Laszlo Balint îl consideră pe Dan Alexa cel mai experimentat antrenor din play-off-ul Ligii 2. ”Nu știu dacă are o rivalitate aparte cu UTA, însă sunt convins că urmărește interesul Rapidului”

Liga2.ro 24 Jul. 2020, 16:34 Liga 2
Laszlo Balint îl consideră pe Dan Alexa cel mai experimentat antrenor din play-off-ul Ligii 2. ”Nu știu dacă are o rivalitate aparte cu UTA, însă sunt convins că urmărește interesul Rapidului”

Înainte, dar și după ce Federația Română de Fotbal a pus în practică „votul democratic” al reprezentanțiilor cluburilor de Liga a 2-a, hotărând ca sezonul să fie încheiat cu un play-off de cinci etape, cu înjumătățirea punctelor în dreptul primelor șase clasate, Rapid a fost cea mai vocală susținătoare a ideii. Pe cale de consecință, giuleștenii au intrat în contradicție cu utiștii, singurii defavorizați clar de noul sistem prin care se decid formațiile promovate.

Din tabăra „alb-vișiniilor” face parte și Dan Alexa, adversar istoric al „Bătrânei Doamne”, mai ales din postura de fost fotbalist al celor de la Poli Timișoara. Ulterior, „Chirurgul” le-a mai creat neplăceri arădenilor din postura de principal al celor de la Dunărea Călărași, manifestându-și satisfacția, în numele poliștilor, pentru succesul de la Șiria din toamna lui 2017.

„Nu știu ce să vă spun exact despre rivalitatea lui Dan Alexa cu UTA, sunt doar convins că el urmărește interesul propriului club și vrea să obțină maximum din aceste două meciuri pe care echipa sa le mai are de disputat. Și mai cred că dintre noi, cei șase antrenori din play-off, poate Dan Alexa este cel mai experimentat dacă luăm în calcul cele trei promovări în Liga 1 (n.r. – cu ASC Poli, Rapid și Dunărea Călărași). Adică are o anumită cunoaștere despre eșalonul secund și cum trebuie să abordeze o luptă la vârf”, a menționat, citat de Sport Arad, Laszlo Balint, care acum, cu UTA, s-ar afla la prima sa promovare în Liga 1 ca antrenor.

Balint și relația sa cu ceilalți antrenori ai echipelor din play-off-ul Ligii 2

Dacă despre restul tehnicienilor din Top 6 Liga 2 (Claudiu Niculescu – CS Mioveni, Erik Lincar – Turris Oltul, Ionuț Badea – Campionii FC Argeș, Costel Enache – Petrolul) a spus că are o relație mai specială, antrenorul „Bătrânei Doamne” nu-l include neapărat în aceeași categorie și pe Dan Alexa.

„Nu cred că contează dacă îmi beau eu sau nu cafeaua cu Dan Alexa. Într-adevăr, cu unii antrenori am o relație mai apropiată, cu alții pur și simplu există doar o relație de colegialitate. Dar sunt toți antrenori foarte buni pentru pentru acest nivel și-i respect pe toți. Din păcate, doar doi vor reuși să-și asigure biletele pentru prima ligă, iar cel de-al treilea sper să reușească să facă surpriza și să câștige meciul de baraj. Eu chiar cred că anul acesta sunt șanse pentru echipa care va merge la baraj să și promoveze”, a mai afirmat Balint.

Apropo de baraj și mai ales de zvonurile despre o formulă a Ligii 1 cu 16 echipe, „principalul” arădenilor a adăugat:Eu mă raportez la punctul de vedere oficial al celor de la LPF, care au spus clar că își doresc să se termine acest sezon pe teren. Asta au spus și > de la FRF și despre liga a doua și atunci zvonurile acestea nu știu dacă au foarte mare acoperire.”

Laszlo Balint e fan CS Mioveni în derby-ul Argeșului

Iar în play-offul ligii secunde în această seară, de la ora 19:30, se joacă un meci important și pentru calculele dintrea disputei UTA – Rapid, de dumnică seara. „Vă dați seama că m-aș bucura să bată Mioveniul, ca să avem un mic avantaj față de cei de la FC Argeș, dar eu cred că este bine să ne uităm doar la ceea ce facem noi. E foarte important că suntem la mâna noastră, iar asta și datorită conjuncturii de până acum din play-off, dar de acum trebuie să rămânem concentrați pe ceea ce avem noi de făcut ca să încercăm să obținem maximum din ultimele în ultimele două etape”, a mai punctat Laszlo Balint.

UTA – Rapid se joacă duminică, de la ora 18:15, la Arad, pe stadionul Motorul, în cadrul etapei a 4-a a play-off-ului.

CITEȘTE și: „Bătrâna Doamnă” luptă și împotriva statisticii cu Rapidul: „Echipele gazdă au probleme, s-a demonstrat cât a contat publicul pentru noi și vrem să ne ridicăm la nivelul lui”

Sursa: Sport Arad

Liga2.ro 24 Jul. 2020, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă