”Lupii” urlă de fericire după ce au dat nouă goluri în ultimele două meciuri. Viorel Moldovan: ”Acesta trebuie să fie fotbalul pe care vreau să îl propunem”

Marius ANGHEL 15 Sep. 2020, 23:57 Liga 2

Petrolul, la fel ca Turris Oltul la Pandurii, a obținut scorul etapei și al campionatului în acest start de sezon în Liga 2. Succesul cu 5-0 în fața Ripensiei pare a fi luat cât se poate de în serios de echipa ploieșteană și de antrenorul ei, Viorel Moldovan. ”Lupii” au avut în față, însă, una dintre cele mai modeste echipe ale acestei ediții a eșalonului secund, o candidată la retrogradare.

Victorie clară cu Ripensia, dar Petrolul putea fi taxată de două ori la 1-0

”Găzarii” au început cu avânt meciul de pe ”Ilie Oană” și au marcat prin Mario Bratu încă din minutul 7, dar apoi s-a retras inexplicabil și acest lucru era să o coste scump dacă altul ar fi fost adversarul pe care îl întâlnea. Manolache (17) a gafat amatoricește și l-a lăsat singur pe Popovici cu portarul, însă atacantul a preferat să trage pe lângă poartă, deși avea și varianta de a-i pasa la siguranță lui Ene. Imediat mai apoi, goalkeeperul Avram a comis-o și el, boxâns slab o minge centrată din corner, însă și de această dată ”lupii” au avut noroc, fiindcă Valerii Macrițchii (21) a tras din 7 metri pe lângă țintă. Ulterior, Petrolul și-a revenit în fire și a mai marcat o dată până în pauză, prin Pol Roige (41), după de Ștefan Dobre a respins inițial în bară o lovitură liberă executată de Vajushi. Portarul Ripensiei riscase mai devreme eliminarea, la două intervenții în afara careului, însă s-a ales doar cu un cartonaș galben.

După pauză, Armando Vajushi (49) a înscrius dintr-un penalty obținut de Balint, Alexandru Saim Tudor (85) și Sory Ibrahim Diarra (87) au ridicat scorul la o diferență de cinci goluri, deși Petrolul a dat impresia că nu vrea să își umilească și mai mult adversarii. Balint (57 – minge respinsă de pe linie) și Pol Roige (58 – transversală) au mai avut și ei două situații mari de a marca când scorul era ”doar” 3-0.

Radu Rogac și Sory Ibrahim Diarra alături de portarul Ștefan Dobre la golul marcat de către Alexandru Saim Tudor în meciul dintre Petrolul Ploiești și Ripensia Timișoara, contând pentru Liga a 2-a.

Viorel Moldovan: ”Da, sunt un idealist și vreau un joc spectaculos, un joc orientat spre atac”

La final, antrenorul Viorel Moldovan a avut numai cuvinte de laudă pentru jucătorii săi și a transmis că exact ceea ce a văzut la meciul cu Ripensia vrea să vadă după orice partidă. Adică victorii de o astfel de manieră și spectacol, pentru a ”unge” sufletele suporterilor.

”N-aș putea să fiu nemulțumit după un asemenea scor. Sunt mulțumit, am făcut un joc consistent, am fost foarte concentrați pe tot parcursul meciului. Am câștigat de o manieră categorică. Este ceea ce îmi doresc de fiecare dată. Dacă reușim să câștigăm, indiferent de rezultat, sunt la fel de mulțumit. Dar, câștigând de o asemenea manieră, practicând un fotbal de calitate sunt mult mai satisfăcut, pentru că mă gândesc la suporteri, iar dacă ei sunt fericiți, sunt și eu fericit, și echipa este fericită. Înseamnă că lucrurile funcționează corect, normal. Da, sunt un idealist și vreau un joc spectaculos, un joc orientat spre atac. E ceea ce îmi doresc de la echipa mea. Tot timpul mi-am dorit acest lucru. Am reușit astăzi să marcăm cinci goluri, am mai avut situații. Vreau să îmi felicit băieții.

Savurăm această victorie în această seară, iar de mâine ne concentrăm pe ceea ce va urma, pentru că luni ne așteaptă un meci foarte complicat, foarte dificil, la Miercurea Ciuc, împotriva lui Csikszereda. o echipă robustă, o echipă foarte solidă, pe un teren destul de greu”, a spus Viorel Moldovan la microfonul DigiSport.

Viorel Moldovan reacționează în timpul meciulului dintre Petrolul și Ripensia.

Moldovan, despre gafele din defensiva Petrolului

Întrebat despre gafa lui Antoniu Manolache, care ar fi putut să coste Petrolul un gol, ori despre alte câteva erori în defensivă, Viorel Moldovan a recunoscut că echipa sa a avut noroc și că astfel de erori trebuie reglate.

