Marius Milea s-a despărțit de Dunărea Călărași! Noul antrenor al echipei a fost ales. Revine pe banca trupei de pe brațul Borcea după ce ultima dată a stat în 2013

Marius ANGHEL 01 Nov. 2021, 14:10 Liga 2
Marius Milea s-a despărțit de Dunărea Călărași! Noul antrenor al echipei a fost ales. Revine pe banca trupei de pe brațul Borcea după ce ultima dată a stat în 2013

Eșecul suferit pe teren propriu cu FK Csikszereda (0-2, duminică) și situația grea prin care trece clubul, intrat de curând în insolvență și cu extrem de puțin puncte obținute în acest sezon din care s-au scurs deja 12 etape, l-a determinat pe Marius Milea (52 de ani) să renunța la postul de antrenor al Dunării Călărași.

Conducerea echipei din Bărăgan și Milea au ajuns astăzi la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului, dar s-a și găsit noua variantă pentru preluarea trupei din Liga 2. Din informațiile Liga2.ro, Virgilică Bogatu este alesul Dunării.

Marius Mileaa condus Dunărea Călărași în nouă meciuri

Marius Milea a rezistat ca antrenor la Dunărea Călărași nouă meciuri, șapte în campionat și două în Cupa României. Acesta fusese numit la 10 septembrie în locul lui Mirel Condei după ce a renunțat la postul de principal al echipei din Liga 3 Recolta Gheorghe Doja.

În campionat a început cu o remiză pe teren propriu (1-1 cu Unirea Constanța), de altfel, singurul punct obținut sub conducerea sa. În următoarele șase meciuri, echipa a înregistrat tot atâtea înfrângeri (1-3 la FC Brașov, 2-3 cu Poli Iași, 0-3 la Steaua, 1-0 cu Metaloglobus, 0-3 la Astra și 0-2 cu FK Csikszereda). În Cupa României a obținut o victoriei (2-1 la CSM Slatina / Liga 3) și un eșec (0-3 la FC Buzău / Liga 2).

”E o situație dificilă în momentul ăsta. Clubul se află în insolvență și avem probleme în primul rând pe clasament, dacă pot să spun așa. Sunt puncte foarte puține și va trebui să încercăm să facem tot posibilul să strângem puncte, fiindcă asta este foarte important. Obiectivul pe care noi, ca staff, ni l-am asumat este evitarea retrogradării. Eu cred că este posibil în momentul ăsta și sper ca atunci când se trage linie să rămânem în Liga a 2-a”, spunea Marius Milea în momentul numirii la Dunărea Călărași.

La momentul preluării echipei, după cinci etape, Dunărea ocupa locul 15 în Liga 2, cu două puncte acumulate și golaveraj 4-10. Acum, la despărțirea de Milea, formația din Călărași are trei puncte, e pe locul 18 și are golaveraj 8-26. Sub ea sunt Astra și Dacia Unirea Brăila, ambele cu câte două puncte.

Virgil Bogatu este noul antrenor principal al Dunării Călărași

Alegerea conducătorilor Dunării pentru postul de antrenor principal al echipei de seniori este Virgil Bogatu, o variantă din cadrul clubului. Acesta era antrenorul echipei Under 17.

Bogatu revine pe banca Dunării Călărași după o perioadă îndelungată, ultima dată în 2013, când renunța la postul său după un eșec cu Sportul Studențesc (scor 2-3). La momentul respectiv, cei care preluau interimatul echipei aflat în Liga 3, Seria 2, erau Mirel Condei și Cosmin Onofrei.

Valerian-Virgilică Bogatu a făcut parte din ”echipa de aur” a Dunării Călărași, cea care a promovat în Divizia B în anii 87-88, cu un lot din care mai făceau parte: Petrişor Toma, Ghiuţă Adrian, Marian Zamfir, Marin Dorin, Borcan Costel, Constantin Petre, Vasilescu Marian, Vasile Sebe, Marian Florea, Ştefan Marin, Gheorghe Vlase, Nicolae Valentin, Mircea Banu, Isacov Dănuţ-Grigore, Petcu Ion, Pînzaruc Eugen, Nelu Farin, Georgel Muşat, Stancu Florin, Ştefan Constantin, Nicuşor Marcu, Marin Ştefan II sau Florin Marin. A mai jucat pentru Sportul Studențesc, Șoimii Sibiu sau Dorostol Silistra (Bulgaria).

Ca antrenor a mai condus echipe ca Prefab Modelu, Înainte Modelu sau CSM Oltenița, dar a condus și echipa de futsal a Dunării.

În stafful tehnic la Dunărea Călărași au rămas Marius Păun, ca secund, și Gabriel Popa, antrenor cu portarii.

Dunărea Călărași joacă în etapa a 13-a a Ligii 2 sâmbătă, de la ora 12:30, în deplasare la Petrolul Ploiești (locul 1, 33 puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-primele-doua-meciuri-ale-zilei-au-loc-de-la-ora-1100-la-calarasi-si-timisoara-19208051

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/marius-leca-explica-faza-in-care-nu-a-respins-de-pe-linie-si-dunarea-calarasi-a-primit-gol-m-am-panicat-si-n-am-stiut-ce-sa-fac-toti-vorbesc-de-pariuri-de-blaturi-nimeni-nu-stie-ca-n-am-p-19207837

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ce-a-fost-in-mintea-lui-marius-leca-fundasul-dunarii-calarasi-reactie-scandaloasa-la-golul-de-0-3-in-meciul-cu-fc-buzau-a-sarit-peste-minge-in-loc-sa-o-degajeze-de-pe-linie-19207551

Marius ANGHEL 01 Nov. 2021, 14:10 Liga 2
Pe aceeași temă