Măldărășanu vrea să învingă Petrolul și pe ”Ilie Oană” și să o ducă pe FC Hermannstadt în fotoliul de lider: ”Vrem să profităm de situația lor.” Meciul, condus de același arbitru care a fost și la întâlnirea din sezonul regular

Ovidiu BOICA 05 Apr. 2022, 23:11 Liga 2

După două jocuri consecutive pe teren propriu, ambele câștigate, cu Unirea Slobozia (2-0) și Concordia Chiajna (2-1), FC Hermannstadt joacă, miercuri seară, la Ploiești, cu Petrolul, pe ”Ilie Oană”. Cu această ocazie se vor afla față în față primele două clasate din play-off-ul Ligii 2, iar în cazul unui succes, echipa sibiană ar urma să urce în fotoliul de lider, să se producă rocada mare.

FC Hermannstadt are acum 47 de puncte, cu trei puncte mai puține decât Petrolul, dar are un golaveraj mai bun, 4-1 față de 1-2 al prahovenilor.

Marius Măldărășanu, înainte de meciul cu Petrolul: ”Avem un moral bun și vrem să profităm de acest parcurs al lor și să câștigăm”

Marius Măldărășanu, antrenorul sibienilor, susține că jucătorii săi au un moral bun după ultimele rezultate. Acesta a recunoscut că, la un moment dat, Petrolul părea ca și promovată, dar acum diferența mai este de doar trei puncte, după ce la începutul play-off-ului avansul față de ”U” Cluj, clasata la acel moment pe locul 2, era de șapte puncte, iar față de FC Hermannstadt era de opt puncte.

”Trebuia să vină și acest meci. Au fost situații grele în acest campionat, în care am fost pe locul 3 sau pe 4, dar acum suntem pe locul 2. Au fost chiar două situații dificile, când Petrolul avea o distanță foarte mare față de noi, dar noi aveam un meci mai puțin disputat. Presiunea a fost și este foarte mare, existând riscul de a pierde locul 2. Cam toate echipele asta își doreau. În ambele situații, am câștigat meciurile respective și am păstrat distanța de 8 puncte, o distanță foarte mare. Ne gândeam că Petrolul este ca și promovată, dar iată că fotbalul este o necunoscută. Nu ne așteptam. De data asta, distanța de puncte este foarte mică. În viața unei echipe apar astfel de momente, pe care și noi le-am trăit. Noi avem un moral bun. Venim după trei victorii consecutive și vrem să profităm de acest parcurs al lor și să câștigăm cele trei puncte. Au aportul publicului, sunt sigur de asta, dar este o altă finală și trebuie să o abordăm ca atare”, a declarat Măldărășanu.

Măldărășanu are tot lotul valid, Nae Constantin are probleme în a alcătui primul ”11”

Antrenorul echipei FC Hermannstadt are tot lotul la dispoziție pentru acest meci, spre deosebire de Nicolae Constantin, care susținea în conferința de presă de dinaintea jocului că are probleme în a forma primul ”11”, fiindcă mulți dintre jucătorii Petrolului sunt afectați de gripa care circulă în această perioadă prin România.

În sezonul regular, cele două echipe s-au întâlnit la Mediaș, câștig de cauză având FC Hermannstadt, care s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Silviu Balaure în minutul 70, administrându-le prahovenilor al doilea eșec din cele trei suferite în acest sezon.

Viorel Flueran arbitrează a doua oară în acest sezon Petrolul – FC Hermannstadt

Partida dintre Petrolul și FC Hermannstadt se va desfășura miercuri seară, de la ora 19:00, pe stadionul ”Ilie Oană”.

Meciul va fi arbitrat de centralul Viorel Nicușor Flueran (Craiova) și de asistenții Adrian Vornicu (Iaşi) și Doru Zamfir (Slatina). Arbitru de rezervă este Ovidiu Robu (Chitila), iar observatori au fost delegați Cristian Sava (Bacău) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Viorel Flueran a arbitrat de la centru și meciul din sezonul regular dintre FC Hermannstadt și Petrolul, desfășurat la Mediaș și câștigat de echipa lui Măldărășanu cu 1-0. Atunci au fost asistenți Adrian Popescu (Craiova) și Marius Cristian Marchidanu (Brăila), rezervă a fost Sorin Vădana (Cluj-Napoca), iar observatorii delegați au fost Zaharia Ciev (Timișoara) și Romeo Malac (Timișoara).

În acest sezon, Flueran a mai arbitrat-o pe FC Hermannstadt și în victoria cu 2-1, tot la Mediaș, cu Poli Iași. Pe Petrolul nu a arbitrat-o.

Declarațiile lui Marius Măldărășanu înainte de Petrolul – FC Hermannstadt:

https://www.youtube.com/watch?v=RE3Qg8pQ-b0

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-are-probleme-inaintea-partidei-cu-fc-hermannstadt-nicolae-constantin-recunoaste-avem-trei-patru-jucatori-incerti-chiar-dintre-cei-care-au-jucat-cu-steaua-nu-stiu-ce-formula-de-s-19225985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-alexandru-pantea-fc-hermannstadt-a-fost-o-alegere-buna-pentru-mine-tintesc-promovarea-si-ma-voi-tine-de-cuvant-calificarea-la-euro-u19-prima-mare-realizare-din-cariera-19225827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gaz-metan-medias-prima-retrogradata-matematic-din-liga-1-ce-se-intampla-in-cazul-in-care-echipa-din-judetul-sibiu-nu-se-inscrie-in-noul-sezon-de-liga-2-19225944

Ovidiu BOICA 05 Apr. 2022, 23:11 Liga 2
Pe aceeași temă