Mario Bratu face orice să joace cu Petrolul în Liga 1. Mijlocașul a declinat oferte importante pentru a continua la Ploiești: ”Am refuzat FCSB, Viitorul și Dinamo doar ca să rămân la mine acasă”

Răzvan STÎNGĂ 21 Jun. 2020, 14:43 Liga 2
Mario Bratu face orice să joace cu Petrolul în Liga 1. Mijlocașul a declinat oferte importante pentru a continua la Ploiești: ”Am refuzat FCSB, Viitorul și Dinamo doar ca să rămân la mine acasă”

Mario Bratu (18 ani), mijlocașul echipei Petrolul, a vorbit despre șansele la promovare pe care le au ploieștenii, în play-off-ul Ligii 2, unde vor juca împotriva altor cinci formații. Tânărul este convins că el și colegii săi vor reuși să ducă Petrolul în Liga 1, chiar dacă echipa pornește de pe penultima poziție. Acesta este visul principal al lui Bratu, care mai are o dorință, să debuteze cât de curând la naționala mare a României.

Mario Bratu: ”Să joc în echipa națională a României este visul meu. Și sunt sigur că mi se va îndeplini”

Pentru a juca alături de Petrolul în prima ligă, Mario Bratu a declarat că a refuzat mai multe oferte, destul de tentante. A primit propuneri din partea a trei echipe importante din Liga 1, de la FCSB, Dinamo și Viitorul, dar le-a refuzat și a preferat să continue la Ploiești.

Iubesc Petrolul de când mă știu. Sunt aici de când mă știu. Sunt convins că vom promova, pentru că avem cea mai bună echipă. Întâi să ajungem în Liga 1 și apoi vedem. Am refuzat FCSB, Viitorul și Dinamo doar ca să rămân aici, la mine acasă. E mai bine pentru mine. Prima dată vreau să fac lucruri frumoase în orașul meu natal și apoi mă gândesc și la echipe de afară. Să joc în echipa națională a României este visul meu. Și sunt sigur că mi se va îndeplini acest vis”, a spus Mario Bratu pentru Ziare, care l-a urmărit foarte mult pe Gheorghe Hagi și a ajuns la concluzia că lovește balonul ca el.

Mario Bratu: ”Lovesc mingea foarte bine, asemănător cu Hagi, driblez ca el”

A văzut multe din reușitele ”Regelui” și a rămas impresionat. Chiar dacă recunoaște că îi va fi greu, vrea să ajungă la echipa națională și să aibă influența lui Hagi. Să fie liderul generației lui și să marcheze cel puțin la fel de multe goluri ca el.

Lovesc mingea foarte bine, asemănător cu Hagi, driblez ca el. Am o lejeritate în a trece de adversari. L-am văzut pe internet că a marcat multe goluri de la mijlocul terenului și asta m-a inspirat, am dat și eu câteva așa, de la centru. A fost unul dintre cei mai mari jucători ai lumii, greu să ajungi ca el, dar cu multă muncă poate. Trebuie acum să fiu cu capul pe umeri și să muncesc foarte mult. Pentru mine a fost unul dintre cei mai mari jucători din lume”, a mai prizat fotbalistul de 18 ani.

Costel Enache nu a ținut cont de vârsta lui Mario Bratu și i-a dat șansa să joace destul de mult în actualul sezon. Mijlocașul de bandă a evoluat în 11 partide pentru Petrolul (10 în Liga 2 și una în Cupa României) și chiar a reușit să marcheze un gol. Și-a trecut numele pe lista marcatorilor în prima etapă din campionat, într-un meci din deplasare câștigat de Petrolul cu 2-1 în fața celor de la Metaloglobus București.

Într-un interviu acordat la sfârșitul lunii aprilie, Mario Bratu vorbea și despre planurile de viitor. Își dorește ca după ce își îndeplinește obiectivele cu Petrolul să ajungă în unul din cele mai puternice campionate ale Europei, LaLiga sau Premier League:

În Spania, deoarece este un campionat cu mulți jucători tenici. Îmi place foarte mult și Premier League, dar acolo se pune mai mult accent pe forță”.

 

Foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/ Sport Pictures 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-mario-bratu-pustiul-care-intra-in-lupta-cu-cei-mari-nu-exista-diferente-trebuie-sa-ajut-echipa-sa-promoveze-nu-conteaza-ce-varsta-am-la-doar-17-ani-mijlocasul-s-a-o-19131068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-a-primit-licenta-pentru-liga-1-nu-ne-ramane-acum-decat-sa-speram-ca-si-din-punct-de-vedere-sportiv-vom-face-pasul-catre-primul-esalon-19136381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/petrolul-in-doliu-unul-dintre-componentii-generatiei-de-aur-a-echipei-ploiestene-triplu-campion-si-castigator-al-cupei-romaniei-a-incetat-din-viata-19136328

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-se-pregateste-sa-joace-la-campionatul-european-nu-in-play-off-ul-ligii-2-mesajul-transmis-de-costel-enache-jucatorilor-sai-si-reactia-capitanului-marinescu-despre-programu-19136080

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 21 Jun. 2020, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă