Leu vrea revanșă, Mihalcea promite spectacol. Călărășenii le-au pus gând rău arădenilor: „Vrem să încurcăm și UTA”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2017, 15:39 Liga 2
Leu vrea revanșă, Mihalcea promite spectacol.** Călărășenii le-au pus gând rău arădenilor:

Dunărea Călărași primește duminică, de la ora 11:30, replica echipa UTA Bătrâna Doamnă, în cadrul etapei a 23-a a Ligii 2. Va fi a patra confruntare directă din istoria celor două cluburi, până acum arădenii având câștig de cauză de două ori, în timp ce călărășenii o dată.

Precedenta întâlnire de la Călărași dintre Dunărea și UTA s-a petrecut în vara trecută, după finalul sezonului regulat, atunci când cele două echipe s-au întâlnit în primul baraj ce ducea către promovarea în Liga 1. Călărășenii antrenați și atunci de Adrian Mihalcea s-au impus pe teren propriu cu 3-1, însă returul aveau să-l piardă la același scor, ca apoi, în prelungiri, să încaseze încă un gol și să fie eliminați. În turul acestui sezon, UTA, sub comanda lui Laurențiu Roșu, a câștigat cu 2-0, prin golurile marcate de Marius Curtuiuș (54) și Adrian Petre (90+3). Arbitrul întâlnirii, Cătălin Buși, a acordat și două cartonașe roșii, câte unul pentru fiecare echipă: Ionuț Tănase (44) de la arădeni, respectiv Gabriel Preoteasa (37) de la călărășeni.

Dunărea traversează o perioadă bună în acest an, are o singură înfrângere, cu liderul Juventus, însă, în rest, e departe de locurile promovabile. Pe partea cealaltă, UTA are șanse mari să ajungă în Liga 1 și are doar varianta victoriei la Călărași pentru a se clasa la finalul sezonului pe locul 2.

Președintele Dunării, Bogdan Leu, consideră că echipa sa are de luat o revanșă în fața arădenilor după ce în sezonul trecut au fost eliminați din primul baraj. „Da, avem de luat o revanșă. UTA e o echipă care are un alt obiectiv decât noi, acela de a promova. Noi am încurcat până acum, cu excepția liderului Juventus, restul echipelor care luptă pentru promovare. Mă refer la Mioveni, FC Brașov, Sepsi. Vrem să încurcăm și UTA. Mai avem un meci cu Chindia și am rezolvat tot. Adică, chiar terminăm campionatul cu fruntea sus. Asta sper, pentru că și aici a fost la fel o discuție. Așa cum am jucat contra Brașovului sau Sepsi, la fel se va întâmpla și cu UTA. Cred că îi va fi greu cuiva să câștige la Călărași!”, a spus Leu pentru site-ul oficial al Dunării.

Mihalcea: „Nu cred că vom avea probleme în obținerea unui rezultat bun. Noi garantăm spectacolul”

Adrian Mihalcea, antrenorul Dunării, crede la rândul său că jucătorii săi o pot încurca pe UTA. „Nu mă uit pe ce loc este UTA. Știu că este o echipă puternică, știu că-și dorește foarte mult să promoveze. Starea noastră de spirit e una foarte bună. Suntem conectați la miza partidei, chiar dacă pe umerii noștri nu există o presiune așa de mare. Jucăm duminică împotriva unei echipe bune. Ne motivează și cumva se simte dorința asta de a face din nou un meci bun contra unei formații puternice. Sunt ferm convins că dacă vom avea din nou acea atitudine de luptători pe care am afișat pe parcursul etapelor scurse până acum, cu mici excepții. Nu cred că vom avea probleme în obținerea unui rezultat bun. UTA e o echipă destul de mediatizată și de aceea se simte un soi de tensiune pozitivă. Este emoția de a juca foarte bine și de a ne aprecia lumea efortul depus”, a declarat și Mihalcea.

Antrenorul Dunării a lansat și un apel către suporteri, invitându-i în număr cât mai mare la meciul cu UTA. „Ar fi extraordinar dacă suporterii vor veni duminică în număr la fel de mare ca acum un an. Dar eu sunt chiar foarte mulțumit și cu cei care au venit până acum. Avem o medie de spectatori foarte bună la jocurile de acasă. Le-am oferit un spectacol și observ că și oamenii sunt mulțumiți. Simt că și ei așteaptă meciul cu UTA BD. Timpul va fi frumos, ora de start e accesibilă, iată doar două motive pentru care-i așteptăm pe călărășeni la acest joc în număr cât mai mare. Veniți oameni buni din Călărași pentru că n-o să aveți ce să pierdeți. Noi vom garanta spectacolul și împreună putem obține și un rezultat pozitiv”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Miron: „Cred că suntem peste ei”

De partea cealaltă, portarul UTA-ei, Bogdan Miron, cel care a apărat în precedentele trei meciuri dintre cele două echipe, și-a reamintit jocul tur al barajului, atunci când echipa sa a pierdut cu 1-3 și nu crede că acum meciul va decurge la fel. „Nu cred că se poate repeta acel scor, care e istorie pentru noi. Și, oricum, amintirile neplăcute sunt ale lor, după returul de la Arad. În plus, Călărașiul nu mai are aceiași jucători. Spre exemplu, nu mai sunt Vali Alexandru sau Alami, fotbaliști determinanți în acel meci și, chiar dacă au alți jucători buni, cred că suntem peste ei. Importante rămân victoriile, vrem să le legăm pe cele trei cu încă una la Călărași. Ar fi frumos, abordăm meciul la victorie, mizăm pe forța grupului. Sunt puncte foarte importante și vrem să le luăm!”, a spus Miron.

Pentru UTA, marea absență a acestui meci este Adrian Petre, lăsat la Arad din cauza unei răceli, în timp ce Dunărea nu se poate baza pe Alexandru Avram, un jucător considerat periculos de antrenorul Laurențiu Roșu.

Înaintea meciului direct de duminică, de la ora 11:30, de pe stadionul „Ion Comșa”, Dunărea se află pe locul 9, cu 41 de puncte, în timp ce UTA e pe locul 3, cu 56 de puncte.

Marius ANGHEL 29 Apr. 2017, 15:39 Liga 2
Pe aceeași temă