Meciul cu Șelimbăr e vital pentru Poli Timișoara: ”E poate cel mai important din acest sezon.” Alb-violeții n-au acumulat niciun punct cu noul antrenor

Anda DELIU 05 Nov. 2021, 17:09 Liga 2
Meciul cu Șelimbăr e vital pentru Poli Timișoara: ”E poate cel mai important din acest sezon.” Alb-violeții n-au acumulat niciun punct cu noul antrenor

Poli Timișoara are un sezon foarte greu în Liga 2, inclusiv cu probleme de lot și jucători care doresc să plece, așa cum e cazul lui Daniel Benzar. Echipa e tot pe locul 15, iar în aceste circumstanțe meciul cu CS Comunal Șelimbăr, din etapa a 13-a, devine vital.

Ardelenii vin după succesul cu ”U” Cluj

La capitolul moral, e clar că echipa din județul Sibiu, o nou-promovată, stă mult mai bine.

”Este un moment dificil. Este un joc greu. Pentru noi, toate jocurile pe care le mai avem de desfășurat până la finalul turului de campionat sunt jocuri dificile, dată fiind situația din clasament. Știm că este un adversar cu un parcurs bun, cel puțin în ultima perioadă, și chiar dacă a întâlnit adversare puternice, situate în prima parte a clasamentului, au reușit evoluții bune și chiar și rezultate bune așa cum s-a întâmplat în ultimul joc. Și înainte de meciul cu Cluj, la Sibiu, au reușit un joc foarte bun, fiind învinși la ultima fază a jocului, dintr-o fază fixă. Trebuie să tratăm toate jocurile ca dificile, pentru că nu ne mai permitem să pierdem puncte. Pe de o parte întâlnim un adversar care are un moral foarte bun, un joc în creștere. Au foarte mulți jucători cu experiență, sunt o echipă pragmatică. De cealaltă parte suntem noi, care sperăm să ieșim din această situație. Avem nevoie de victorie pentru că ne-ar da încredere pentru meciurile următoare. Avem nevoie mare de puncte care să ne asigure o anumită liniște în clasament”, spune antrenorul Nicolae Croitoru

Croitoru nu știe de ce Poli joacă așa slab

Cu el pe bancă, în campionat, Poli nu a bifat nicio victorie, ba chiar trei înfrângeri în tot atâtea meciuri: 0-1 la Slobozia, 1-3 cu Ripensia și 0-2 la Unirea Dej. Nicolae Croitoru spune că e greu de explicat de ce echipa joacă așa prost în acest sezon.

”Este destul de greu de spus. Cred că sunt și momente bune de joc. Cu Rapidul am reușit un joc bun (n.r. – în optimile Cupei României, unde s-a obținut o victorie surprinzătoare, cu 2-0). Probabil că și situația din clasament este una care apasă foarte mult, pentru că au fost foarte multe înfrângeri în ultima perioadă și probabil este și o problemă de încredere care generează greșeli care ne costă goluri. Primim goluri și, în cconsecință, avem rezultate negative, așa cum s-a întâmplat de fapt și la ultimul joc”, a mai spus antrenorul Politehnicii.

Pentru jocul cu CS Comunal Șelimbăr, de la Poli nu sunt apți de joc accidentații Oanea și Devenish-Meares, iar Serediuc încă nu e la capacitate maximă de efort.

Jucătorii vorbesc de cel mai important meci al sezonului

Reprezentantul jucătorilor la această conferință, Alin Ignea, a vorbit și el despre importanța partidei de sâmbătă.

”E poate cel mai important meci din acest sezon, mai ales că venim după o perioadă nefastă prin prisma rezultatelor. Trebuie să câștigăm neapărat acest meci, să ieșim din zona periculoasă a clasamentului. Jocul nu merge prin prisma rezultatelor. Ocazii și situații am avut foarte multe. Părerea mea personală e că ține de concentrarea tuturor. Poate trebuie să fim mult mai uniți și numai așa putem să o scoatem la capăt Poate în ultimii 30 de metri ar trebui să marcăm prin situațiile pe care ni le-am creat. Înfrângerile se resimt foarte greu în vestiar și sperăm să le întrerupem mâine, cu meciul cu Șelimbăr”, a spus Ignea care în acest sezon de Liga 2 are 11 meciuri jucate din 12 și un gol marcat.

Poli are șapte puncte acumulate mai puțin decât echipa din Șelimbăr

Înainte de debutul etapei a 13-a a Ligii 2, Poli Timișoara ocupă locul 15, cu 10 puncte acumulate, în timp ce adversara sa din acest weekend, CS Comunal Șelimbăr, are 17 puncte, care o clasează pe poziția a 9-a.

Meciul dintre Politehnica Timișoara și CS Comunal Șelimbăr are loc sâmbătă, de la ora 14:00, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Luni, de la ora 16:00, Poli își află adversarul din sferturile Cupei României.

Foto: Politehnica Timișoara

Anda DELIU 05 Nov. 2021, 17:09 Liga 2
Pe aceeași temă