Fotbalul va continua fără fani în tribune, iar Dan Alexa e îngrijorat: ”E o mare pierdere că nu o să se joace cu spectatori. Ne vor lipsi”. Directorul tehnic al Rapidului a fost în inspecție la stadionul din Regie

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2020, 17:58 Liga 2
Fotbalul va continua fără fani în tribune, iar Dan Alexa e îngrijorat: ”E o mare pierdere că nu o să se joace cu spectatori. Ne vor lipsi”. Directorul tehnic al Rapidului a fost în inspecție la stadionul din Regie

Dan Alexa (40 de ani) ridică un semn de întrebare după ce campionatele românești se vor relua: cum vor arăta meciurile fără spectatori? Cel mai mult vor avea de suferit formațiile care jucau cu un număr mare de fani pe teren propriu, iar în această categorie intră și Rapid. Directorul tehnic este conștient că acesta nu poate fi un lucru bun pentru echipa lui, iar problemele de la club ar putea să fie amplificate de acest aspect.

În lupta pentru promovare, giuleștenii se bazau pe aportul suporterilor, care puneau o presiune în plus pe adeversari. Alexa speră ca, dacă Liga 2 se va relua fără fani în tribune, situația să nu persiste pentru multe etape, iar jucătorii să aibă un plus de moral cu suporterii lângă ei, cât de curând.

”Important este să se joace. Sigur, cel mai important este să se stabilizeze situaţia cu virusul acesta, iar dacă totul este ok, ideal ar fi să se joace. Repet, lumea are nevoie de fotbal, în primul rând, lumea a stat foarte mult în casă şi trebuie să le dai ceva oamenilor pentru a reuşi să revină totul la normal.

Din păcate, un mare atu al Rapidului sunt suporterii, care creează o atmosferă incredibilă. Ne vor lipsi. Am înţeles că multă lume spune că jucătorii nu vor mai avea presiunea galeriei şi vor juca mai relaxaţi. Nu, eu cred că este o mare pierdere că nu o să se joace cu spectatori. Avem nevoie de spectatori. Din păcate, astea sunt regulile. În orice situaţie, trebuie să arătăm bine când încep meciurile şi să ne îndeplinim obiectivul”, a spus Dan Alexa la Telekom Sport.

Dan Alexa: ”Stadionul din Regie arată bine, totul e ok” 

Directorul tehnic al Rapidului continuă să pună lucrurile la punct, iar fotbaliștii să aibă toate condițiile în momentul în care se va relua pregătirea. Pe lângă programul trasat pe timpul pauzei și verificarea periodică a respectării lui, Dan Alexa se interesează și de gazonul stadionului din Regie.

Suprafața de joc nu a fost cea mai bună, lucru care a influențat jocul și rezultatele Rapidului în anumite partide, dar acum totul arată bine. Alexa a fost în vizită luni și s-a declarat mulțumit de ce a văzut.

”Chiar luni am fost să văd terenurile din Regie, cel de antrenament şi cel de joc. Arată bine, s-au însămânţat, vremea ajută foarte mult, se irigă, totul e ok. Legat de noul stadion din Giuleşti, mi-aş dori ca primul joc să fie în Liga 1″, a mai declarat Dan Alexa.

Marți, pe șantierul noului stadion din Giulești a fost prezent și ministrul Tinerutului și Sportului:

Alexa a fost numit director tehnic la Rapid pe 11 martie, în cadrul unei conferințe de presă. El va avea în acte această funcție până când conducerea giuleștenilor va ajunge la un consens cu antrenorul Daniel Pancu, cu privire la rezilierea amiabilă. La câteva zile de la momentul venirii lui Alexa, amploarea luată de răspândirea coronavirusului a dus la suspendarea competițiilor sportive și a activității cluburilor de fotbal. Dan Alexa a apucat să conducă doar trei antrenamente la echipa giuleșteană și are de gestionat o situație destul de complicată.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, cele care duc promovare, respectiv barajul pentru promovare.

Foto: FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/complot-la-rapid-impotriva-lui-schumacher-episodul-care-i-a-dat-de-gandit-antrenorului-totul-era-regizat-cu-suporterii-si-cu-toata-lumea-dupa-o-victorie-au-venit-la-noi-sa-ne-certe-19130940

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-stie-de-unde-se-trag-problemele-rapidului-in-ultimii-doi-ani-nu-am-vazut-o-formula-care-sa-aiba-continuitate-cum-caracterizeaza-ultimele-schimbari-din-club-si-cine-e-19130732

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2020, 17:58 Liga 2
Pe aceeași temă