Leo Grozavu, discurs tăios după ce Poli Iași a pierdut primele puncte acasă cu el pe bancă: ”Nu putem face dintr-un tractor o mașină de curse. În momentul de față facem reparații”

Narcis POHOAȚĂ 29 Oct. 2022, 21:50 Liga 2

Politehnica Iași a pierdut, sâmbătă, primele puncte pe propriul teren în acest sezon, 0-0 cu FK Miercurea Ciuc, și riscă să încheie runda a 12-a a Ligii 2 în afara locurilor de play-off.

Față de alte jocuri, Iașiul a căutat parcă mai mult poarta adversă, a avut mai multe șuturi cadrate, însă echipa lui Leo Grozavu continuă să sufere în atac.

Dovadă că nu a reușit să înscrie în ultimele două etape. A ajuns, totodată, la 12 jocuri fără gol marcat în prima repriză.

Leo Grozavu: ”Echipa noastră se străduiește în momentul de față, dar atât poate”

La finalul partidei cu Miercurea Ciuc, antrenorul Iașiului, Leo Grozavu, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi, dar a punctat faptul că are o problemă în atac.

”A fost o partidă echilibrată, împotriva unui adversar puternic, o echipă bine legată, bine construită fizic. Din punctul meu de vedere, am văzut atitudine și organizare la jucătorii noștri. Sigur, sunt și multe momente în care ne mai pierdem concentrarea, dar astea nu sunt scuze, ci lucruri care țin de altceva și nu vreau să intru în amănunte pentru că aș intra pe o altă latură care e clar că ar aduce prejudicii la ceea ce s-a întâmplat înainte. Echipa noastră se străduiește în momentul de față, dar atât poate. Le-am spus și jucătorilor, e un punct de plecare, pentru că am văzut o altfel de echipă, o altă atitudine, o altfel de abordare, mult mai curajoasă, dar cu posibilitățile actuale limitate în ceea ce privește jocul de atac”, a declarat Leo Grozavu.

”Nu poți să faci dintr-un tractor o mașină de curse”

Antrenorul Politehnicii a vorbit apoi despre calitatea lotului, punctând că jucătorii de pe bancă nu pot aduce un plus. Motiv pentru care a făcut doar patru schimbări, toate târziu.

”Cred că atunci când construiești o echipă trebuie să rămâi echilibrat defensiv și pe partea de atac. Ori e foarte greu să produci joc de atac, să marchezi goluri dacă nu ai la dispoziție asemenea jucători. Ei în primul rând trebuie selecționați, trebuie aduși, după care trebuie antrenați. Din punctul acesta de vedere fac maximum ce se poate și cu ce am la dispoziție să încercăm să devenim mai buni de la zi la zi, de la joc la joc. Am opt zile de antrenament în care mi-am dat seama de potențialul de atac al echipei, al jucătorilor. Avem un lot mai mult decât numeros, din păcate ca și calitate foarte greu găsești jucători care să poată să-i înlocuiască (n.r. pe titulari). Am început cu o echipă cea mai echilibrată din punctul de vedere al jocului în fața unui astfel de adversar. (n.r. Nu poate banca să aducă un plus?) Nu are cum. În primul rând jucătorii nu au ritmul care trebuie, nu au nici calitatea care ar trebui pentru un joc de atac. Trebuie altceva, forță, viteză, personalitate. Am încercat cu posibilitățile noastre. Dar nu am ce să le reproșez jucătorilor, pentru că nu poți să faci dintr-un tractor o mașină de curse. Niciodată!”, a mai spus Leo Grozavu.

Poli Iași în meciul cu FK Miercurea Ciuc: Jankov – Martac, V. Lică, Fl. Plămadă (cpt.), Finica (Ștefanovici 78′) – Vașvari (Telcean 88′), Marchioni, A. Roman (Fr. Cristea 87′) – Ant. Dumitru, Harrison (Tomczyk 87′), Hlistei. Rezerve neutilizate: Brînză – Kouadio, Tincu, Fosu-Mensah, Bujor.

Niciun jucător de pe margine nu duce mai mult de 60 de minute

Antrenorul Iașiului a lăsat să se înțeleagă că echipa nu stă cel mai bine din punct de vedere fizic. În opinia sa, jucătorii de pe bancă nu sunt capabili să joace mai mult de o oră!

”Vă spun cu mâna pe inimă, în afară de ce am băgat, niciunul dintre cei care au stat pe margine nu pot să ducă nici 60 de minute. Și atunci cum să-i introduci de la început? Iar când îi bagi în teren trebuie, cel puțin fotbalistic, să aducă ceva. Avem 3 atacanți și avem marcate 4 goluri. Dacă îți propui să promovezi trebuie să ai jucători de atac, nu… În general toți mi s-au părut că și-au dorit, răspund la antrenament, dar e un proces de durată. Nu am venit în niciun caz ca un Mesia. Salvatore de la Patria nu pot fi. E nevoie de timp. Sunt însă foarte încrezător, rețineți ce vă spun, că o să progresăm chiar și cu lotul actual. Și în momentul în care o să avem posibilitatea, să întărim această echipă, pentru că trebuie echilibrată”, a continuat Leo Grozavu.

Mulți jucători accidentați

Antrenorul recent venit pe banca Politehnicii a explicat că sunt deja jucători accidentați și l-a dat ca exemplu pe olandezul Torino Hunte, care ar fi venit în Copou cu unele probleme medicale.

Knoflach, Plokhotnyuk și Del Priore nu au prins nici ei lotul, tot din motive medicale.

”Degeaba vrei, dacă nu poți. Trebuie să și poți. De vrut, eu nu pot să acuz pe nimeni că nu vrea. În momentul în care vom vedea la Iași un jucător că nu vrea, nu va mai fi aici. Hunte intră în categoria asta în momentul de față, dar nu știu dacă neapărat nu vrea sau nu poate. Din câte am înțeles are și o problemă medicală, cred că a venit cu ea la Iași. Din punctul acesta de vedere îl consider total neprofesionist. Am înțeles că el din vară avea niște probleme medicale, nu le-a spus, iar ele s-au acutizat. Ai adus un jucător să-ți facă diferența, iar el se antrenează o zi sau două pe săptămână și la meci nu poate juca. E clar că acolo ai rămas descoperit. Noi acum trebuie să tragem la maximum de jucătorii pe care îi avem la dispoziție. Spre exemplu, Hlistei a acuzat o accidentare mai veche după Slatina. Noi trebuie să umblă cu ei ca cu niște ouă. Nu îmi cer niciun moment scuze, dar în momentul de față facem reparații”, a încheiat Leo Grozavu.

Cu 21 de puncte, Poli Iași ocupă locul 6, la egalitate cu FK Miercurea Ciuc și SC Oțelul Galați, care au golaveraj mai bun, deci stau deasupra în clasament. Gălățenii urmează să joace marți cu Gloria Buzău, altă echipă care dacă învinge acumulează 21 de puncte.

În runda viitoare, a 13-a, echipa lui Leo Grozavu va avea o deplasare la CSC Dumbrăvița, sâmbătă, ora 11:00. Cele două echipe s-au întâlnit și în play-off-ul Cupei României, tot pe terenul timișenilor, aceștia din urmă impunându-se la lovituri de departajare. Atunci, Poli a tratat meciul cu rezervele, iar antrenorul Claudiu Niculescu a preferat să stea acasă cu restul jucătorilor.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 29 Oct. 2022, 21:50 Liga 2
Pe aceeași temă