”Tot timpul sunt lucruri de pus la punct. Chiar dacă am câștigat astăzi trebuie să mai reglăm anumite lucruri. Într-adevăr, pe fondul nostru de joc bun, am oferit acea posibilitate, la acea eroare a lui Manolache, adversarului ca să își creeze o situație de a marca. Am scăpat. Dar ne putea face meciul mult mai dificil. Trebuie să fim mult mai atenți și să corectăm astfel de greșeli, să nu oferită posibilitate adversarului să prindă încredere. Ceea ce s-a și întâmplat la un moment dat, până când am reglat anumite aspecte și ne-am liniștit”, a spus antrenorul Petrolului.

Valentin Balint îl încântă pe Moldovan: ”Îmi plac astfel de atacanți ca el, chiar dacă nu a reușit să înscrie”

Viorel Moldovan a discutat și despre concurența din ofensivă sau despre faptul că golul ”fuge” de Valentin Balint. De altfel, antrenorul ”lupilor” l-a lăudat pe atacantul adus de la CS Mioveni pentru modul în care se luptă și ajută echipa, chiar dacă până acum nu a reușit să marcheze.

”Îmi pare foarte rău pentru el. De aia l-am și ținut atât de mult pe teren. Oricum, a muncit extraordinar. Îmi place aportul lui. Chiar dacă nu a reușit să înscrie, aleargă foarte mult, pune presiune pe apărarea adversă. Știam, de altfel, acest lucru. Îmi plac astfel de atacanți, care agasează permanent apărările adverse. Nu a avut reușită. Păcat, a fost foarte aproape. În schimb, a intrat Sory și a înscris. I-am spus acest lucru.

Este concurență. Concurența trebuie să fie benefică. Mă bucur că este o asemenea concurență. Am de unde alege. Până la urmă, sunt doar 11 tricouri. Eu le-am spus-o. Ei fac echipa, eu fac alegerile. Ei, prin ceea ce fac la antrenament, în jos, decid primul 11. Eu sunt foarte atent la toate detaliile, la implicarea lor, atât în antrenament, cât și în viața din afara stadionului și aleg de fiecare dată în funcție de scopul și obiectivul echipei. Nu există titulari incontestabili la mine. Peste tot, așa a fost. Mingea este la ei. Nu este obligatoriu să fi titulari dacă marchezi. Este important să ai o bancă solidă, să ai de unde alege, să ai soluții. O echipă puternică se vede după banca de rezerve”, a explicat Viorel Moldovan.

Viorel Moldovan apreciază modul în care Valentin Balint se luptă în tricoul echipei Petrolul.

”Să avem acest echilibru de a ataca bine și de a ne apăra bine”

Cu nouă goluri marcate în ultimele două meciuri (4-0 la Reșița și 5-0 cu Ripensia) și cu un golaveraj 10-2, cele mai bun în acest start de sezon, Petrolul arată promițător, cel puțin pe hârtie, iar Viorel Moldovan spune că fotbalul spectacol e ceea ce vrea să ofere noua sa echipă.

”Acesta trebuie să fie fotbalul pe care vreau să îl propunem, într-adevăr, și să oferim satisfacție fanilor noștri, că văd o echipă care practică un joc incisiv, un joc de calitate, spectaculos. Normal că în anumite momente îmi doresc să nu primim goluri. Contează foarte mult acest lucru, să avem acest echilibru de a ataca bine și de a ne apăra bine. Oricum, la fel ca la Reșița, și în această seară am avut o organizare defensivă foarte bună, cu mici, să zicem așa, interpetări, mai ales în prima repriză. În schimb, adversarul nu ne-a pus mari probleme, nu și-a creat situații de a marca. Poate cea din prima repriză”, a mai spus Viorel Moldovan la microfonul DigiSport.

Mult entuziasm la Petrolul pentru două victorii în fața a două echipe modeste din Liga 2. ”Lupii” au uitat deja că au început sezonul cu o înfrângere pe teren propriu, în fața unei formații, Farul, care se luptă și ea pentru promovare. Urmează jocuri cu FK Csikszereda și Dunărea Călărași, care se anunță mai dificile.

Cu șase puncte acumulate în trei meciuri, Petrolul a urcat pe locul 4 și are în față Rapid (9 puncte), U Craiova 1948 SA și ASU Poli (ambele cu câte 7 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-ripensia-de-la-ora-1930-incheie-etapa-a-3-a-a-ligii-2-viorel-moldovan-asteapta-un-adversar-metamorfozat-petruescu-vede-lupii-fara-omogenizare-19148153

https://liga2.prosport.ro/seria-1/one-wolf-show-pe-ozn-arena-petrolul-a-facut-scorul-etapei-cu-ripensia-care-a-aratat-din-nou-ca-o-formatie-subreda-19148225

Marius ANGHEL 15 Sep. 2020, 23:57 Liga 2
Pe aceeași temă