Primele puncte pierdute în Copou! Poli Iași a remizat cu FK Miercurea Ciuc și a ajuns la 12 jocuri fără să înscrie cel puțin în prima repriză

Narcis POHOAȚĂ 29 Oct. 2022, 16:01 Liga 2

După cinci victorii consecutive, Politehnica Iași a cedat, sâmbătă, primele puncte în propriul fief în acest sezon, în disputa cu FK Miercurea Ciuc. Cele două pretendente la play-off au remizat alb în Copou, scor 0-0, la capătul unui meci în care ocaziile clare au aparținut echipei harghitene.

La prima partidă în Copou cu Leo Grozavu pe bancă, Poli a arătat o altă față față de meciurile anterioare, a pasat mai mult, numărul șuturilor la poartă a crescut considerabil, posesia a fost superioară, dar a lipsit esențialul: golul! Gol pe care echipa l-a înscris de fiecare dată cu Claudiu Niculescu antrenor.

Mai multe șuturi la poartă, dar tot fără gol în prima repriză

Fără șut pe spațiul porții în meciul anterior, la Slatina, Poli a excelat la acest capitol în fața ciucanilor, în special în prima repriză. Tânărul Dumitru a trimis două șuturi periculoase, ambele cadrate, în minutele 20 și 35, iar de fiecare dată portarul Gyenge a apelat la plonjoane spectaculose pentru a reține.

Între cele două execuții, Marchoni și Alin Roman l-au găsit și ei la post pe goalkeeperul ciucanilor, în minutul 23, cu șuturi de la 25 de metri.

În replică, FK Miercurea Ciuc și-a creat și ea două bune situații de a înscrie. În minutul 14, Vereș a șutat puțin alături, din 5 metri, în urma unui corner, iar patru minute mai târziu Jelena a trimis cu capul, din șase metri, poziție centrală, peste poarta lui Jankov.

S-a intrat la cabine fără gol, după o primă parte echilibrată, cu câteva situații bune de ambele părți. Nimic nou pentru Iași, pentru care prima parte devine o adevărată obsesie, moldovenii având 12 meciuri consecutive fără gol marcat în primele 45 de minute!

Ocazii mai mari pentru FK Miercurea Ciuc în partea a doua

Repriza secundă a debutat cu o ocazie bună pentru Poli, Hlistei (50) ratând de puțin ținta cu un șut de la limita careului, după o combinație frumoasă cu Alin Roman.

Iașiul a continuat să paseze, a avut o posesie net superioară în partea a doua, iar în minutul 64 Marchioni și-a încercat și el șutul de la distanță, dar l-a găsit la post pe portarul Gyenge. Acesta a respins în lateral, dar Harrison nu a știut să profite.

Bine așezați în defensivă, ciucanii au început să-și arate colții și pe fază ofensivă și au ratat două mari ocazii într-un interval de patru minute.

Mai întâi Jelena a ratat singur cu portarul Jankov (73), balonul a ajuns la Bujdoso, care de la 11 metri a șutat mult peste poartă. Patru minute mai târziu, defensiva Iașiului a acordat corner la o contră periculoasă a Ciucului, iar după lovitura de colț rezultată Kelemen a trimis cu capul în bara transversală.

Hlistei, ratare incredibilă pe final

Scăpată cu bine din cele două momente, Poli a avut la rândul ei șansa victoriei în minutul 84. Argentinianul Marchioni, de departe cel mai bun jucător străin adus în vară, a pornit pe contraatac după ce recuperat un balon la mijlocul terenului, i-a pasat bine lui Hlistei în partea stângă, dar fotbalistul Iașiului l-a luat la țintă pe portarul Gyenge.

S-a încheiat 0-0 și Poli pierde primele puncte pe teren propriu în acest sezon, la debutul antrenorului Leo Grozavu pe banca tehnică în Copou. Moldovenii bifează a doua partidă consecutivă fără victorie și fără gol marcat și coboară pe locul 6 în clasament, cu 21 de puncte.

De cealaltă parte, elevii lui Francisc Dican obțin un punct la Iași și se mențin pe locul 4 în ierarhia intermediară, tot cu 21 de puncte, câte mai are și SC Oțelul Galați, care joacă abia marți.

POLITEHNICA IAŞI – FK MIERCUREA CIUC 0-0

Poli Iași: Jankov – Martac, V. Lică, Fl. Plămadă (cpt.), Finica (Ștefanovici 78′) – Vașvari (Telcean 88′), Marchioni, A. Roman (Fr. Cristea 87′) – Ant. Dumitru, Harrison (Tomczyk 87′), Hlistei
Rezerve neutilizate: Brînză – Kouadio, Tincu, Fosu-Mensah, Bujor
Antrenor: Leo Grozavu

FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Gal-Andrezly (P. Ivanovici 90+2′), Kelemen (cpt.), Nemanic, Vita (Bujdoso 46′), P. Pîrvulescu – Vereș (Schieb 46′), Panos (Jebari 90+3′) – L. Kovacs, Sandor, Jelena
Rezerve neutilizate: Karacsony – Apro, M. Kovacs, Bara, T. Suciu
Antrenor: Francisc Dican

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi). Spectatori: 3.000. Arbitru central: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Arbitri asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Radu Despa (Baia Mare). Arbitru de rezervă: Răzvan Negară (Vaslui). Observator de arbitri: Dan Jiga (Bistriţa). Delegat de joc: Ciprian Prisăcaru (Târgovişte).

În runda viitoare, a 13-a, ciucanii vor întâlni Dinamo, pe teren propriu, joi, de la ora 20:00, în timp ce echipa lui Leo Grozavu va avea două deplasări consecutive cu echipe din a doua jumătate a clasamentului, la CSC Dumbrăvița (sâmbătă, ora 11:00) și FC Brașov (sâmbătă, 12 noiembrie, ora 12:00).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-burca-incantat-dupa-ce-metaloglobus-a-obtinut-a-doua-victorie-a-sezonului-de-liga-2-si-a-marcat-cele-mai-multe-goluri-punem-punctele-in-pusculita-dar-trebuie-sa-castigam-si-jocul-ur-19251566

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dati-afara-cu-zambetul-pe-buze-la-meci-italienii-adusi-in-staff-de-bogdan-andone-out-de-la-poli-timisoara-la-o-luna-dupa-demiterea-principalului-19251598

Narcis POHOAȚĂ 29 Oct. 2022, 16:01 Liga 2
Pe aceeași temă