Marius Măldărășanu, după ce FC Hermannstadt a învins cu 6-0 Dacia Unirea Brăila: ”Scorul putea fi mult mai mare, însă nemulțumitului i se ia darul.” Concluziile lui Balaure și Buhăcianu

Ovidiu BOICA 19 Sep. 2021, 21:00 Liga 2

Marius Măldărășanu a recunoscut că nu totul a fost roz în meciul pe care FC Hermannstadt l-a disputat la Mediaș cu Dacia Unirea Brăila, încheiat cu o victorie cu 6-0, sâmbătă, în etapa a 7-a a Ligii 2. Antrenorul s-a temut la 2-0, văzând că jucătorii săi au tratat superficial mai multe faze, în opinia sa.

Marius Măldărășanu, după victoria concludentă cu Brăila: ”Mă bucur că s-au descătușat”

Cu toate acestea, antrenorul și-a felicitat jucătorii, declarând că acest meci a fost ca o descătușare după egalul de la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii, din etapa precedentă. În plus, Măldărășanu crede că diferența de pe tabelă ar fi putut fi și mai mare, dar se mulțumește și cu cele șase goluri diferență pentru că ”nemulțumitului i se ia darul”.

”Până la urmă, scorul este o realitate a ceea ce s-a întâmplat în teren. Am fost un pic supărat pe ei (n.r. – jucători), pentru că la 2-0 am tratat foarte superficial anumite faze, deja nu mai țineam de minge, toți jucătorii voiau să joace decisiv și am trăit pe pielea mea, de două ori, să revină adversarul de la 3-0, s-a făcut 3-3, chiar am pierdut un campionat și știu foarte bine ce înseamnă asta. Per ansamblu, ce pot să spun, mă bucur că s-au descătușat, bineînțeles au fost foarte multe ocazii, scorul putea fi mult mai mare, însă nemulțumitului i se ia darul, cum se spune. Mă bucur că au fost altruiști și Balaure – și nu este primul meci – și Buhăcianu la fel. Din păcate au fost alte momente despre care unii ar spune că a existat o doză de egoism, dar nu, a fost doar un mod de a interpreta fazele, poate greșit. Au aceste circumstanțe din partea mea. Însă, nu pot să-i felicit decât pentru dăruire, au avut o reacție bună după meciul de la Târgu Jiu (n.r. de la Drobeta Turnu Severin, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, scor 1-1), pentru că au fost destul de apăsați, ca toată lumea și, una peste alta, trei puncte, cu un scor mare, trebuie să ne dea încredere pentru ce va urma”, a afirmat Măldărășanu la finalul meciului cu Brăila.

Silviu Balaure: ”Aveam nevoie să marchez”

Autorul unei ”duble” în meciul cu Dacia Unirea Brăila, Silviu Balaure era bucuros, la finalul meciului de la Mediaș, că și-a trecut numele pe lista marcatorilor, afirmând că cele două goluri îi dau mai multă încredere pentru următoarele partide.

”Mă bucur că am reușit să marchez, aveam și eu nevoie să marchez pentru a căpăta mai multăîncredere. A fost un meci bun. Am ratat foarte mult la Severin și azi (n.r. – sâmbătă) aveam nevoie de această victorie. Mă bucur că am reușit să obținem cele trei puncte și acuma trebuie să ne pregătim pentru meciul de cupă (n.r. – miercuri, 22 septembrie, ora 16:30, cu CA Oradea, în deplasare), a declarat Balaure.

Intrat la pauza meciului cu Dacia Unirea, în locul lui Ionuț Năstăsie, Silviu Balaure a marcat în minutele 48 și 90+2 în poarta lui Cristian Andrei.

Balaure are 5 goluri marcate în șapte meciuri în acest sezon, după ce a mai înscris câte o dată și cu FC Buzău (2-1), Unirea Constanța (2-0) și FK Csikzereda (4-1).

Valentin Buhăcianu: ”Sperăm să o ținem la fel”

Celălalt jucător care a reușit o ”dublă” cu Dacia Unirea, în minutele 37 și 70, Valentin Buhăcianu, a spus, la finalul întâlnirii de sâmbătă, că mai important decât cine înscrie este ca echipa sibiană să obțină victoria. Atacantul speră ca FC Hermannstadt să continue să obțină rezultate pozitive.

”Important e să dăm gol, nu contează cine și cum marchează, important este să câștigăm, cum am făcut-o astăzi (n.r. – sâmbătă). Ne bucurăm pentru victorie, dar de mâine (n.r. – duminică) pregătim următorul joc, să mergem în Cupă și să câștigăm. Ne bucurăm că am reușit să marcăm șase goluri, sperăm ca, în următoarele meciuri, să o ținem la fel și să obținem victorii, pentru că de astea avem nevoie. Mă așteptam (n.r. – la o victorie la scor), avem o echipă bună. În fiecare meci, să reușim să marcăm goluri, să câștigăm puncte”, a afirmat Buhăcianu.

Buhăcianu are 4 goluri marcate în șapte meciuri, după ce a mai înscris și în jocurile cu Metaloglobus (1-1) și Viitorul Pandurii (1-1).

Pe lângă Balaure și Buhăcian, cu Dacia Unirea au mai marcat Călin Popescu (67) și Andrei Sîntean (83).

Meciuri în deplasare cu CA Oradea și Unirea Slobozia pentru sibieni, în săptămâna care urmează

După succesul cu Brăila, FC Hermannstadt a acumulat 17 puncte, a egalat Concordia Chiajna și i-a luat locul 2, sibienii stând mai bine la golaveraj. Lider este Petrolul, cu 18 puncte.

FC Hermannstadt joacă miercuri, de la ora 16:30, în deplasare la CA Oradea (Liga 3), în 16-imile Cupei României, iar duminică, de la ora 11:00, are meci la Unirea Slobozia, în etapa a 8-a a Ligii 2.

Declarațiile oferite la finalul meciului FC Hermannstadt – Dacia Unirea:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-nu-e-relaxat-nici-dupa-ce-fc-hermannstadt-a-castigat-cu-6-0-ne-asteapta-meciuri-grele-presedintele-sibienilor-vorbeste-de-stabilitate-din-toate-punctele-de-ved-19201418

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-fc-hermannstadt-poate-urca-pe-locul-2-poli-iasi-joaca-la-techirghiol-19201292

Ovidiu BOICA 19 Sep. 2021, 21:00 Liga 2
Pe aceeași temă