„Luptă încinsă” pentru promovare. Rapidiștii: „Să vină DNA-ul. Dar ai grijă când sună la ușă”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2014, 23:51 Liga 2

Lupta pentru promovare în Liga I dintre Rapid și CSMS Iași a depășit cadrul sportiv. Ambele părți se acuză de lucruri necurate și cer intervenția DNA-ului pentru a face curățenie. Primii care au chemat procuratura au fost rapidiștii, care la finalul etapei intermediare de miercurea trecută au solicitat intervenția DNA-ului după victoria Iașiului în meciul cu ACS Berceni (4-1).  

Astfel, în partida cu liderul Seriei I, cei de la Berceni au venit fără șapte titulari, iar rapidiștii i-au acuzat pe ilfoveni că nu și-au apărat corect șansele. În plus din cele șase echipe calificate în play-off, doar trei și-au depus dosarele de licențiere: CSMS Iași, Rapid și FC Clinceni, iar acest lucru l-a nemulțumit pe Viorel Moldovan. „Jocuri de culise au fost și până acum. Chiar ar trebui multă atenție din partea celor de la DNA, să arunce un ochi la ce se întâmplă în liga a doua. Sistemul e catastrofal din punctul meu de vedere, mai ales că sunt doar trei echipe din play-off care și-au depus dosarul de licențiere. Aceste echipe vor judeca lupta pentru promovare și este păcat”, a declarat Moldovan.

„Dacă eram suporterul Rapidului, le săream în cap”

După meciul pierdut de Rapid în ultima etapă cu Dunărea Galați, Florin Prunea a cerut ca DNA-ul să se uite mai atent modul cum au evoluat elevii lui Viorel Moldovan.

Oficialul ieșenilor a lăsat de înțeles că rapidiștii au jucat la pariuri și nu și-au apărat coret șansele. „Am spus de la început că acest play-off e jenant. Nu e în regulă să intri în play-off fără toate punctele acumulate în sezonul regulat, după mine nu e competiție. Sunt multe anomalii cu acest sistem. Dacă eram suporterul Rapidului, să pierzi la ultima clasată, le săream în cap. Acolo să vina DNA-ul! M-aș duce acum la domnul Moldovan și l-aș întreba cum poate să piardă Rapidul cu Dunărea Galați și apoi să vină s a arunce cu petarde de genul «Să vină DNA-ul!» Problemele aici sunt! Ați vazut cota la pariuri?, a declarat Florin Prunea la Sport Total FM. 

Declarația fostului internațional a declanșat un război total între cele două echipe. Rapidiștii nu au rămas datori și au postat un comunicat pe site-ul clubului prin care i-au amintit lui Florin Prunea de episodul neplăcut din meciul România – Suedia (2-2) de la  World Cup 1994:

Domnule Prunea, din Iași…!

Dumneata, ieșean get-beget, într-un buletin presărat cu semne de întrebare, ridici vocea la adresa unui brand la care ai aspirat întreaga viață, numit Rapid.

Sigur, nu vei ajunge niciodată în Giulești, decât ca oaspete nepoftit cerșind o cană cu apă numită promovare, aici, ca și în atâtea locuri în care ai vărsat câte o lacrimă otrăvită.

Domnule Prunea, îndrăznești să pui în propoziție aceste cuvinte: „dacă eram suporterul Rapidului…le săream în cap!” Așa este, ai sărit în cap. În realitate ai sărit cât un șnitzel în tigaie și apoi ai picat în cap, deși aveai și mâinile la dispoziție, în fața suedezului Andersson și ai îndoliat o țară întreagă care și acum îți urează numai de bine oriunde te arăți.

Iar ca dumneata să ai onoarea de a ajunge vreodată suporter al Rapidului…să fim serioși!

La fel, domnule Prunea, luat de avântul acelui salt ratat în trista noapte americană spui că „m-aș duce la domnul Moldovan și l-aș întreba…”. Ce să îl întrebi domnule Prunea? Că dumneata ești mai mult obișnuit să ceri decât să întrebi.
Noi, Rapidul acela care a pierdut la Galați ne vedem nevoiți să îți respectăm ultima propoziție cu valoare de porumbel de aur: ” Să vină DNA-ul!”

Suntem în totalitate de acord. Să vină DNA-ul!.
Dar ai grijă când sună la ușă, domnule Prunea!

Marius ANGHEL 15 Apr. 2014, 23:51 Liga 2
Pe aceeași temă