Marius Burcă, înainte ca Metaloglobus să joace cu Petrolul și să înceapă atacul pentru play-off: ”Sunt emoții foarte mari.” Ce spune despre arbitri înainte de partida de la Ploiești și care sunt echipele pe care le vede cu șanse la promovare

Marius ANGHEL 22 Feb. 2021, 18:52 Liga 2

Metaloglobus București își începe meciurile oficiale din 2021 de marți seară, 23 februarie, când întâlnește la Ploiești, de la ora 19:00, Petrolul, una dintre contracandidatele la accederea în play-off-ul de promovare. Clubul cu finanțator privat, la fel ca ”găzarii”, visează la Liga 1 în acest sezon, tocmai de aceea partida de pe ”Ilie Oană”, cât și restul rămase în ultimele etape ale sezonului regular sunt foarte importante.

Președintele Metaloglobusului, Marius Burcă, a fost invitat, luni, la ProSport LIVE, unde a vorbit despre obiectivul clubului, presiunea luptei pentru play-off sau pe cine vede favorite la promovare.

Marius Burcă, plin de emoții înaintea reluării campionatului de către Metaloglobus: ”Avem șase finale și din aceste trebuie să acumulăm un anumit număr de puncte pentru a prinde play-off-ul”

Despre jocul cu Petrolul, echipă care a învins în prelungiri Metaloglobus (scor 2-1, după 1-1 în 90 de minute) în turul 4 al acestei ediții a Cupei României, Burcă spune că are mari emoții.

Cele două formații sunt, acum, la egalitate de puncte în clasament, iar în precedentele întâlniri directe din campionat rezultatele au fost foarte strânse. În ordinea în care au avut loc, scorurile au fost următoarele: 1-0 pentru Metaloglobus pe stadionul Juventus, 1-1 la Ploiești, 2-1 pentru Petrolul pe stadionul Juventus și 0-0 la Ploiești. astfel, fiecare a câștigat câte o dată, iar de două ori s-a obținut remiză chiar pe ”Ilie Oană”.

”Încep emoții, urmează jocul cu Petrolul și suntem pe ultima sută de metri. Sunt emoții foarte mari. Imaginați-vă că avem șase finale și din aceste șase finale trebuie să acumulăm un anumit număr de puncte pentru a prinde play-off-ul. 100 la sută ne gândim la play-off. Din punctul meu de vedere, primele 12 clasate se gândesc la play-off. Cine spune că nu se gândește la play-off, nu-l cred, ca să spun așa. Matematic au șanse toate să prindă play-off-ul, mai ales că vor juca și între ele.

Este clar că primul pas pentru oricine dorește să promoveze este să prindă acest play-off cu șase echipe. După cum bine știți, este un an atipic și dacă, Doamne ferește!, vor fi echipe la egalitate de puncte sau la egalitate din cauza golaverajului și ai rămas pe locul 7, 8, atunci, din start, ai ratat obiectivul.
În ceea ce privește Petrolul, ei și-au propus și acum un an, și acum doi ani, au un stadion minunat, suporteri senzaționali, brand, tradiție, tot ce trebuie pentru a fi în prima ligă. Acum, ce să spun, vom vedea dacă vor reuși anul ăsta”, a spus Marius Burcă despre meciul cu Petrolul și gândurile clubului său la play-off.

”Nu știu câți și-ar dori Metaloglobus în prima ligă. Subconștientul lucrează inclusiv la arbitri”

Conducătorul clubului din cartierul bucureștean Pantelimon spune, pe de altă parte, că echipa sa, la lotul pe care îl are în acest moment, că nu resimte nicio presiune în această luptă în care este implicată pentru play-off, respectiv pentru a putea promova.

Marius Burcă este conștient că aproape nimănui nu i-ar conveni ca Metaloglobus să promoveze în fața Petrolului. Îi include aici inclusiv pe arbitri, pe care îi vede afectați în subconștient.

”Metaloglobus nu simte o presiune în ceea ce privește echipa și cu jucătorii pe care îi are în momentul ăsta. Avem jucători experimentați, avem jucători care au o anumită vârstă și care au sute de meciuri în prima ligă. Însă, dacă pui în balanță Metaloglobus versus Petrolul, este clar că marea majoritate și-ar dori Petrolul în prima ligă. Nu știu câți și-ar dori Metaloglobus în prima ligă.

Deci cântărește, iar subconștientul lucrează inclusiv la arbitri. Sută la sută lucrează, nu ai cum. Dacă ai greșit împotriva celor de la Petrolul într-un astfel de meci, nu știu dacă se întâmplă cine știe ce. Dacă greșești împotriva lui Metaloglobus, s-ar putea să nu sesizeze nimeni sau să nu bage nimeni în seamă.

