Laurențiu Marinescu și visul urât trăit cu Rapid: ”Aștept să mă trezesc, să cred că nu a fost adevărat.” Căpitanul ”lupilor” crede că Petrolul este blestemată: ”Atâția jucători cu virus, COVID, suspendați, să avem și aceste penalty-uri ratate”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Jul. 2020, 02:07 Liga 2

Cea mai importantă fază a meciului dintre Petroul și Rapid, încheiat la egalitate, scor 0-0, a fost, fără dar și poate, cea în care arbitrul central Iulian Dima (București) și asistentul Ferencz Tunyogi (Zalău) au dictat repetarea de două ori a unui penalty scos de Mario Bratu dintr-un duel cu Facundo Mallo. Ploieștenii au ratat inclusiv a treia oară și nu au mai putut marca nici în ultimele 20 de minute, când au avut nu unul, ci doi jucători în plus pe teren, după eliminările lui Rareș Lazăr (28) și Mihai Popa (68).

Trei penalty-uri în aceeași fază pentru Petrolul, toate irosite. Laurențiu Marinescu: ”Parcă trăiesc un vis urât”

Pentru că portarul Mihai Popa a pășit în fața liniei cu ambele picioare înainte ca adversarul să execute penalty-ul, arbitrii au dictat repetarea penalty-ului, care prima dată fusese executat de Sergiu Arnăutu, iar lovitura fusese parată în dreapta.

Sergiu Arnăutu a bătut modest penalty-ul din meciul Petrolul – Rapid, însă arbitrul a dictat repetarea loviturii, deoarece Mihai Popa a pășit mult în fața liniei porții. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

A doua oară și-a asumat execuția căpitanul Laurențiu Marinescu. Însă Mihai Popa a comis aceeași eroare și, chiar dacă a apărat și de această dată, acum în dreapta, s-a decis repetarea din nou. Pentru fiecare eroare, portarul a primit cartonaș galben, astfel că a fost eliminat. Era al doilea jucător al Rapidului trimis mai devreme la cabine, după ce în prima repriză fusese eliminat și mijlocașul Rareș Lazăr.

Laurențiu Marinescu ratează un penalty în meciul dintre Petrolul și Rapid, însă arbitrul dicta repetarea loviturii de pedeapsă. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

A treia oară a luat mingea să execute mijlocașul David Meza Colli. Acesta l-a avut acum în față pe nou-intratul Alexandru Tătaru, iar înălțimea portarului pare că l-a deranjat pe petrolist. Acesta a executat în forță, pe centru, însă a trimis peste transversală, în peluză.

David Meza Colli a trimis peste poartă al treilea penalty din meciul Petrolul – Rapid. În poartă nu mai era Mihai Popa, care fusese eliminat după primele două penalty-uri, ci Alexandru Tătaru. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

La finalul meciului, Laurențiu Marinescu a spus că speră ca acest meci să fi fost un vis urât: ”Pur și simplu, parcă trăiesc un vis urât și aștept să mă trezesc mâine dimineață să cred că nu a fost adevărat.”

”Am scos un punct care nu ne ajută cu nimic. Parcă ne ține cineva acest ghinion, să nu putem să câștigăm”

Pentru Petrolul, acesta a fost primul meci din play-off, după ce în runda inaugurală a ratat întâlnirea cu UTA, la Arad, din cauza cazurilor de COVID-19 depistat în cadrul lotului. Lupta pentru promovare este una extrem de strânsă, iar trupa ploieșteană își pune mari speranță că va ajunge în Liga 1 la finalul acestui turneu de cinci partide. Laurențiu Marinescu merge într-acolo încât crede că Petrolului i-a pus cineva ghinion, blestem, pentru a nu câștiga.

”Ne-am dorit cu toții să câștigăm acest joc. Din păcate, am scos un punct care nu ne ajută cu nimic, mai ales că am avut trei penalty-uri, eliminați. Parcă atâta ghinion nu am avut de când mă știu. Să fim atâția jucători cu virus, COVID, suspendați, să avem și aceste penalty-uri ratate. Parcă a pus cineva la biserică, pentru ca Petrolul să nu câștige. Parcă ne ține cineva acest ghinion, să nu putem să câștigăm”, a spus Marinescu la microfonul DigiSport.

Laurențiu Marinescu nu știe ce să mai facă pentru ca Petrolul să înscrie și să câștige pentru a promova în Liga 1. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Noi suntem pionii principali, noi am jucat, noi suntem vinovați, dar speranța moare ultima”

Chiar dacă pentru a doua oară nu și-a mai asumat executarea penalty-ului, căpitanul Petrolului a avut puterea la final să spună că singurii vinovați pentru acest rezultat sunt ei, jucătorii.

”Noi suntem pionii principali, noi am jucat, noi suntem vinovați, dar speranța moare ultima. Mai sunt patru meciuri și, de ce să nu credem până la final”, e transmis ”Marin”.

Cu 20 de puncte, Petrolul a egalat Campionii FC Argeș în play-off și ambele echipe sunt pe locurile 5-6. Miercuri, de la ora 18:30, echipa ploieșteană are programată restanța cu UTA (locul 1, 25 puncte), la Arad, din prima etapă. Apoi, la 21 iulie, ”lupii” joacă la Turris Oltul Turnu Măgurele (locul 2, 24 puncte), de la ora 21:00, în etapa a 3-a.

”La UTA se poate întâmpla orice. Dacă am ratat trei penalty-uri, poate vom fi mai norocoși la meciul cu UTA”, a mai spus Laurențiu Marinescu.

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 12 Jul. 2020, 02:07 Liga 2
Pe aceeași temă