Liga 1 – Liga 2 5-0! CS Mioveni adâncește și mai mult insuccesul echipelor din liga secundă la barajul de promovare/menținere în prima ligă. Toate rezultatele înregistrate până acum

Marius ANGHEL 13 Aug. 2020, 13:21 Liga 2
Liga 1 - Liga 2 5-0! CS Mioveni adâncește și mai mult insuccesul echipelor din liga secundă la barajul de promovare/menținere în prima ligă. Toate rezultatele înregistrate până acum

CS Mioveni nu a reușit să treacă de Chindia Târgoviște la barajul de promovare/menținere în Liga 1, cedând cu 3-1 la general dubla manșă. Astfel, statistica privind această luptă între o echipă din Liga 2 și o alta din Liga 1 pentru câștigarea dreptului de a ocupa ultima poziție în următoarea ediție a primei ligi rămâne favorabilă în totalitate formațiilor din campionatul superior valoric. 5-0 este acum scorul disputelor dintre echipele din Liga 1 contra celor din Liga 2.

Nici faptul că CS Mioveni, a treia clasată din Liga 2 în această ediție de campionat, a întâlnit de această dată ”lanterna roșie” a primei ligi, nu antepenultima formație, cum era până acum, nu a schimbat raportul forțelor la baraj.

Chindia – CS Mioveni 3-1 la barajul de menținere/promovare în Liga 1

Chindia Târgoviște s-a impus în manșa tur cu 2-0 (goluri marcate de Ovidiu Bic 14′ și Josip Ivancic 77′) pe teren propriu, la Ploiești, iar CS Mioveni a obținut doar o remiză în jocul retur, scor 1-1 (goluri marcate de Andrei Hergheligiu 7′, respectiv Josip Ivancic 45+1′). Dâmbovițenii au câștigat, astfel, cu 3-1 la general acest baraj și s-au menținut în Liga 1, în timp ce argeșenii vor trebui să joace pentru cel puțin încă un an în Liga 2.

CS Mioveni a ajuns la acest baraj după ce a încheiat pe locul 3 play-off-ul Ligii 2, fiindcă în ultima etapă nu a putut scoate un punct din meciul de pe teren propriu cu Petrolul, aceasta din urmă rămasă fără nicio miză. În schimb, Chindia a beneficiat de un ”miracol”, după cum au spus chiar jucătorii ei, de a participa la acest baraj de menținere în prima ligă ca urmare a schimbării sistemului Ligii 1 pentru următorul sezon. În mod obișnuit, la această dublă manșă participa antepenultima echipă din play-out-ului Ligii 1, nu ultima, cum e cazul acum al trupei târgoviștene, care era singura retrogradată matematic.

CS Mioveni a pierdut dubla manșă cu Chindia Târgoviște, de la barajul pentru Liga 1, și rămâne cel puțin încă un an în Liga 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

5-0 pentru echipele din Liga 1 la barajul contra echipelor din Liga 2

În precedentele patru ediții ale barajului, de când a fost adoptat de conducătorii fotbalului românesc, de fiecare dată au avut de câștig echipele din Liga 1.

UTA a pierdut de două ori promovarea, cu FC Voluntari și ACS Poli, Chindia a jucat și ea o dată pe când era în Liga 2, și a cedat la loviturile de departajare contra celor de la FC Voluntari, anul trecut ”U” Cluj nu a putut trece de FC Hermannstadt.

CS Mioveni adâncește și mai mult insuccesul echipelor din Liga 2 în întâlnirile decisive cu cele din prima ligă.

Rezultatele de la barajul de promovare/menținere în Liga 1:

sezon 2015-2016: FC Voluntari (L1) – UTA Bătrâna Doamnă (L2) 3-0
UTA Bătrâna Doamnă – FC Voluntari 1-0
sezon 2016-2017: ACS Poli Timișoara (L1) – UTA Bătrâna Doamnă (L2) 2-1
UTA Bătrâna Doamnă – ACS Poli Timișoara 1-3
sezon 2017-2018: FC Voluntari (L1) – Chindia Târgoviște (L2) 1-0
Chindia Târgoviște – FC Voluntari 1-0 (0-0 după prelungiri, 0-3 la loviturile de departajare)
sezon 2018-2019: Universitatea Cluj (L2) – FC Hermannstadt (L1) 0-2
FC Hermannstadt – Universitatea Cluj 0-1
sezon 2019-2020: Chindia Târgoviște (L1) – CS Mioveni (L2) 2-0
CS Mioveni – Chindia Târgoviște 1-1

* UTA (de două ori), Chindia, ”U” Cluj și CS Mioveni au fost reprezentantele Ligii 2.

Marius ANGHEL 13 Aug. 2020, 13:21 Liga 2
Pe aceeași temă