Liber la spectatori: fanii revin în tribune pe final de 2021! Ultima etapă din Liga 2 și Liga 3 se dispută integral cu porțile deschise

Răzvan STÎNGĂ 26 Nov. 2021, 17:41 Liga 2
Liber la spectatori: fanii revin în tribune pe final de 2021! Ultima etapă din Liga 2 și Liga 3 se dispută integral cu porțile deschise

În sfârșit, competițiile sportive se vor desfășura, din nou, cu fani în tribune! Stadioanele se redeschid și ele, astfel că ultimele etape din 2021 din fotbalul românesc se vor disputa cu permisiunea accesului spectatorilor, după interdicția din 22 octombrie, după explozia cazurilor de COVID-19.

Ministerul Sportului a emis un comunicat de presă, în care anunță, în mare, și termenii după care se va face accesul fanilor. Astfel, așa cum era intuit de la bun început, doar persoanele care dețin un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 au posibilitatea să intre la meciuri, în limita a 30 la sută din capacitatea totală a stadioanelor.

Punct nou introdus: accesul spectatorilor e permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00

Practic, doar vaccinații și persoanele trecute prin boală, acest ultim punct în funcție de anumite aspecte suplimentare, vor avea permis accesul la meciurile de fotbal și celelalte întreceri sportive. Față de interdicția din 22 octombrie, există o prevedere suplimentară, astfel că iubitorii sportului trebuie să aibă în vedere că accesul este condiționat de intervalul orar 05:00 – 21:00.

Anunțul Ministerului Sportului are în vedere o Hotărâre de Guvern.

COMUNICAT DE PRESĂ

Veste bună pentru sportul românesc Spectatorii au din nou liber în tribune la competițiile sportive

Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competițiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în ședința de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfășura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spații închise, cât și deschise.

Participarea la aceste activități este permisă doar pentru persoanele care dețin certificat verde, respectiv:

  • sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00 – 21:00. Această măsură reprezintă un câștig major pentru sport, sportivi și iubitorii sportului.

Ministerul Sportului face toate eforturile pentru a încuraja vaccinarea, pentru a promova sănătatea și viața. Regulile generale aplicabile evenimentelor sportive în aer liber și în spații închise se regăsesc în cuprinsul Ordinului comun MTS/MS nr. 310/708/2021”, este comunicatul emis de Ministerului Sportului, needitat, la care este atașat și o reacție a ministrului Sportului, Eduard Novak:

Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate și pe mai departe.

Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare și de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar așa putem limita efectele negative ale acestei pandemii și reveni spre normalitate”.

Ultima etapă din Liga 2 și Liga 3, integrală cu permisiunea prezenței suporterilor 

În privința situației din Liga 2, e clar că ultima etapă din 2021, a 16-a, se va desfășura integral cu spectatori în tribune. Runda debutează la 3 decembrie și are ultimul meci la 7 decembrie.

Programul complet al etapei a 16-a a Ligii a 2-a, ultima din 2021:

vineri, 3 decembrie 2021, ora 17:00
Concordia Chiajna – FC Hermannstadt – DigiSport, TelekomSport și LookSport
sâmbătă, 4 decembrie 2021, ora 11:00
Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea Brăila
Unirea Slobozia – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Unirea Dej – Metaloglobus Bucureşti
CS Comunal Şelimbăr – Politehnica Iaşi
FC Braşov – Unirea Constanţa
Astra – Politehnica Timișoara
sâmbătă, 4 decembrie 2021, ora 12:30
Steaua – FC Buzău – DigiSport, TelekomSport și LookSport
luni, 6 decembrie 2021, ora 15:30
Ripensia Timișoara – FK Csikszereda – DigiSport, TelekomSport și LookSport
marți, 7 decembrie 2021, ora 17:00
Petrolul Ploiești – Universitatea Cluj – DigiSport, TelekomSport și LookSport

Situația e asemănătoare în Liga 3, acolo unde ultima etapă se poate juca, la fel, integral cu fani în tribune. Divizia a treia intră în pauza de iarnă după etapa a 15-a a sezonului regular.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

 

 

Răzvan STÎNGĂ 26 Nov. 2021, 17:41 Liga 2
Pe aceeași temă