Măldărășanu, nașul… nașului! FC Hermannstadt pune capăt seriei de 12 victorii consecutive a Petrolului condus de Nae Constantin

Ovidiu BOICA 26 Nov. 2021, 20:33 Liga 2

FC Hermannstadt a câștigat derby-ul cu Petrolul cu 1-0, prin golul lui Silviu Balaure, și a urcat pentru moment pe locul secund în clasamentul Ligii 2. Marius Măldărășanu câștigă, astfel, în fața nașului său de cununie, Nicoale Constantin, antrenorul echipei ploieștene.

Meci de șah la Mediaș, nu de fotbal! Petrolul a avut penalty pentru câteva secunde

FC Hermannstadt s-a impus în derby-ul etapei a 15-a a Ligii 2, cu Petrolul, iar Marius Măldărășanu i-a fost naș… nașului său de cununie, Nae Constantin. Sibienii au recucerit pentru moment locul secund în clasamentul Ligii 2 și s-au apropiat la cinci lungimi de prahovenii care ocupă fotoliul de lider.

Meciul de la Mediaș n-a fost unul spectaculos, dimpotrivă. Cu doi tehnicieni care se cunosc foarte bine, partida a fost mai cu seamă una de șah, fiecare dintre cele două echipe fiind preocupată în primul rând să nu greșească.

Bejan i-a dat emoții propriului portar, deviind șutul lui Cebotaru, dar Muțiu s-a întins și a reținut (5). La celelalte buturi, Avram a parat șutul lui Sîntean, apoi Mino Sota (13) – unul dintre cei doi niponi de pe teren, unul de fiecare parte – a reluat alături din afara careului.

Preț de câteva secunde, ploieștenii au avut penalty, cu 5 minute înainte de pauză. Doar preț de câteva secunde, pentru că asistentul Marchidanu era cu fanionul ridicat, Silviu Pană – cel care a fost faultat de Muțiu – aflându-se în poziție de afară din joc. Un minut mai târziu, tânărul Oroian i-a mai probat o dată reflexele lui Avram, dar portarul a fost și de data asta… cu lecțiile făcute.

Puțin fotbal și în repriza a doua, dar Silviu Balaure a mutat simplu la o fază în care portarul a fost surprins

Și Năstăsie și-a încercat norocul, la 5 minute de la reluare, dar goalkeeper-ul Petrolului a fost de nebătut.

Avram a fost luat însă prin surprindere de șutul lui Opruț, Plazonja a profitat de marcajul lejer al lui Huja și a trimis în gura porții, pentru Silviu Balaure, care a îndeplinit o simplă formalitate (70). Baba Alhassan ar fi putut aduce liniștea mai devreme, dar a trimis în blocajul lui Pîrvulescu (89).

Jocul s-a terminat cu victoria la limită a sibienilor, care fac acum 34 de puncte și vor juca, în ultima etapă din 2021, la Chiajna, un alt derby. Petrolul, cu 39 de puncte, pierde pentru a doua oară în acest sezon și își întrerupe seria de 12 victorii consecutive. Va rămâne însă pe locul 1 chiar și dacă va pierde în ultima etapă din acest an, acasă cu ”U” Cluj.

Fără golgheterul Buhăcianu

Marius Măldărășanu nu l-a putut avea la dispoziție pe Valentin Buhăcianu, golgheterul echipei, care este accidentat.

Atacantul a suferit, în amicalul cu Gaz Metan Mediaș, de acum două săptămâni, terminat la egalitate (scor 2-2), o fractură de claviculă. Până la acest meci, clubul sibian nu a scos un cuvânt despre starea atacantului său, pe care cel mai probabil nu se va mai baza în sezonul regular.

FC HERMANNSTADT – PETROLUL PLOIEȘTI 1-0

Silviu Balaure 70′

FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț – P. Petrescu (cpt.), Mino Sota, I. Năstăsie (Alhassan 81′) – Balaure (Buzan 83′), Al. Oroian (Bucuroiu 81′), Sîntean (Plazonja 66′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – Tomșa, Issah, Antoche, Elbers
Antrenor: Marius Măldărășanu

Petrolul Ploiești: R. Avram – Sg. Pîrvulescu, Meijers, Huja, Țicu (cpt.) – Seto (M. Chindriș 76′), Cebotaru – Mih. Constantinescu (Nițescu 61′), Sil. Pană (Jarovic 46′), Vajushi (Tucaliuc 69′) – S. Diarra (Măzărache 76′)
Rezerve neutilizate: Nic. Cebotari – Alb. Olaru, Boțogan, Ant. Manolache
Antrenor: Nicolae Constantin

Stadion: Gaz Metan (Mediaș – Sibiu); Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Adrian Popescu (Craiova) și Marius Cristian Marchidanu (Brăila); Rezervă: Sorin Vădana (Cluj-Napoca); Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și Romeo Malac (Timișoara).

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1730-la-medias-e-derby-intre-clasatele-pe-locurile-3-respectiv-1-19211568

Ovidiu BOICA 26 Nov. 2021, 20:33 Liga 2
Pe aceeași temă