Și media își dorește ca ”U” Cluj, Petrolul, mai nou Timișoara, Craiova, pentru că nu știm care este, toată lumea dorește să acceadă în prima ligă o echipă cu tradiție, cu brand. Și când vor da drumul și la spectatori, atunci, când ai și un stadion nou, cazul Rapidului, sunt ferm convins că se va umple de fiecare dată în prima ligă”, a spus Marius Burcă la ProSport LIVE.

Meciul dintre Petrolul și Metaloglobus va fi arbitrat de centralul Kovacs Szabolcs (Carei) și asistenții Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Răzvan Mihai Dobre (Șotânga, Dâmbovița). Arbitru de rezervă este Marius Chițu (Târgoviște), iar observatori au fost delegați Fevronia Ion (Craiova) și Dorinel Dincă (Călărași).

Burcă crede că spectatorii vor lua cu asalt stadioanele după ce se va permite din nou accesul publicului: ”Vor avea mai multă foame de fotbal”

În privința revenirii spectatorilor pe stadion într-un număr și mai mare ca înainte de pandemie sau dacă din cauza faptului că în ultimul an în care n-au avut acces la evenimentele sportive oamenii s-au îndepărtat și mai mult de fenomen, Burcă crede în prima variantă.

”Per ansamblu, cred că, ținându-i departe, vor avea mai multă foame de fotbal spectatorii. Vom vedea mai mulți spectatori pe stadioane”, e de părere Burcă, cel care o consideră pe Rapid ”una dintre cele mai iubite echipe din România, poate cea mai iubită. Ei, cu pandemie, fără pandmie, 100 la sută vor avea spectatori.”

În Liga 2, ultimul meci cu spectatori a fost FK Csikszereda – Petrolul Ploiești 1-2, din etapa a 24-a a Ligii 2 2019/2020, desfășurat la data de 8 martie 2020, acesta fiind, totodată, ultimul joc din sezonul regular suspendat și mai apoi ”înghețat” din cauza pandemiei.

Circa 1.000 de spectatori a găzduit în tribune arena din Miercurea Ciuc. De atunci, după reluarea competițiilor sportive, publicul n-a mai avut acces pe stadion, la ordinul Guvernului.

Marius Burcă crede că primele 12 clasate din Liga 2 au șanse la promovare. Nu vede nicio favorită certă

Cât privește lupta pentru promovare în acest sezon de Liga 2, Marius Burcă e de părere că nu există favorite. Crede că primele 12 clasate în acest moment au șanse la play-off-ul în care bătălia pentru Liga 1 va fi foarte echilibrată.

”Nu există favorită la promovare, din punctul meu de vedere. Este foarte foarte echilibrat campionatul Ligii a 2-a. Și a și crescut ca și valoare.

Apropo de Cupa României, le felicit pe cele patru din Liga a 2-a care au ajuns acolo (n.r. – în sferturile competiției). Avem Petrolul, avem Viitorul (n.r. – se referă la Viitorul Pandurii), avem Dunărea Călărași, e adevărat că a beneficiat de retragerea celor de la Turris, și ”U” Cluj. Două joacă între ele, deci e clar că cel puțin una va face încă un pas. Acum nu știu dacă a crescut nivelul Ligii a 2-a sau nu au fost interesate echipele din prima ligă de Cupa României. Dar iată că echipe de Liga a 2-a au câștigat împotriva echipelor de Liga 1 și, tocmai de aceea, am spus de baraj că va fi foarte periculos pentru echipele de Liga 1, anul acesta.

Tocmai de asta spun că nu știu dacă e mult să trimiți trei echipe din Liga 2 direct în Liga 1. Liga a 2-a eu cred că a crescut, e echilibrat și nu văd o favorită la promovare. În primul rând trebuie să intre în astea șase, după să nu uitați că se păstrează punctele. Din momentul ăla ai zece meciuri și joacă fiecare cu fiecare tur-retur. Fiecare punct contează”, a argumentat Marius Burcă la ProSport LIVE, cel care este și unul dintre cei doi reprezentanți ai Ligii 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Înainte de desfășurarea ultimului meci din etapa a 16-a a Ligii 2 (Petrolul – Metalogobus), Metaloglobus București ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte acumulate în 13 meciuri. Tot 12 puncte au și Petrolul (locul 9, 14 meciuri), SCM Gloria Buzău (locul 10, 15 meciuri) și Farul Constanța (locul 1, 14 meciuri). Ploieștenii au cel mai bun golaveraj dintre cele patru echipe, în acest moment.

Ediția ProSport LIVE cu Marius Burcă invitat o poți urmări mai jos:

Marius ANGHEL 22 Feb. 2021, 18:52 Liga 2
Pe aceeași temă