Massone a fost în cantonamentul Rapidului: „Muncim ca să salvăm clubul, sunt optimist”

Marius ANGHEL 05 Jul. 2014, 10:59 Liga 2
Massone a fost în cantonamentul Rapidului:**

 Omul de afaceri italian Angelo Massone, care negociază preluarea FC Rapid, a declarat vineri că este optimist în privința grupării giuleștene, subliniind că el, președintele Nicolae Manea, administratorul judiciar Cristina Andronache și Renzo Rossi muncesc împreună pentru salvarea clubului.

„În aceste momente e o mare plăcere să fiu aici ca să ajut clubul. Muncim împreună cu președintele, cu Renzo, cu administratorul ca să salvăm clubul și după cum spunea Renzo pentru a-l aduce la nivelul Rapidului. Muncim împreună și sunt optimist. Nu vreau să spun mai multe”, a spus Massone.

Întrebat de ce depinde semnarea contractului de preluare a FC Rapid, Angelo Massone a răspuns: „De nimic. Sunt situații care se rezolvă cu administratorul, mai este procedura de insolvență, sunt condiții de respectat…”.

Angelo Massone a menționat că găsirea unui nou antrenor pentru Rapid este foarte importantă, dar mai întâi trebuie rezolvate alte aspecte. „Știm că este foarte important, trebuie mai întâi să finalizăm toate lucrurile, iar apoi, de săptămâna viitoare, vom munci cu mai multă forță pentru asta”, a afirmat el.

Massone a subliniat că unicul mod pentru a schimba situația la Rapid este ca toți cei implicați în club să muncească împreună.

„Unicul mod pentru a schimba situația este să muncim împreună cu seriozitate, cu obiective comune, de a salva clubul. Facem asta și sunt fericit, le mulțumesc tuturor pentru asta. Muncim cu toții împreună pentru a salva clubul”, a concluzionat italianul.

Fostul manager sportiv al FC Rapid, Renzo Rossi, a declarat vineri, pentru Mediafax, că discuțiile pentru preluarea grupării giuleștene de către omul de afaceri italian Angelo Massone sunt foarte avansate, fiind posibil ca documentele să fie semnate astăzi.

Angelo Massone, un om de afaceri italian apropiat lui Renzo Rossi, a sosit marți la București, pentru a negocia cu Adrian Zamfir preluarea pachetului majoritar de acțiuni al grupării giuleștene.

Pancu: „Refuz să cred că nu există cineva care să salveze Rapidul”

„Nu am fost niciodată un laș, nu sunt fricos, dar eu sunt obișnuit cu performanța. Eu nu pot să cred, refuz să cred că nu va fi cineva care să salveze Rapidul. Nu există condiții mai bune decât acum. Nu cunoscu cine este italianul, nu îl cunosc ca să spun dacă am sau nu încredere”, a declarat Pancu la Dolce Sport.

Președintele FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat, vineri, că investitorul italian Angelo Massone a avut o discuție cu jucătorii în cantonamentul de la Centrul de Fotbal Mogoșoaia în care subiectul principal l-a reprezentat salvarea clubului.

„Domnul Massone și domnul Renzo au avut o discuție cu jucătorii în care principalul subiect a fost salvarea Rapidului. Rapidul nu este într-o situație prea bună, timpul e scurt și încercăm să facem cât mai repede posibil ca dânsul să poată prelua clubul. Sunt documente de făcut, lucrurile încă nu s-au pus la punct, nu s-a oficializat nimic, dar până luni s-ar putea să avem un răspuns în sensul ca domnul Massone să poată veni lângă noi. Știe că e o situație grea pentru club, pentru că trebuie să facem o echipă pentru a face față în Liga I”, a spus Nicolae Manea după întâlnirea de la Mogoșoaia.

Fostul manager al clubului Rapid, Renzo Rossi, apropiat al lui Angelo Massone, a afirmat că investitorul italian va demonstra prin fapte ceea ce intenționează să facă la gruparea giuleșteană. „Va fi o schimbare radicală din punctul de vedere al profesionalismului pentru că domnul Massone știe fotbal. Și atunci va schimba lucrurile. Dânsul a venit aici și s-a băgat în situația asta, dar are nevoie de lininiște pentru a lucra. Ușor-ușor trebuie să salvăm clubul, dar relativ repede trebuie să readucem clubul acolo unde îi este locul. Pentru că nu am luat o echipă mică, am luat un blazon important pentru fotbalul din România. Noi nu vom vorbi însă prea mult pentru că vom demonstra prin fapte”, a menționat Rossi.

El a menționat că după preluarea clubului vor fi rezolvate și problemele legate de restanțele salariale ale jucătorilor. „Lucrurile se vor schimba și pentru jucători, cu banii, se vor rezolva și aceste lucruri, nimeni nu va pierde. Va câștiga toată lumea”, a precizat Renzo Rossi.

Massone, care a negociat timp de patru zile cu Adrian Zamfir preluarea pachetului majoritar al FC Rapid, va pleca vineri seară în Italia urmând să revină la București la începutul săptămânii viitoare pentru a finaliza tranzacția.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 05 Jul. 2014, 10:59 Liga 2
Pe aceeași temă