Metaloglobus a controlat tot meciul de la Dumbrăvița și a stricat calculele timișenilor. Ianis Zicu e milos față de adversari: ”Îmi pare rău, pentru că emoțiile acestea de a retrograda sunt dificile”

Anda DELIU 27 Apr. 2024, 19:06 Liga 2
Metaloglobus a controlat tot meciul de la Dumbrăvița și a stricat calculele timișenilor. Ianis Zicu e milos față de adversari: ”Îmi pare rău, pentru că emoțiile acestea de a retrograda sunt dificile”

Metaloglobus București a avut parte de un succes obținut într-un mod destul de accesibil, la scorul de 2-0, pe terenul timișenilor de la CSC Dumbrăvița, sâmbătă, în etapa a 5-a a play-out-ului Ligii 2.

Elevii lui Ianis Zicu au avut o misiune destul de ușoară, deoarece adversarul întâlnit a jucat slab, cu toate că are sabia retrogradării deasupra capului, iar antrenorul principal al echipei din cartierul bucureștean Pantelimon a precizat că valoarea individuală a lotului a dus la deznodământul final.

  • Lucian Cazan, în minutul 42, și Yassine Zakir, în minutul 89, au înscris golurile Metaloglobusului în această deplasare din județul Timiș.

Ianis Zicu, bucuros de rezultatul de la Dumbrăvița, dar milos în privința adversarului

Antrenorul principal al învingătorilor a precizat că înțelege situația dumbrăvițenilor și a explicat că nu i-a lăsat pe elevii săi să aibă o mentalitate de tip culcat pe o ureche.

”Mie îmi pare rău, pentru că emoțiile acestea de a retrograda sunt dificile. Mă bucur că noi am ieșit din această criză de trei meciuri fără victorie. Am făcut acasă egal cu Alexandria, am pierdut la Reșița și am pierdut acasă cu Dej, jocuri unde puteam să obținem mult mai mult, pentru că nu a fost așa mare diferența de valoare sau de joc între noi și aceste trei echipe. Veneam după o perioadă de 6 luni de zile în care nu pierdusem. Ne-am salvat matematic devreme prin momentul competiției, dar e bine pentru noi. Eu, ca jucător, nu am fost obișnuit să mă bat sau să fiu într-un sezon care mai are șapte-opt etape fără să am obiectiv. Întotdeauna, ori am fost pentru campionat, ori pentru cupele europene. Deci nu s-a terminat niciun sezon cu șapte-opt etape înainte, din punct de vedere matematic. Asta le-am spus jucătorilor mei, pentru că îmi doresc ca ei să aibă mentalitatea aceasta de a câștiga indiferent că obiectivul e îndeplinit pentru acest sezon, iar la anul, dacă toți doresc, cu siguranță pentru mine, oriunde o să fie, obiectivul va fi play-off-ul sau promovarea. Nu pornesc niciun sezon cu gândul doar de a salva echipa de la retrogradare. Anul acesta am preluat-o pe parcurs. Eram pe locul 19 când am venit și am reușit într-un timp relativ scurt să avem liniște”, a spus Ianis Zicu.

”Principalul” a precizat că experiența mai mare a fotbaliștilor săi a înclinat balanța. ”Eu cred că lotul nostru este mai valoros, în primul rând, cred că am jucători cu experiență mult mai mare, sunt mult mai liniștiți și cerebrali. Calitatea lor fotbalistică cred că este mai ridicată și în toamnă am fost egalați în minutul 94, dar am controlat jocul de la un capăt la altul”, a adăugat Zicu.

Metaloglobus, în victoria cu CSC Dumbrăvița: Gavrilaș – Kouadio, Cazan (Cruceru 64′), Caramalău, Rob. Neacșu – Al. Gheorghe, Issah, Liș (Vl. Bogdan 74′) – L. Manolache, Huiban, Honciu (cpt.)(Zakir 83′). Rezerve neutilizate: Nedelcovici – Zukanovic, Ad. Sârbu, Gab. Pătrașcu, Milea, Marica.

Zicu, mulțumit de ce a realizat cu Metaloglobus: ”Am reușit foarte repede să avem liniștea acestui final de sezon”

Metaloglobus mai are un singur meci oficial de jucat în acest sezon, căci va sta în runda de Paște.

Zicu spune că a muncit foarte bine la club, el preluând echipa înainte de etapa a 6-a a sezonului regular. ”Eu sunt bucuros că am fost în această perioadă și sunt aici. Am avut liniște din punct de vedere al oricărui detaliu la această echipă, atât financiar, cât și tehnic, ca să pot să iau deciziile sportive doar eu. Eu sunt convins că-și doresc cu siguranță lucrul acesta (n.r. – un sezon viitor mai bun) și sper să fie pe aceeași lungim de undă ca și mine, ca să putem să obținem mai mult”, a precizat antrenorul echipei bucureștene.

A mai subliniat că e mulțumit că a reușit să ducă Metaloglobus departe de locurile retrogradabile, menținerea matematică în Liga 2 fiind obținută după chiar primul joc disputat în play-out. ”Pot să spun că sunt mulțumit. În momentul în care echipa nu câștigase niciun meci în primele cinci partide, deci am reușit într-un timp relativ scurt să ne apropiem la 3-4 puncte de intrarea în play-off. Noi când am terminat, am terminat pe locul 11, am fost înaintea Chiajnei, a lui FC Argeș, cluburi care au bugetele de 1,5 – 2 milioane. Să nu vorbesc tâmpenii, dar sunt convins că pe acolo se învârt sumele. Iar noi cu un buget mult mai mic, cred că suntem aproape ca și Dumbrăvița, am reușit foarte repede să avem liniștea acestui final de sezon”, a mai adăugat Zicu.

Altfel, fostul fotbalist de la Poli Timișoara a lui Marian iancu, dar și ACS Poli, a precizat că mai are emoții când revine în Banat. ”Întotdeauna mă întorc cu plăcere, emoțiile sunt în aer. Din păcate, încă nu este o echipă așa cum trebuie să fie pentru Timișoara”, a conchis Zicu.

Metaloglobus mai are un meci de jucat în acest sezon de Liga 2

Cu 33 de puncte acumulate în acest sezon, Metaloglobus este pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, la patru puncte sub CSM Reșița și la unul sub Ceahlăul.

Runda viitoare, echipa bucureșteană va sta, iar sezonul îl va termina peste două săptămâni, în data de 11 mai, de la ora 11:00, cu un meci pe teren propriu contra Campionii FC Argeș, clasată pe locul 4, cu 30 de puncte.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Anda DELIU 27 Apr. 2024, 19:06 Liga 2
Pe aceeași temă