Liderul Petrolul nu a avut nicio ocazie în derby-ul cu FC Hermannstadt. Nae Constantin a văzut mai multă ambiție la adversari: ”A câștigat echipa care și-a dorit mai mult”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2021, 10:54 Liga 2

Petrolul și-a întrerupt brusc seria de 12 victorii consecutive din campionat, cu un eșec, 0-1 la Mediaș, tocmai împotriva unui adversar în fața căruia nu și-ar fi dorit o înfrângere.

FC Hermannstadt s-a impus pe teren propriu într-un meci modest, închis, cu puține ocazii de poartă, în special la cea a lui Raul Avram, care a și respins greșit la faza în care Silviu Balaure avea să înscrie unicul gol al jocului, în minutul 70.

Petrolul nu a avut nicio ocazie de gol în meciul de la Mediaș

Echipa ploieșteană a rămas cu un avans de cinci puncte în fața sibienilor, unul care poate fi recuperat cu ușurință inclusiv până la finalul sezonului regular, dacă nu în cele zece etape de play-off.

Petrolul, cu al doilea cel mai bun atac din campionat și cea mai bună apărare, a făcut un meci extrem de modest la Mediaș, unde nu a avut nicio ocazie clară de gol. A primit în minutul 40 un penalty, la o intervenție neglijentă a portarului Muțiu asupra lui Silviu Pană, însă a fost anulat în câteva secunde, după ce asistentul a indicat offside la poziția mijlocului.

În rest, nici măcar schimbările făcute de Nae Constantin, nici mutările de poziții în timpul jocului n-au reușit să destabilizeze echipa antrenată de ploieșteanul Marius Măldărășanu.

Nicolae Constantin, după eșecul Petrolului cu FC Hermannstadt: ”Ei și-au dorit mai mult”

După partida de la Mediaș, antrenorul Nicolae Constantin a spus, la rândul său, că Petrolul a avut o prestație modestă și că a reușit să câștige echipa care și-a dorit mai mult să joace! Oricum, Petrolul avea de unde să piardă puncte, după cum a afirmat Marius Măldărășanu, fost petrolist, coleg și fin al lui Nae Constantin.

”Am încercat să câștigăm, dar, din păcate, astăzi nu am reușit. A câștigat echipa care și-a dorit mai mult. Îmi e greu să vorbesc acum. E un meci slab pe care l-am făcut. Nu țin minte să fi avut vreo ocazie clară de gol și nu cred că ni s-a întâmplat în campionatul acesta să avem un meci fără ocazii clare de gol.

A fost un meci important, pe care nu ar fi trebuit să-l pierdem. Din păcate, ăsta e fotbalul. Ei și-au dorit mai mult și au obținut maximul. Nu ne rămâne decât să punem mâna să muncim mai mult, mai urmează un meci la fel de important și sunt sigur că dacă reușim să batem Clujul o să încheiem anul destul de bine”, a spus Nae Constantin, aflat la al doilea eșec în campionat cu Petrolul, tot în deplasare, după cel din etapa a 2-a, cu Metaloglobus, scor 0-1.

  • Petrolul în meciul cu FC Hermannstadt: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Seto (M. Chindriș 76′), Cebotaru – Mih. Constantinescu (Nițescu 61′), Sil. Pană (Jarovic 46′), Vajushi (Tucaliuc 69′) – S. Diarra (Măzărache 76′). Rezerve neutilizate: Nic. Cebotari – Alb. Olaru, Boțogan, Ant. Manolache.

”Trebuie să uităm de poziție și de tot”

Petrolul pierde puncte importante chiar împotriva unui adversar în lupta pentru promovare. Diferența față de FC Hermannstadt s-a micșorat la cinci puncte, iar față de ”U” Cluj s-ar putea reduce la doar trei puncte, mai ales că ardelenii au un meci facil acasă cu Astra. FC Buzău, câștigătoare cu FC Brașov (scor 1-0), s-a aproapia și ea la trei puncte, în timp ce Concordia a pus doar un punct în clasament după remiza de acasă cu Dunărea Călărași (scor 0-0).

”Nu e ușor. Eram într-o poziție și suntem într-o poziție care ne avantajează. Important este ca în momentul în care se intră pe teren trebuie să uităm de poziție și de tot, pentru că meciul se joacă 11 la 11, 90 de minute”, a mai spus Constantin după înfrângerea cu FC Hermannstadt.

Avansul pe care Petrolul îl avea în fața adversarelor la promovare se poate pulveriza chiar în ultimele două etape din 2021. ”U” Cluj se poate apropia la trei puncte de echipa ploieșteană dacă învinge Astra, iar în ultima rundă din acest an cele două echipe vor evolua pe ”Ilie Oană”, când ardelenii pot egala la puncte prahovenii, dacă se vor impune. Jocul e programat la data de 7 decembrie, de la ora 17:00.

Ulterior, în 2022, vor avea loc ultimele trei etape din sezonul regular, iar apoi se intră în play-off, unde se vor disputa meciuri tur – retur, încă 10 etape.

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/danut-coman-cuvinte-de-lauda-pentru-jucatori-si-staff-dupa-victoria-cu-liderul-petrolul-merita-toate-aprecierile-19211729

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-dupa-ce-a-invins-petrolul-una-dintre-echipele-mele-de-suflet-cat-si-pe-nasul-sau-aveau-de-unde-antrenorul-de-la-fc-hermanstadt-si-a-dat-seam-19211661

https://liga2.prosport.ro/seria-1/maldarasanu-nasul-nasului-fc-hermannstadt-pune-capat-seriei-de-12-victorii-consecutive-a-petrolului-19211662

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1730-la-medias-e-derby-intre-clasatele-pe-locurile-3-respectiv-1-19211568

Marius ANGHEL 27 Nov. 2021, 10:54 Liga 2
Pe aceeași temă