriu, s-a făcut 2-0 foarte devreme și cred că din momentul respectiv echipa care a controlat jocul am fost noi. Chiar dacă au fost momente de tranziție când puteau cei de la Corvinul să înscrie iar.

Per total, de atitudinea jucătorilor, din minutul 20 până la final, am fost mulțumit, pentru că au avut spirit, am avut șansă de 2-2 în repriza a doua, când am dat bară, dar nu am marcat și asta este”, a spus Ianis Zicu.

Ianis Zicu l-a criticat pe arbitrul Mihai Amorăriței, care a condus Metaloglobus – Corvinul Hunedoara

Ianis Zicu a fost nemulțumit de maniera de arbitraj a ”centralului” Mihai Amorăriței (Câmpina), care, din punctul său de vedere, a întrerupt mult meciul, fiind multe episoade de pauză în partidă.

A remarcat și el, la fel ca mulți alți antrenori, atitudinea de superioritate a arbitrilor din meciuri, de parcă ei ar fi cei mai importați. Evită să dea explicații când antrenorii le cer, lucru care s-a văzut și în partida Metaloglobus – Corvinul Hunedoara, chiar dacă Amorăriței a fost supervizat de președintele CCA, Kyros Vassaras.

Vreau să vorbesc un pic de arbitraj, pentru că nu vorbesc în general. Mă deranjează maniera și fragmentările din meci, nu mă deranjează erorile, că a fost penalty, că nu a fost penalty. Nu e VAR, trebuie să le acceptăm la Liga 2 așa cum sunt, dar mi-aș dori mult mai mult timp de joc efectiv în meci. Fotbalistul câștigă jucând, nu stând pe jos, nu trăgând de timp.

Eliminarea cred că a fost corectă. Primul galben a fost clar, al doilea la fel, poate să fie meritat. A fost primul fault după primul galben, cred că arbitrul putea fi mai indulgent și să îl atenționeze că la următorul îi va da roșu.

Însă, nu m-a deranjat eliminarea, ci maniera. Am vorbit cu arbitrul după meci și i-am spus că aroganța lor în general, și nu vorbesc doar eu, au fost și alții, e ceva… nu știu, nu poți spune nimic, se simt ofuscați, au impresia că are cineva ceva cu ei.

Cred că ar fi bine să se întâmple ca la rugby, să vorbească și să știe toată lumea de ce se ia o decizie.

(N.r. – A fost supervizat de Kyros Vassaras) Știți cum e cu supervizatul ăsta, nu? Poate să fie supervizare sau ai grijă! Nu, meritul celor de la Corvinul e clar, au meritul de a face echipa aceasta de trei ani, cu Maxim care lucrează bine, se vede că are o echipă cu atitudine, cu spirit, idei defensive bine puse la punct”, a mai transmis Zicu.

Metaloglobus, meci contra CSM Reșița în etapa 12 de Liga 2

Metaloglobus este pe locul 15 momentan, cu 11 puncte, la egalitate cu locul 14, CSM Slatina. Însă, până acum, oltenii nu au evoluat în runda cu numărul 10.

În ciuda situației din Liga 2, Metaloglobus se află totuși într-o ușoară creștere de formă, cu patru rezultate pozitive la rând în campionat înainte de jocul cu Corvinul, anterior înregistrând două victorii, 2-1 cu CSM Ceahlăul și 1-0 cu Progresul Spartac, și două remize, 1-1 cu CSC Dumbrăvița și 0-0 cu FK Miercurea Ciuc.

În runda a 12-a de Liga 2, trupa lui Ianis Zicu va întâlni CSM Reșița, în deplasare.

Declarații Florin Maxim, Antoniu Manolache și Ianis Zicu după Metaloglobus – Corvinul 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=vL0DAg2d0hk

 

Rezumat Metaloglobus București – Corvinul Hunedoara 1-2:

https://www.youtube.com/watch?v=ulUpjsHAcGA

 

 

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures
Video: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-cfc-arges-meci-din-etapa-a-11-a-a-ligii-2-19290467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-victorie-cu-metaloglobus-in-etapa-a-11-a-din-liga-2-scor-2-1-19290486

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-1-1-cu-concordia-chiajna-in-etapa-11-de-liga-2-19290441

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-victorie-cu-csm-alexandria-in-etapa-11-din-liga-2-2-1-19290336

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-are-patru-meciuri-fara-esec-dar-nu-a-legat-doua-victorii-19290329

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-11-liga-2-19290265

Andrei PASCU 29 Oct. 2023, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă