”Matematicianul” Cristian Pustai a explicat starea psihologică a echipei din Buzău: ”În momentul în care te tot vezi în spate, e greu să joci”

Anda DELIU 15 Aug. 2021, 16:55 Liga 2

FC Buzău a smuls o remiză de 1-1 la Timișoara, unde a fost condusă din minutul 4 de Poli. Elevii lui Cristian Pustai aveau 0 puncte după primele etape, iar antrenorul originar din Ardeal a explicat ce simt fotbaliștii cu gol primit repede în situația dată.

După ce și-au schimbat statul și pot promova, pentru acest an, echipa din Crâng are ca obiectiv doar să fie în prima jumătate a ierarhiei la final de sezon.

Cristian Pustai: ”Moralul nostru de 0 puncte”

Pustai a spus că știa că echipa va avea meci greu.

Foarte greu a fost acest meci. Știam că ne așteaptă un meci greu, pentru că Timișoara își revenise la Călărași. Au jucat foarte bine și au câștigat, au înscris 3 goluri. Din păcate, la moralul nostru de 0 puncte după două etape s-a adăugat și acea nesincronziare din minutul 4.

E foarte greu să alergi iarăși după egalare. Am încercat chiar și în zece oameni să câștigăm, pentru că ne trebuie puncte, se îndepărtează echipele care și le acumulează. Însă e bine că nu mai avem 0”, a spus antrenorul Buzăului.

Dominare teritorială a oaspeților, rezultat echitabil din perspectiva ”Matematicianului”

Altfel, Pustai a apreciat corect desfășurarea de forțe din teren, pentru că Buzăul a avut posesia și, de multe ori, inițiativa clară în joc.

Eu zic că am dominat jocul,d ar și ei au fost tăioși la câteva contraatacuri. Chiar și la ultima fază a jocului, puteau să câștige. Un joc echilibrat, cu un avantaj la noi, cred că de poziționare, de posesie, chiar și mai multe atacuri poziționale, cred. Dar rezultatul e echitabil ca de fiecare dată”, a mai spsu Pustai despre joc.

Antrenorul a fost ”îngălbenit”

Buzoienii au cerut în acest meci penalty la un henț al lui Mera, căzut în careu la un șut al adversarilor. De asemenea, au avut momente de nemulțumire și la anularea unui gol marcat de Cârstocea cu mâna, invalidat.

La un moment dat, Pustai a primit cartonașul galben, care după meci se ”șterge” în cazul antrenorilor, deoarece nu există suspendări dictate la cumul de avertismente, ca în cazul fotbaliștilor. Pustai a zis că a țipat doar la arbitrul Rareș Vidican, fără să înjure.

Nu mai zic că am strigat și nah…Am avut un ton mai ridicat, nu că am vorbit prostii. Dar dacă mai ridicăm și noi tonul, suntem oameni! Am primit galben, așa că…Ne suspendă și pe noi, habar n-am….”, a precizat antrenorul.

Buzoienii, obiectiv minimum locul 10

În acest sezon, FC Buzău are drept de promovare. Clubul nu a setat însă un obiectiv greu de atins, coroborat cu lotul actual. Chiar și pentru locul 10, Pustai știe că trebuie să vină și victoriile.

Noi trebuie să ne atingem obiectivul și să fim în prima jumătate a clasamentului. Este important să acumulăm puncte. Pentru că în momentul în cate te vezi tot în spate și te uițiîn sus spre celelalte echipe, e greu să joc.

Și apare presiunea imediat, mult mai mare dacă vine și un gol, exact cum a fost astăzi. Dar mă bucur că totuși, jucătorii aua vut încredere în ei și cu toți am reușit să ieșim de la 0 puncte”, a mai sus antrenorul echipei muntene.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-scapa-victoria-printre-degete-la-revederea-cu-suporterii-fc-buzau-obtine-primul-punct-la-timisoara-19196186

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-toma-incearca-sa-mentina-atmosfera-buna-de-la-poli-dupa-egalul-cu-fc-buzau-impreuna-suntem-toti-aici-si-la-bine-si-la-rau-19196200

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-poli-timisoara-fc-buzau-de-la-1130-echipele-de-start-19196148

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-si-video-momentul-pe-care-un-tanar-suporter-al-stelei-il-va-purta-vesnic-in-suflet-capitanul-valentin-barbulescu-i-a-indeplinit-dorinta-si-a-facut-un-gest-superb-la-finalul-meciului-cu-dacia-u-19196192

Anda DELIU 15 Aug. 2021, 16:55 Liga 2
Pe aceeași temă