Măldărășanu se întoarce la Metaloglobus! La fel Lungu și niponul Mino Sota! Însă ca adversari. ”Totul se învârte în jurul fraților Herea!”

Ovidiu BOICA 18 Aug. 2021, 22:48 Liga 2
Măldărășanu se întoarce la Metaloglobus! La fel Lungu și niponul Mino Sota! Însă ca adversari. ”Totul se învârte în jurul fraților Herea!”

După victoriile cu FC Buzău (2-1), Unirea Constanța (2-0) și Poli Iași (2-1), FC Hermannstadt e în căutarea celui de-al patrulea succes, de această dată pe terenul celor de la Metaloglobus, fosta echipă a antrenorului Marius Măldărășanu și a mijlocașilor Andrei Lungu și Mino Sota, acum la formația sibiană.

Meciul e programat să se dispute joi, 19 august, de la ora 18:00, pe stadionul Metaloglobus din București, în debutul etapei a 4-a a Ligii 2.

Marius Măldărășanu, înaintea meciului cu fosta echipă pe care a antrenat-o: ”Este una dintre cele mai omogene din campionat”

Cu 9 puncte din tot atâtea posibile, echipa sibiană speră la o nouă victorie în campionat, cu fosta formație a lui Andrei Lungu, Mino Sota și Marius Măldărășanu, dar și eventualii pași greșiți ai echipelor din fruntea clasamentului, pentru a ajunge în fotoliul de lider, ocupat în acest moment de Unirea Slobozia, datorită golaverajului superior.

Antrenorul ”alb-roșilor” a afirmat înainte întâlnirii cu formația pe care a pregătit-o acum două sezoane că va fi un meci foarte greu cu ”una dintre cele mai omogene echipe”, care îi are în prim-plan pe cei doi frați Herea, Claudiu și Ovidiu. Măldărășanu crede că adaptarea la terenul sintetic pe care se va juca meciul este mai ușoară pentru fotbaliștii Metaloglobusului, dar lasă să se înțeleagă că are, cum se spune, ac de cojocul lor.

”Jucăm cu o echipă foarte bună. Poate una dintre cele mai omogene echipe. Are un nucleu de jucători care joacă de cel puțin două sezoane împreună. Va fi un meci greu, dar sper să luăm cele trei puncte. Despre terenul sintetic… Și ei se antrenează pe iarbă, fiindcă nu este ușor. Apar problemele de spate, de genunchi, accidentările. Chiar și așa, este clar că pentru ei adaptarea va mai ușoară la această suprafață, dar sperăm că și noi vom face același lucru și vom scoate maxim de la acest meci. Metaloglobus are jucători tehnici, cum avem și noi. În meciurile anterioare au încercat să atace și să aibă posesia. Totul se învârte în jurul fraților Herea, pe care îi cunosc foarte bine. Vom combate plusurile lor și este cert că va fi un meci între două echipe care până acum au încercat să joace fotbal. Avem și numeric, și valoric un lot foarte bun. Probabil la acest meci o să apară schimbări, ținând cont de suprafață și de unele calități ale fotbaliștilor noștri”, a declarat Măldărășanu, citat de site-ul oficial al clubului sibian.

Andrei Lungu a fost adus chiar de la Metaloglobus: ”Am foarte mulți prieteni acolo”

Și mijlocașul Andrei Lungu, ajuns la Sibiu în această vară, tocmai de la Metaloglobus, vorbește frumos despre fosta sa echipă. ”Am foarte mulți prieteni acolo”, susține Lungu, care se gândește la a patra victorie consecutivă a lui Hermannstadt, cu gruparea fraților Herea.

”Jucăm împotriva unei echipe foarte bune. O echipă cu jucători valoroși. Este fosta mea echipă, am jucat acolo 2 ani și jumătate. Am foarte mulți prieteni acolo, m-am înțeles foarte bine cu cei de acolo, dar atunci când vom intra pe teren îmi doresc să ne întoarcem înapoi cu cele trei puncte la Sibiu. Atât la FC Hermannstadt, cât și la Metaloglobus sunt jucători de mare calitate, cu experiență. Îmi doresc ca FC Hermannstadt să bifeze a patra victorie la rând și să continuăm progresul în care ne aflăm”, a spus Andrei Lungu.

Începând cu acest meci, FC Hermannstadt nu-l mai are în lot pe Alexandru Vodă, pe care l-a împrumutat până la finalul sezonului la CS Comunal Șelimbăr.

Metaloglobus e pe 7, FC Hermannstadt ocupă locul 4, dar e la egalitate cu liderul

În primele trei etape, Metaloglobus a înregistrat două victorii, 2-1 la Astra și 1-0 acasă cu Petrolul, și un eșec, 1-2 la Concordia Chiajna. Cu cele șase puncte obținute, echipa bucureșteană ocupă locul 7 în clasamentul Ligii 2, sub Petrolul, care are același număr de puncte.

După trei etape scurse din actualul sezon, cinci echipe au maximum de puncte. FC Hermannstadt este una dintre ele, dar pentru moment, din cauza golaverajului, e în afara podiumului, ocupat în ordine de Unirea Slobozia (10-0), Steaua (8-2) și Universitatea Cluj (5-0). Sub FC Hermannstadt (6-2) mai e Concordia Chiajna (5-1), de asemenea cu 9 puncte.

Meciul dintre Metaloglobus și FC Hermannstadt va avea loc joi, 19 august, începând cu ora 18:00.

Jocul este arbitrat de centralul Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov) și asistenții Gheorghiță Bălan (Piteşti) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova). Arbitru de rezervă este Mihai Motan (Târgovişte), iar observatori au fost delegați Ionuț Borcan (Ploieşti) și Dumitru Paraschiv (Drobeta Turnu Severin).

Video: FC Hermannstadt

 

Ovidiu BOICA 18 Aug. 2021, 22:48 Liga 2
Pe aceeași temă